Reklama

Reklama

Tyranosaurus: Zhouba Aztéků

  • Česko Tyranosaurus Rex (více)

V roce 1521 dobyl Cortés Mexiko a podrobil si starobylou říši Aztéků. Ještě dříve ale uspořádal do těchto míst se sedmi muži výpravu, která měla za úkol najít zlato a drahé kameny. V údolí, kam skupinka směřuje, řádí pár obrovských tyranosaurů. Krvelačný domorodý šaman Xocozin každý měsíc obětuje živého člověka, aby si „hromového ještěra“ udobřil. Dělá to ale spíš proto, že se chce zmocnit vlády nad kmenem. Proto rovněž usiluje o dceru náčelníka Matlatla Ayacoatl. Když jednou dívka, která se sňatku vzpouzí, uprchne do lesa se služebnou, ještěr je dostihne, služebnou zabije a Ayacoatl zachrání Rios, člen Cortésovy výpravy. Později jsou muži zajati a náčelník, který myslel, že jeho dcera zemřela, ji spatří živou, což dobrodruhy spasí před jistou smrtí. Cortes nabídne, že jeho muži zbaví domorodce hrozby tyranosaura. Xocozin je ale chce příšeře všechny obětovat… V Cortésově skupině nevládne shoda. Někteří muži chtějí v noci uprchnout. Rios se ale neohroženě pouští do boje s příšerou… (TV Prima)

(více)

Recenze (204)

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Osoby a obsadenie: Ian Ziering v parochni zdedenej po Paľovi Haberovi a jeho 5 (!!!) (slovom päť) conquistadorov v plastových brneniach. Šesť pomaľovaných aztéckych týpkov, ktorí z nedostatku inej činnosti vo voľnom čase vytrhávajú ľuďom srdcia na betónovej (!!!) pyramíde o veľkosti manželkinej skalky na zadnej záhrade, hocikomu, kto ide okolo a dvaja ohavne animovaní tyranosauri (podľa filmárov azteca). Dej: Bohužial žiadny. Výsledný efekt po zhliadnutí: Lepší pocit ako po dopozeraní tohto filmu sa mi dostavil už len po rannej defekácii. Tak teraz tak nejak neviem, čo sa viac oplatí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nech žije parochňa Iana Zieringa. Tento chlapík snáď zoberie každú úlohu. Aj dobyvateľa Cortéza. Mám rád takéto blbovinky, pripomína mi to obdobie, keď som v 90. rokoch sledoval béčkové a céčkové opusy v podobnom štýle. CGI má to svoje, pričom T-Rex sa zrejme občas ani nedotýka zeme a ide o námet, ktorý má svoje ako také parametre. Na toto musí byť človek naladený. ()

Reklama

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

"Historický" film který si neláme hlavu s takovými prkotinami jako je dějepisná přesnost, logika, scénář, atmosféra a na herecké výkony pro jistotu zvysoka kašle. Už tisíce generací žijí Aztékové v koexistenci s obrovitými ještěry rodu Tyranosaurus Rex, nebo jak se správně aztécky říká, s hromoještěry. Za drobný úplatek jedné oběti měsíčně, je dinosaurus chrání před cizími bojovníky z vedlejšího údolí. Tak to funguje do doby, dokud mírumilovný kmen čítající celé čtyři válečníky, jednoho šamana, náčelníka a jeho dceru, nenapadne výprava dobrodruha Hernána Cortése o síle sedmi mužů. Křehká symbióza mezi indiány a ještěrem je porušena a proto se po složitých debatách, usnadněných tím že všichni Aztékové díky intenzivní výuce katolického mnicha mluví plynně španělsky, celé společenství rozhodne, že hromoještěr musí zemřít. Zatímco zápletka je přinejmenším k smíchu, všechno ostatní je k pláči. Chápu, že na efekty nebylo tolik, kolik by si režisér představoval, ale potom je otázka, proč zvolil tak ambiciózní přístup a nedržel se známé pravdy, že člověk se nejvíc bojí toho, co nevidí. Casting je jedním slovem tragický. Sedmero Španělů působí jako kdyby je někdo všechny nabral na natáčení čtyřprocentního pornofilmu a tomu odpovídá i jejich herecký projev. Obraz bídy a utrpení doplňuje mizerná kamera a stupidní dialogy. Tyranosaurus: Zhouba Aztéků je ten typ špatného filmu, který nepobaví, ale znudí, naštve a znudí znovu. ()

kajda.l odpad!

všechny recenze uživatele

Když mi kolega z práce tento „film“ půjčoval, tak s nálepkou „Very Big Shit“, ale že by měl posloužit na zabití jednoho nudného odpoledne a také k tomu, aby člověk vážil minimálně průměrných filmů(o výborných nemluvě). Co víc říct, jeho předpověď se vyplnila, ani to nechci nazývat filmem, pač tento paskvil je naprosto otřesný(u digitálních triků jsem se několikrát málem počůral smíchy=-D), chvíli jsem uvažoval, že bych to poctil, alespoň tou jednou hvězdou(za onu směšnost=nechtěnou, tvůrci to asi opravdu mysleli vážně a také za hezké, hladce oholené nohy, hlavní ženské představitelky:D), ale ne nejde to, to by byla neúcta k mým jednohvězdičkovým filmům:). Co se týče „hereckých“ výkonů, tak opravdu jsem nikdy nepochyboval, že to průserář Steve Sanders z BHček dotáhne hodně vysoko, klobouk dolů:). ()

Hulk Hogan odpad!

všechny recenze uživatele

Natočit takovejhle film je nebetyčná drzost. Už samotnej příběh je úplně debilní a to měli ještě tvůrci filmu v sobě tu "odvahu" nazvat jednoho z těch Španělů Hernán Cortés. Ještě vetší drzostí pak je, že ho hraje Steve z Beverly Hills. Potom je tu ta řada nelogičností. Dceru náčelníka hraje nějaká poločíňanka a chvílema to vypadá, že ten kmen Aztéků tvořej jen čtyři lidi. A pak je tu samozřejmě ten dinosaurus (vlastně jsou dva), kterej se vždycky z ničeho nic někde oběví, někoho kousne (nebo sežere) a zase někam odběhne. Ztvárnění toho dinosaura je snad nejhorší jaký jsem kdy viděl. Proč proboha furt jen chodí, a to i když se snaží někoho chytit? No...je to fakt neskutečnej film. Ale nutno říct, že po celou dobu sledování (nechápu, že jsem to dokoukal) jsem se hlasitě smál. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na hawaiiském ostrově Oahu, stejně jako u seriálu Ztraceni (od r. 2004). (tomeek)
  • Na filmovém plakátu je zobrazena Mayská pyramida El Castillo z Chichen Itzá v Mexiku. (rakovnik)
  • Ve filmu byla použita německá vlajka, kterou měl na sobě jako tetování aztécký náčelník. (chaometic)

Reklama

Reklama