Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (Cinemart)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (921)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"V T-Rexově žaludku, ekolog si libuje, že ještěrku zasytil, nezištně se raduje." Přínosný dokumentární film, ekologicko i finančně naučný, který klade velmi znepokojivé otázky. Např. jak moc musíte být zazobaní pro úspěšnou dražbu zobavého pterodaktyla, na aukci pro globální zbohatlíky? Kolik škváry a kolik tun ocele na klec vás bude stát domácí mazlíček T-Rex? Proč naklonovaní dinosauři chtěli sežrat naklonovanou holčičku? To od nich nebylo moc kolegiální! Je velociraptorka Blue velice inteligentní, víc než lidi, nebo víc věrná, čili blbá? Kdo vyhyne dřív, my nebo znovu oni? Proč mají prima žraví dinoušci na csfd (Česká Smečka Filmdatabázních Dinosaurů) tak nízké hodnocení? A proč je Omnibus takový pacholek, že natruc pravěké smečce schválně k zaslouženým 4 hvězdám přihodí i pátou? ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jurský svět zůstává nenáročnou rodinnou zábavou se spoustou dinosaurů - nic víc, nic míň. Za sebe ale hlásím spokojenost a vlastně bych podepsal imfovu recenzi. Zatímco jednička byla velká nostalgická pecka, dvojka je mnohem obyčejnější a komornější (jak jen to u tak drahého filmu jde), a snaží se všechno řešit trochu jinak. Pořádný horor z ní Bayona rozhodně nevyždímal. Svižný popcorn však rozhodně zvládnul, a i když jsme o úroveň pod minulým dílem, rozhodně jsem neměl klasický "spotřební" dojem. Talentovaný Španěl naopak vypiplal spoustu scén a hraje si se záběry a s emocemi, jak jen to jde. Slabiny filmu tak spočívají čistě v tom, že mu chybí překvapení a navíc má velice jasné mantinely, v nichž se nepohybují žádné postavy z ranku "větší než život". Prim tentokrát hrají spíš dinosauři, jimž se film věnuje opravdu poctivě. V ideálním případě se tak ve trojce vrátí stará garda (no tak!) a konečně dorazí to nejlepší z obou světů. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě to, ale kouzlo předchozího dílu (o Spielbergově originálu nemluvě) se tentokrát neopakuje. Co naplat, že dinosauři jsou skvělí a mnohdy přicházejí na scénu stoprocentně hororovým způsobem, když podivný scénář z některých z nich dělá nefalšované akční hrdiny a film má kvůli tomu například rozhodně nejhorší (nejtrapnější) finále z celé série. Chris Pratt je sice fajn, ovšem tentokrát je spíše za supermuže než za toho drzého sympaťáka Owena z Jurského světa, postava Bryce Dallas Howard zase nemá skoro vůbec co říct, na záporáky si (snad s výjimkou Teda Levina) brzy nejspíš ani nevzpomenu... A za největší zradu považuji štěk Jeffa Goldbluma. Škoda toho všeho, protože druhý Jurský svět fakt skvěle vypadá, má několik opravdu dobrých scén (třeba ta s brachiosaurem stojícím na zadních je stoprocentně dojemná) a díky bombastické hudbě Michaela Giacchina také skvěle zní, ale ve výsledku je to s ním dost podobné jako s Jurským parkem 3. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Časy prvého Jurského parku sú síce už dávno preč, no stále aj po rokoch a s obohraným námetom, v ktorom obyčajne vystupujú dinosaury, zločinci čo ich chcú pochytať, hrdinovia čo ich bránia a plus nejaké deti k tomu, tak aj napriek tomu ma to ešte stále dokáže zabávať. Efekty spolu s vizualizáciou sa postupom času zlepšujú, čo pravdepodobne tiež prispieva k tomuto dojmu. Za mňa spokojnosť, lepší priemer. 65/100 ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

V každém díle se vyskytne nějaký hamižný a bohatý nadčlověk, který chce z chudáků dinosaurů vytřískat nekřesťanské peníze. Není díl, kde bych se nesetkala se zákeřnými lidmi, mariňáky a jinými bezpáteřními živly, kterým svědí prsty na kohoutcích kalachů tak, že se nedokáží ovládnout. Fakt jsem zvědavá, co vymyslí teď. Dinosauři mají náhle prostřený stůl, ze kterého jen tak neubude. Musím ale přiznat, že mi celou dobu cvakalo u zadinky. Neustálá rychlá akce od začátku do konce. Ten citový nátlak, když se při opouštění ostrova na nákladní lodi, podívali za sebe si ale mohli odpustit ... To jsem byla doslova nasraná. Jinak cítím, že se to jako celek skutečně povedlo. Nevím ale, jestli bych na to vzala malé dítě, i když jich bylo v kině dost, spíše ne. Je to divoká jízda plná napětí, lekavých scén, útěků, smutku a žraní. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (30)

  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly útočné pušky M4 a FN SCAR. Ve filmu se objevily také vrtulníky UH 1 Huey a C-47 Chinok. (K98)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. května 2018 v Madridu. (Varan)
  • Pláž, na které se ocitnou Owen (Chris Pratt), Claire (Bryce Dallas Howard) a Franklin (Justice Smith) po vodní scéně, je tatáž, na které se probudí hlavní postava ve v přelomové hře „Tresspasser“ z roku 1998, která se také odehrává na ostrově dinosaurů. (NiWi)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama