Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Poměrně rozporuplný film. Na jednu stranu tu máme hodně sympatické postavy, ovšem samotná krimi zápletka není vystavěna úplně nejpoutavěji a film se příliš táhne na to, aby dokázal plně zaujmout. Vrah je navíc prakticky neodhadnutelný a divák během vyšetřování nemá šanci tvořit si teorie dopředu, což je škoda. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa chystala niekoľko rokov. Konečne som sa k nemu dopracovala a som dosť sklamaná. Prípad sám o sebe bol zaujímavý a ja ako vždy ocením v takýchto filmoch i morbídnosť. Avšak to tento film nezachránilo. Aj keď si stále nahováram, že mám skvelú dedukciu, tak v skutočnosti ju nemám. Po tomto filme to však asi prehodnotím, a možno si to vložím i do životopisu. Vôbec nebolo ťažké prísť na to, kto ako podozrivý vyzerať má, a kto ním nakoniec skutočne je. Film vás tak obral o ten super pocit prekvapenia v momente odhalenia vraha. Verím, že kniha to zvládla oveľa lepšie, aj keď som ju nečítala. Na môj vkus až príliš veľa detailných záberov na tváre hercov, niekedy mal človek(teda ja) pocit, že uvidím i chĺpky v nose a kamera sa bude približovať až kým jednému z hercov nenarazí na čelo. Upotený Denzel takisto nič moc, ale ako filmová jednohubka to zas nebola taká tragédia. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jasně, není to Se7en, se kterým to spousta lidí srovnává, Denzel Washington není Morgan Freeman a Angelina Jolie je v první řadě sexy kočka a až potom herečka. Ale atmosféru to má také vydařenou, ať si říká kdo chce co chce. Mně se to líbilo, mám prostě tyhle filmy rád a při jejich sledování nezkoumám a nepitvám nesmyslnosti nebo nelogičnosti v zápletce, ale skvěle relaxuju a bavím se. Ale na pathetické happyendy s uslzenými a rádoby významnými pohledy jsem tedy silně alergický, proto s odřenýma ušima za čtyři. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Kdybych se stal hercem a ne vymývačem kladenských veřejných záchodků (to byl vtip, na Kladně chodíme do křoví), určitě by pro mě byla Denzelova postava rolí snů. Proválet se celou dobu pod duchnou a předstírat nemohoucnost, klidně zahraju jak z partesu ve všech dílech Mladých a neklidných jediného starého a klidného, jen by mě museli v každém pětistém díle otočit na pravý bok. Proto je veliká škoda, že Denzel působil v tomhle filmu zádumčivě, protože vzhledem ke snaze o přesvědčivý výron nemohl sáhnout Andělíně na pysky, ale já mu nevěřil ani jediný zlomený obratel. Naopak potěšilo, že se občas zastavil Al Bunda, i když Denzel nové lodičky nijak nutně nepotřeboval. Jinak je to celkem vkusná a vynalézavá krimoška, kde snad jen toho sadistického psychopata měl hrát někdo úplně jiný, démoničtější, vyšinutější, aby vrah nepůsobil tak komicky. Například Leslie Nielsen. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Sběratel kostí se může označit buď jako kvalitní nebo jako naprosto otřesná kriminálka, záleží jen na tom, jaký divák příběh právě sleduje. Někoho může vytáčet, že film nedává absolutně žádnou možnost, jak uhodnout kdo je vrah, stopy a chování postav k němu totiž rozhodně nevedou, a tak se po čase podezřelými stanou jen postavy s jistou nesympatičností v chování, samozřejmě milně, ale tady se musím pozastavit a pochválit režiséra za vcelku slušný krok v samotném závěru nebudu se zde o něm nijak rozepisovat, neboť nechci spoilerovat. Jiný divák se zase zaměří na dramatičnost příběhu a bude se sjednocovat s hlavní hrdinkou a netrpělivě očekávat, s jakou nechutností šílený vrah vyrukuje, samozřejmě tento divák nebude film brát z toho detektivního hlediska, ale spíše jako obyčejný thriller, ve kterém se Amelia Donaghyová nechává "nutit" ochrnutým detektivem do věcí, které by jinak neudělala. Ovšem i tato rovina má chyby, aby se totiž stala nadprůměrnou, musela by obsahovat mnohem větší sondy do duší postav, což se ovšem nekoná, proto je sjednocení variantou, do které není nijak snadné se pustit. Z celkového hlediska snímek překvapuje zejména poněkud sterilním hereckým výkonem Denzela Washingtona, Angelina Jolie nijak nevystupuje ze svého standardu, nehraje velice slušně, ale na druhou stranu ani nijak špatně. O ostatních postavách - snad kromě perfektní ošetřovatelky - se snad ani nemá cenu zmiňovat, neboť jim v podstatě není věnován žádný větší prostor... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 66,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 151,5 mil. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. srpna 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu v Kanadě. (BMW12)

Reklama

Reklama