Reklama

Reklama

Jurský park 3

Trailer

Obsahy(1)

Ben Hildebrand a Eric Kirby, syn Benovy přítelkyně Amandy, spolu letí na paraglidu připoutaném k lodi, blízko ostrova Isla Sorna. Poté, co posádka náhle zmizí v mlze a loď očividně ztroskotá, odřízne Ben lano a s Ericem jsou unášeni k ostrovu. Tento ostrov je neblaze proslulý tím, že na něm žijí naklonovaní dinosauři. O osm týdnů později paleontolog Alan Grant objevuje dosud netušené. Velociraptoři byli nejen inteligentní, ale dokázali se spolu domluvit pomocí speciálně tvarovaného hrtanu. Bohužel jeho výzkum nemá moc budoucnost kvůli nedostatku financí. A tak mu vlastně přijde vhod nabídka Amandy a Paula Kirbyových, kteří jsou bohatí dobrodruzi a tentokrát by chtěli letět velmi nízko nad ostrovem Isla Sorna. Povolení místní vlády údajně mají. Alan se svým mladým kolegou a dalšími dvěma průvodci tedy letí s nimi. Během letu se Grant dozví, že letadlo hodlá na ostrově přistát. To se mu zdá příliš nebezpečné, ale jeden z průvodců ho udeří do hlavy a když se Grant probudí, zjistí, že letadlo už přistálo. Téměř vzápětí se na přistávací dráze objevuje první dinosaurus. Při pokusu o odlet letadlo ztroskotá na stromě a celá posádka se ocitne tváří v tvář hroznému nebezpečí. Alan Grant se dozvídá, že Kirbyovi vůbec nejsou bohatí, ale hledají svého zmizelého syna Erica. Jsou přesvědčeni, že Eric, který se zajímá o paleontologii byl schopen na ostrově přežít, a to i přesto, že skupina nalezne ostatky Bena Hildebranda... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (587)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Erik Kirby: Četl jsem vaše knížky. Ta první byla lepší. Než jste byl na ostrově. To jste je měl ještě rád. dr. Alan Grant: Tenkrát mě ještě nechtěli sežrat...... Môj vek v čase premiéry - 14 rokov a pravdepodobne najslabší Jurský park. Okrem nadšenia z návratu Alana Granta na scénu film nemá žiadne zaujímavé postavy. Po temnej dvojke (síce blbá, ale dinosaury mali aspoň poriadny apetít čo sa počíta) sa tu jedná až o príliš detskú verziu (kde nezomrie takmer nik) s jedným premúdrelým otravným deckom, ktoré išlo neuveriteľne na nervy (celý čas som si prial nech ho už niečo zožere). Aj napriek tomu sa na scéne našťastie často objavujú veľmi podarené dinosaury (efekty parádne). Nové atrakcie (prevareného T-Rexa nahradil Spinosaurus, okrídlené nebezpečenstvo v podobe pterodaktylov a nový pohľad na vzhľad a inteligenciu velociraptorov) a neskutočne rýchle akčné tempo však nedovolujú žiadnu nudu. Svižná dinosauria jednohubka. P.S.: Kedy už konečne bude Jurský park 4? ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

U třetího dílu chyběl Spielberg. A moc. Na jeho doporučení ho na režijní stoličce nahradil zhola průměrný Joe Johnston. A třetí díl se mně vůbec nelíbil, a to ani po technické stránce, ačkoliv ve Spielbergově režii by film jistě vypadal jinak. Sam Neill a spol. dělali, co mohli, ale Johnston na to režijně neměl. Nejslabší díl. 40% ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Není to Spielberg, není tam Williams a bohužel ani výborný Neill jako navrátivší Alan Grant to nezachrání. Tohle je prostě tragédie, raptoři jsou barevní, herci k smíchu, nemá to tu atmosféru ani to napětí, je to spíš k smíchu. S Tyranosaurem si totálně vytřeli prdel, efekty jsou nejspíš vycucané z prstu a ta přerostlá kachna nepůsobí vůbec hrůzostrašně, prostě slabota. Jednu hvězdu za pterodaktily a druhou za souboj kachny s Tyranosaurem...... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od většiny jsem se na trojku těšil a po jejím shlédnutí jsem naprosto spokojený. Film si na nic velkého nehraje a jen zasypává diváka množstvím kvalitní akce, z níž hlavně souboj obřích dinosaurů opravdu stojí za vidění. Nedosahuje sice kvalit prvních dvou dílů, ale i tak je to velmi napínavá a vzrušující podívaná, která rozhodně neurazí žádného milovníka přerostlých prehistorických ještěrů. Jediné, co bych tvůrcům výrazně vytknul, je ten odfláknutý závěr a to, že z hysterické Téi Leoni neudělali krmení pro raptory. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (37)

  • Pro výrobu trusu Spinosaura bylo použito téměř 900 kg ovesné kaše. (TwoFace)
  • Scéna ve voliéře byla volně inspirována událostí z původní knihy Michaela Crichtona. Ačkoliv se s ní původně počítalo do prvního filmu série, nakonec se do něj nedostala. (Žralok)

Související novinky

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Reklama

Reklama