Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 1

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 396)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I believe the most rational mind can play tricks in the dark. Starý opuštěný dům osaměle tyčící se na ostrůvku, rozviklané houpací křeslo, bolestný hrdelní křik a dešťové kapky bubnující na okna. To všechno nahání husí kůži. Celá mrazivá atmosféra je úžasná, ač Watkins vsadil spíše na děsivé zvukové efekty, než na kouzlo vizuálu, ten ve mne tolik hrůzy neprobudil. Daniel Radcliffe zvolil perfektní cestu jak se vymknout ze škatulky chlapce, který přežil a myslím, že zarputilým zastáncům názoru, že neumí hrát, dal pořádně na frak!Ačkoliv kdyby jakožto Arthur koukal na Supernatural, tak by věděl, že s naštvanými poltergeisty si není radno zahrávat a jejich kosti se musí spálit!:)) Báječná tajemná atmosféra, příjemné mystično a zkrátka skvělé zpracování víceméně hororového příběhu. Doporučuji i těm, kteří horory nemusí (zrovna jako já), protože jsem se pořádně nelekla ani jednou a jedná se spíše o mysteriózní thriller;což ale není vůbec na škodu. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Odharryovaný Daniel předvádí velmi solidní výkon v hororu velmi nevyváženého tempa. Ve vlažnějším rozjezdu se sice úspěšně buduje obstojná mystery atmosféra a film má svůj hlavní vrchol ve druhý třetině - noc v domě - druhý finále je ale o dost slabší a rychle ztrácí tempo. Divák by se měl připravit, že uvidí mnoho až příliš provařenejch věcí (což se podle mě do remakeu staršího filmu, kterej má přece jen trochu inovovat a vylepšovat, nehodí) jako např. zapálení svíčky=lekačka, záběr přes rameno na ducha, hrdina se otočí, duch fuč apod. Pokud se přes to přenese, čeká ho místy slušná hororová záležitost, která sice jako celek moc neobstojí, ale svoje strašení si odbude se ctí. Jo, a ještě... Já chápu, že tohle je natočený podle staršího filmu a k zápletce se má od začátku přistupovat jako k neoriginální nýbrž fungující, nicméně vyústění takhle moc nenápaditý mě prostě zklamalo. Chválím ovšem Daniela, Ciarána a Janet McTeer, uhráli to s přehledem. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Spracovanie veľmi dobré. Prostredie, atmosféra, tajomno, všetko funguje. Ale scenáristicky nič nové pod slnkom. Aj lakačky spoliehajú viac na zvukové efekty než na obrazovú a strihovú vynaliezavosť. Radcliffe na postavu otca vízorovo mladý, ale výkonom bezchybný. Ciarán Hinds dodáva filmu punc dôstojnosti. Mladí diváci Harryho Pottera, ktorí nevideli podobných filmov stovku, budú spokojní. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hmm..Žeby Innkeepers číslo 2? Né tak hrozný to zase nebylo. Prvních 50 minut se nic neděje,Přiznám se málem jsem to vzdal!. Naštěstí ve druhé půlce se něco málo dít začlo. Ale bez lekaček,zajímalo by mně tedy o jakých tady všichni básní..Víckrát se leknu u nizkorozpočtovém Slasheru!.. Tři hvězdy s odřenýma ušima! ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Atmosféra silně připomínající Utažení šroubu od Henryho Jamese, jenom čtyři stupidní zbytečné lekačky (prskající voda, holčička v kukátku, bába za oknem a havran v ložnici), klasický vyblitý hnědomodrozelený filtr použit pouze ve třech několikavteřinových záběrech a nasazení hutné mlhy omezeno na naprosté minimum. Ten film je tak disciplinovaný, že ačkoli by se za normálních okolností nejednalo o víc než o řemeslně moc hezky provedený průměr, vzhledem k omamující sračkoidnosti současného hororu mi nezbývá než malinko nadhodnotit. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Ve filmu je možné spatřit dobové hodiny, které navrhoval Martin Wilkinson. (Claude Speed)
  • Skutečná přítelkyně Daniela Radcliffa (Arthur Kipps) Rosie Coke byla asistentkou produkce a krátce se objevila i jako žena v černém. (KucC)
  • Hrací skříňky a mechanické hračky, které se objevily v dětském pokoji, jsou původní kousky z 19. století. Nejedná se o repliky, produkci je zapůjčil sběratel. (Nine)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama