Reklama

Reklama

Avengers

  • USA The Avengers (více)
Trailer 2

Marvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. (Falcon)

(více)

Videa (53)

Trailer 2

Recenze (2 912)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Představa, že se film vyhne nutnosti exponovat jako divoch, protože bude počítat s divákem znalých předchozích snímků, je naprosto lichá - za prvé je třeba stručného expozé Hawkeye a Natašky, za druhé je třeba, aby si chlapi porovnali svoje ocelové / božské / séroidní pinďoury a zjistili, kdo ho má většího... tím strávíme zhruba polovinu filmu a když už se vyfackuje každý s každým a Kapitán Amerika nás poučí, že je jenom jeden Bůh, dojde konečně na týmovou akci. Na to, kolik minut máme za sebou nelze říci, že bychom měli úplně celistvé informace kdo, co, proč a za kolik, ale jakmile začne Whedon ohýbat ocel po tunách a sázet jeden záběr spektakulárnější než druhý, je to vlastně fuk. Navíc postavy začnou hláškovat (což bohužel trochu podvazuje ukníkaný český dabing), Kapitán trochu zlobí (malinko, aby si mohl odmáznout okénko modrého života za největšího slušňáka) a Avengers nabízí přesně to, proč se na "marvelovky" chodí. Kulervoucí heroický večírek, čitelný, přehledný, vypulírovaný a těžkotonážní. Možná vám pak unikne, že celý příběh je vlastně tragicky mechanická přejímka "klasické invazní šlamastiky" bez zásadního vkladu k mytologii hrdinů. Druhá půlka je prostě čistý požitek z enormně pompézní podívané. Ale stejně se nemůžu zbavit dojmu, že se půl filmu nedělo vůbec nic a že o postavách nevíme o nic víc než dosud. Přikláním se k tomu, že Whedon práci zvládl opatrným manévrováním. Zábava je to slušná, ale jako samostatný fikční svět to nijak zvlášť smysl nedává - to, co se podařilo prvnímu Železňákovi a částečně Thorovi se tady prostě smrsklo na exhibiční utkání hvězd plné kliček, frajeřinek a dovednostních soutěží. Edit: při vzpomínce na masitou druhou polovinu a na to, kterak jsem dal Bitevní lodi též 3 ***, kapituluju a přihazuju :-) [75%] ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Poslední půlhodinka je suveréně ten největší hukot v dějinách Marvelovských adaptací. Problém však vězí v tom, co jí předchází. Začátek slibuje hory-doly, masakr již od první minuty, ale jakmile se sebranka superhrdinů dostane do pevnosti SHIELDu, tak začíná eskapáda nudných dialogů, které děj posouvají jen minimálně a jejich jediným přínosem je opětovné představení nám už známých postav z předchozích filmů. Z Avengers si tak divák nakonec odnese pouze to, že nový Hulk je frajer a Robin v sexappealu překonává Scarlett Johansson na celé čáře, aniž by musela nosit výstřih až k podlaze. Potenciální ultimátní týmovky stále zůstává nenaplněn. Snad se Whedon ve dvojce polepší. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Plnokrvný blockbuster s našlapanou akciou, parádnym 3Dčkom, vizuálnymi či zvukovými efektmi, ktoré ma pribíjali do kresla, vtipnými hláškami (Iron Man boduje), skvelými a čo do charakteru, výrazne odlišnými komiksovými hrdinami, z ktorých má každý svoj vlastný priestor. Whedon je vynikajúci remeselník a je očividné, že miluje Baya :) Prekáža mi však, že do tak očakávaného akčného spektáklu nevložil vlastný tvorcovský rukopis a len presne kopíruje Transformers 3. V Transformeroch išlo tiež o ultimátnu nálož, ale Whedon nepriniesol v tomto smere nič nové. Odhliadnuc od toho, bavila som sa, skĺbiť marvelovský tím je perfektný nápad a milovníci týchto komiksoviek si určite zgustnú ešte viac. S prihliadnutím na úspech filmu už s radosťou očakávam dvojku a verím, že si vystačí bez kradnutia transformerských prvkov :-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na tyhle komiksové hříčky o superhrdinech, kteří spasí svět jsem nikdy moc nebyl (čestnou výjimku tvoří Batman), sem tam mě něco zaujme trochu víc (třeba X-Men), většinou ale na tyhle filmy koukám kvůli efektům, než kvůli ději. A oslavovaní Avengers v tomto směru bohužel nejsou žádnou zvláštní výjimkou - efektů přehršel, ale dějově nic, co by nebylo už 100x podobně zpracováno v jiných filmech. Potěšením pro mé oko tak byla především Scarlett Johansson, která filmu určitě jednu hvězdičku přidala. ;-) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Áno, JE to zábavný film. Je tak milo comicsovo blbučko sympatický. Rýdzo chlapčenský. Veľmi rád si ho pozriem znovu a určite si ho kúpim na BR. ALE!!! Whedon nadobro dokazuje, že je nanajvýš priemerný scenárista. Nevie vybudovať konzistentný príbeh ani presvedčivé emócie. Namiesto vzťahov sú tu len plytké základné interakcie, ktoré sa riešia v jednoduchých (sem-tam fukčných, sem-tam ani nie) dialógoch, v ktorých cca raz za 5 minút padne vypečená replika, takže to potom budí dojem, že je to vlastne dobre napísané. To teda nie je. 90 minút načisto priemerná marvelovka, ktorá sa nechytá na Capa ani prvého IM. Potom ale príde polhodinový SMASH, ktorý je taký nadupaný a efektný, že človek celkom zabudne na šeď predtým, i na fakt, že je to len bezostyšná kópia Transformers. Takých 7/10... Hulk samozrejme super, v oboch podobách. UPDATE: Druhé pozretie v HD citeľne bolestnejšie, finále furt fajn, ale tých 90 minút predtým sa skoro nedá prežiť, znižujem hodnotenie. ()

Galerie (375)

Zajímavosti (305)

  • Jedna z karet agenta Coulsona (Clark Gregg) ze sběratelské sady Captaina Americy (Chris Evans) je odkazem na sešit „Captain America Comics #1“ z prosince 1940, kde dává pěstí Adolfu Hitlerovi. (Kubaaa97)
  • V súboji na lietajúcej lodi, steká agentke Marie Hill (Cobie Smulders) krv pod úroveň pier. Na nasledujúcom zábere je pramienok krvi kratší. (Patrik256)
  • Loki (Tom Hiddleston) se označuje za právoplatného krále Asgardu, na což film mile odkazuje prostřednictvím toho, když jej agent Sitwell (Maximiliano Hernández) ve Stuttgartu lokalizuje na adrese 28 Königstraße. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Taylor Swift míří do kin

Taylor Swift míří do kin

01.09.2023

…a bude to velký! Pakliže jste zatím nestihli letošní obří turné zpěvačky a globální superstar Taylor Swift, máme pro vás skvělou zprávu. Kromě faktu, že se Eras Tour stále nachází teprve v půlce a… (více)

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

19.03.2023

Ryan Reynolds (Deadpool) je jednou z nejznámějších tváří dnešního Hollywoodu. Dobře mu jde ale také marketing a byznys, právě díky nim si totiž přišel na zdaleka nejvyšší výplatu v životě,… (více)

Reklama

Reklama