Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Jo,je to velká kravina,ale zároveň dobrá zábava.Vyloženě skvělých dílů je sice jen pár,ale těch pár dílů je fakt skvělých.A Connor v podání Andrew Lee Pottse je fakt sympaťák.Viděl jsem první dvě řady a dávám slabší čtyři s tím,že nevím,jestli uvidím řadu třetí.Ta je ale prý dost špatná,takže je to možná dobře. Update: A s tou třetí sezonou jsem vážně neměl začínat... Jsem v její půlce a seriál za těch pět dílů stihl jít velmi slušně do kytek,rezignoval i na tu nejelementárnější logiku,trapně odstavuje důležité postavy a nezvládá zodpovědět žádnou z otázek nastolených předchozím dějem.Zápletky epizod čím dál tím směšnější,nástupce Cuttera je na zabití a momentálně mě při sledování drží opravdu jen Connor,zábavný Ben Miller jako Lester a naděje,že s blížícím se závěrem řady dostane současné dění alespoň nějaký smysl. 1. série: 80 % , 2. série: 75 % , 3. série: zatím 30 % ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +čas od času hodně zajímavá část, akce, napětí, záhadno -herci nejsou tak charismatičtí, méně zajímavé postavy, je tu moc cítit britský rukopis, některé triky působí hodně levně (hlavně v prvních částech)/// Tak konečně dokoukáno všech 13 částí z první řady (v originále to byly řady 2). Nejednu chvíli jsem s tím chtěl seknout, protože se často dostavovala nuda. Občas však seriál překvapil a když jsem si dal více částí naráz, tak mě to i začalo zajímat. Někam se to aspoň vyvíjí. Pořád ale ještě není vše řečeno, takže jsem i celkem zvědav na zbývajících 10 dílů. Snad je brzy odvysílají. Bohužel ale nemohu říct, že by mě výrazněji zaujala některá z postav. To na čem většina seriálů staví (pozn. na vašich oblíbených postavách) tu celkem ztrácí a táhne seriál spíš k zemi. Efekty jsou občas hodně úsměvné, ale s tím se u takového seriálu musí počítat. Když zapojíte fantasii, tak se to celkem dá. Uvidíme co bude dál. Mimochodem má to hezký ukázky "co uvidíme v další části"./// Celkem 67%/// ()

Reklama

Idealista 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda Jurského parku a filmů o cestování v čase , takže ten to seriál je vážně pro mne to pravé . Kvalita jednotlivých dílů je trochu kolísavá , je i vidět že tvůrci neměli nijak závratný rozpočet . Ale i přesto mne každý díl pobaví skvělým humorem a napínavou akcí . Nikdy před tím bych neřekl že ve mne budou hrůzu vzbuzovat evidentně počítačové potvůrky . Skrátka mi to sedlo a patříto k malé skupině seriálu na které se vždy velmi těším ! ()

IPajule 

všechny recenze uživatele

Seriál na, který jsem se koukala pořád dokola. Znovu a znovu. Nevím proč mě to bavilo, ale to překvapení v každém díle i minutě. První sérii hodnotím slabým průměrem, ale ta poslední jakoby z oka vypadla té první. Tolik detailů a změn, které nastanou během chvilky vás navnadí na pokračování a touhu po dalším díle. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říci, že totální úlet pro začátek byl samotný casting (zatím mám spadeno na první dvě série). Tak popořádku: Cutter = týpek s kulatými zády, protaženým obličejem směrem vpřed a typově zařaditelný někam na úroveň Luďka Soboty (tomu byste erudovaného vědce taky nevěřili, že?). Connor = pubertální týpek s předkusem, děsným vkusem na oblékání a divným obličejem (a ty vlasy! OMG). Stephen = vizuálně něco jako mix Joeyho z Přátel a Enrique Iglesiase, charismatově jim ale nesahající ani po kotníky. Abby = snad jediná sympatická osoba, tedy jen po vnější stránce. Claudia = rádobyslaďoučká, ale do dané role se absolutně nehodící. Lester = něco jako nedomrlý komisař Moulin s křivýma nohama, který prý pracuje pro vládu, ale jeho chování je tak na úrovni trenéra fotbalového dorostu. Helen = asi by ráda působila jako sexy vamp nebo "femme fatale", ale do téhle pózy jí chybí asi tak 98% osobnosti (hlavně vizuálně). Leek = jedním slovem trapák, tohle by zahrál lépe kdokoliv kolemjdoucí. Caroline = toto děvče s širokými ústy a nerovnými zuby byla taky trefa do hnědého (do černého v castingu nebyl ani jeden zásah). Tom = uff, pokud existuje herecké ztělesnění zoufalce, pak je to on.......... A tak bych mohl pokačovat. Takže stručně - pokud v seriálu nesedí do role ani jeden herec, může se jednat o dobrý seriál? Odpověď zní ... a na to si počkáme do příští epizody. EDIT: Po čtvrté řadě musím říci, že zásadní obměna obsazení seriálu velmi prospěla a i když je zpracování pořád povrchní a plné nesmyslných klišé, zvyšuji o jednu hvězdu nahoru. ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • Produkce seriálu bylo po třetí sezoně zrušena, aby pak byla na dvě další dvě série opět obnovena a poté opět zrušena. Jeho dějová linie však pokračuje v kanadském spin-off seriálu Primeval: New World (od r. 2012). (Pod)
  • Vyobrazení většiny pravěkých zvířat je založeno na vědeckých poznatcích, nicméně tvůrci jim chtěli dodat jistou míru osobitosti, a tak mnohým z nich dodali vyšší inteligenci, než jakou mohla doopravdy disponovat. Ta se projevuje např. uvažováním zvířat o tom, koho sežrat nejdříve. Mimo to též tvůrci chtěli, aby vyhlížela o něco děsivěji, a proto mnohým z nich přidali pár znaků navíc (např. v případě gorgonopsida větší tělesné rozměry a čtyři šavlovitě zahnuté zuby místo dvou). Nejextrémnější jsou v tomto ohledu živočichové z budoucnosti, z nichž je nejikoničtější predátor z budoucnosti – fiktivní nelétavý obří dravý netopýr se zakrnělým zrakem a mimořádně skvěle vyvinutou echolokací. (Marasuchus17)
  • Ve 4. epizodě 3. řady se objevuje v hostující roli světoznámí zoolog a dobrodruh Nigel Marven, který uvádí i řadu dokumentů o pravěku a cestování časem, jako například Putování s dinosaury (od r. 2003), Chased by Sea Monsters a Prehistorický park (od r. 2006), za kterými stojí stejná televizní stanice i stejný producent a režisér Tim Haines. V prvních třech řadách lze pak zpozorovat podobnost zvířat se zvířaty ve zmíněných dokumentech. (Pod)

Reklama

Reklama