Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (569)

Marius 

všechny recenze uživatele

Keby tam nebolo posledných 20 minút bolo by to plné hodnotenie. Film s tak úžasnou temnou a tiesnivou atmosférou (a hlavne európsky) tu už dlho nebol. Ako ma tento film dokázal vtiahnuť do deja, budovať a stupňovať napätie scénu po scéne bolo skvelé. Ale potom prišiel ten koniec, ktorý bol tak debilný že to ledva vystačí na tie 4*. Podobnosť so 7even čisto náhodná ? ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jako když se na vás po sexu na prvním rande holka zadívá a položí jednu ze tří nejlepších otázek světa: "zůstane to takhle napořád?"; "vezmeš si mě?"; "budeme mít děti?" Mžitky před očima, v hlavě jeden velký otazník a už nikdy si nevzpomenete, co bylo předtím. Přesně takhle to mám s Purpurovými řekami. Pamatuju si jenom okamžik, kdy se Pierre s Maxem schovávají za rolbu, a pak už vidím jen jak řvu na televizi, ať se oblíkne a vypadne z mýho pokoje. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Režisér Kassovitz zdařile vykresluje temnou atmosféru, Reno s Casselem jsou natolik charismatičtí, že v pohodě utáhnou celý film. Ale že v některých dílčích momentech, respektive celých scénách, je to tak nehorázně vykradené SEVEN, je až trapné. A závěr je vykonstruovaný a plný klišé. Škoda, nebýt toho, šlo by o velice povedený thriller. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Reno bola stávka na istotu, pre Kassovitza s Casselom to bola vstupenka do Hollywoodu, pretože obaja odviedli na svojich postoch kus poctivej práce. Tajmoná a temná kriminálka má v sebe všetko, čo má mať, postupné odhaľovanie, znovuzauzlenie s vyvrcholením na jednotku. No a čo, keď sa to snaží niečomu podobať! Francúzi si to spravili po svojom a ja som mal dosť. 90%. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Téměř výborný thriller. Fincherova "Sedmička" přes zdařilý francouzský kopírák (tedy až na zásadní motivy oněch vražd). Má to solidně temnou atmosféru, dobré herce (chemie mezi Renem a Casselem docela funguje) a hudbu, místy dokonalou kameru a zamotanej, ale přesto hustej konec, který se mi ale napoprvé taky zrovna moc nelíbil. A proč tedy jen "téměř" výborný thriller? Protože všechny filmové složky jsou zde dotaženy jenom zhruba tak do tří čtvrtin, nic není extrémně skvělé. 80 % ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Mrtvola v márnici byla vyrobena z latexu a je vytvořena podle fitness trenéra Nadiy Fares. (HappySmile)
  • Celosvětové tržby byly v přepočtu 60,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama