Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Bez problémů koukatelný pokračování kultovní Mouchy. Syn Setha Brundela Martin, v podání začínajícího Erica Stoltze vyrůstá se skupinou vědátorů v podzemním komplexu, při čemž je všem od začátku jasný, že se nakonec jaksepatří potatí. Místo pozvolný transformace se film zaměří v závěru spíš na řádění finální formy. Podobná dějová linka, ale oproti prvnímu dílu docela obyčejně natočenej horůrek s dobrym gorem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný horor, ktorý je pokračovaním kultovej jednotky. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý je synom vedca z predchádzajúceho dielu a tak je tiež výrazne ovplyvnený DNA muchy, čo má za následok, že je nadpriemerne inteligentný, ale nanešťastie aj starne výrazne rýchlejšie, ako by mal a tak je stále pod dohľadom vedeckého inštitútu, kde sa o neho celkom dobre starajú a pokračujú s experimentami, s ktorými začal jeho otec. Ale keď zistí, že v skutočnosti len čakajú na to, kým sa premení, aby ho mohli študovať, rozhodne sa utiecť a vrátiť to všetkým, ktorí za tým stoja. Spracovanie je ale sklamaním, nie je úplne zlé, ale chýba tomu akákoľvek výnimočnosť. Celú prvú polovicu sa prakticky nič nedeje, mladík je neustále zatvorený v inštitúte, k tomu nejaké tie testy a výskum, ale celé to pôsobí príliš obyčajne, z celej tejto časti ma zaujal iba vzťah so psom, druhá sa už síce trochu rozbehne, hlavný hrdina sa začne meniť, ale chýba tomu potrebný náboj a aj z celého akčného finále sa dalo získať omnoho viac, takže celý čas sa na to dá pozerať, ale pocitu zbytočnosti sa neubránim. Čo sa týka samotných hororových prvkov, tak síce o atmosfére alebo napätí sa opäť hovoriť nedá, ale chválim aspoň vydarené masky a krvavé efekty. Ale mohli viac popracovať na samotnej premene, ktorá je dosť nevýrazná. Až tak moc ich nanešťastie nie je a napríklad toho psa si radšej mohli odpustiť, aj keď svoj význam pre dej to má, ale hlavne vo finále sa už nájde aj pár zaujímavých úmrtí, obzvlášť skvelá scéna s výťahom. Herecké obsadenie je iba priemerné, nikto neprekáža, ale chýba tu akákoľvek aspoň trochu charizmatická postava, nevýrazný hlavný hrdina, podobne je na tom aj jeho priateľka, záporáci to isté, obyčajný priemer. Réžia nie je ničím výnimočná, ale aspoň technická stránka je na tom dobre, obzvlášť už spomínané masky a krvavé efekty. Ako film na jedno pozretie môže byť, ale aj tak je to len zbytočné pokračovanie po všetkých stránkach vydarenejšie jednotky. 58% ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Martin (Eric Stoltz), syn vědce Setha Brundleho, trpí prazvláštní chorobou. Po otci zdělil genetickou vyjímku, kterou si jeho otec způsobil teleportačním mechanismem, který smíchal jeho geny s geny mouchy. Martin sice vypadá jako obyčejný chlapec, akorát že stárne mnohonásobně rychleji, je mnohem silnější a chytřejší než ostatní děti. Proto jej drží uzavřeného v laboratoři, která pokračuje na výzkumu teleportačního stroje. Ale genetické změny uvnitř Martinova těla probíhají příliš rychle ... První moucha Davida Cronenberga je legendárním filmem - všichni jsme jej viděli a všichni jsme z něj byli nadšeni. Dvojka se (bohužel) snaží jít mnohem dál, ale tím, že člověk "tuší" ztrácí to kouzlo. Navíc Chris Walas není David Cronenberg a Erick Stolz není Jeff Golblum. Takže z mé strany je Moucha II docela velkým propadákem a velkým zklamáním... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Díky bohu není to taková tragédie jak se traduje. První moucha je legenda a to dost nechutná. Od dvojky jsem čekal daleko méně, no a nakonec to tak hrozné nebylo. Pravda je ta že Stoltz i když je sympaťák nedosahuje kvalit Gooldbluma. A taky je bohužel pravda že na nějakou lepší scénu musíme čekat 70 minut! Naneštěstí ten konec mi to dokonale vynahradil. Ale podruhé už si to asi nepustím. Navíc chybý sexy džína dejvis:-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po relativně zajímavé jedničce přišla sterilní dvojka, ve které se sonda do rodu blanokřídlých s ničím moc novátorským nepředvedla. Nejvíce filmu chybí originální sevření, jakého dosáhl poprvé režisér Cronenberg. Jeho nástupce Walas s ničím podobným už nepřišel, ani s žádnou režijní stylovostí a jen se pachtí od jedné nevzrušivé scény ke druhé. V podstatě většinou děj jen nešikovně opakoval, respektive nanicovatě převyprávěl. Vše to měl asi stmelit Eric Stoltz, ale to je taky tragéd, který nenabídne z hereckého hlediska nic navíc. Jeff Goldblum byl úplně jiná herecká liga. Ani scénář dvou hororových matadorů Garrise & Darabonta nepřinesl žádné oživení. A tak by si divák měl dojít pro plácačku a tuhle mouchu jedním máchnutím sprovodit ze světa. Pokud jste neviděli jedničku, pak jste možná ve výhodě. Výsledkem je horor ze slabé televizní produkce. 40% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)
  • Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama