Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Niesom si istý ani ako hodnotiť. Klasická ghost-hororová žánrovka s Ally McBealovou (to nepatrí k tej klasike, to je vskutku neobvyklé herecké obsadenie), ktorá obsahuje už bežné klišé scény (hlavnej hrdinke nikto spočiatku neverí a myslia si, že je len prepracovaná alebo že má z iného dôvodu "zahmlené videnie"). Aléé, na druhej strane sa na to celé až do konca pomerne dobre pozeralo, atmosféra určite nebola zanedbateľná, odhalenie tváre hlavnej záporačky Charlotte taktiež stálo za to a záver navyše vôbec nič nepokazil, ako to už bohužiaľ býva zvykom, že keď ste s filmom spočiatku spokojní, konečná pasáž vám domrví celý dojem. Fragile ale našťastie nebol oným prípadom. A aj preto dávam štyri. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film s docela starosvětsky budouvanou atmosférou, tedy jen málo střihů, brutality a krve (když se ovšem někde objeví, působí mnohem silněji), staví se tu hlavně ze začátku na tmě, zvucích a semtam nějaké té hýbající se věci. Na celkovém dojmu se podepisují příjemní herci (Ally Mc Beal jsem nechtěl zabít, to je samo o sobě úspěch) a především dětí, které byly ve filmu hodně sympatické. Moc hezká byla scéna, kdy se dívají na Sněhurku. Kol a kolem námět není nijak originální, ale celkový dojem z filmu je velmi dobrý. BTW kdo vymyslel ten megadebilní český distribuční název? ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jsem čekal něco víc. Dlouho je to poměrně nuda. Pointa filmu by ušla, ale hodně scén je divných. Ke konci se to aspoň trochu rozjelo. Prostředí staré nemocnice je parádní a co teprve horní patro, kde se schovává Šarlotka. Sice docela ujetá, ale napínavá podívaná s fajn herečkou v hlavní roli. 55% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tato velice příjemně zpracovaná duchařina si především usmyslela, že diváka už jen tak něco nevyleká a tak je potřeba dost přitvrdit. Děj je zasazen do ošuntělé nemocnice v jejímž okolí už ani vlci nedávají dobrou noc. Kromě několika pracovníků a hrstky lidí zde už nikdo není. Tedy skoro nikdo. Začátek filmu se nese v docela tajemném a hlavně i děsivém tempu, kdy sledujeme zvláštní chování dětí a lámání kostí. Jenže potom jakoby to všechno někdo utnul a dostavila se hodně nudná půlhodinka. V té se seznámíme s naší milou sestřičkou Amy a sledujeme její první minuty v novém zaměstnání. Začal jsem mít divné tušení, že tentokrát si to u mě režisér pokazí. Naštěstí však dostal rozum a poslední půlhodinka opět ukázala, že jsem se spletl. Opuštěné druhé patro přímo svádělo k brutální jízdě, která zaútočí na všechny smyslové buňky. S příchodem ducha se přepnulo na vyšší level. Po delší době musím říct, že jsem byl docela znechucený a trochu mnou otřásl i pocit znechucení ( to myslím v dobrém slova smyslu). Za přispění dunivé atmosféry, skvělého hudebního doprovodu a neuvěřitelných hereckých výkonů malých herců a hereček jsem si začal film skutečně užívat. Do toho všeho mě ještě potěšila i Calista Flockhart, kterou jinak moc nemusím. Její výkon byl rovněž přesvědčivý a rozhodně se mi líbila víc než v tom trapném seriálu. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Kalystu, je moc hubená a strašně protivná, tu ukecanou právničku v ní budu vidět pořád. I když má doma Indiana Jonese, kterého já rád (neee tak jak si myslíte, chicht). Je nudná, ale ne v tomhle filmu. Je to dobrý film. Dobrý je za tři. Ještě bych dal rád jednu hvězdu za překlad. Fragiles - Fragile - Nepřemožitelné zlo? Megahustééé. To mě napadá, že by se takhle mohlo překládat víc kousků, třeba Fourth Kind - Nepřekonatelná kokotina? to by šlo ne? ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)
  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama