Reklama

Reklama

Tajná invaze

(seriál)
  • USA Secret Invasion (více)
Trailer 3

VOD (1)

Epizody(6)

V novém seriálu, který se odehrává v současnosti filmového vesmíru studia Marvel, se agent Nick Fury dozvídá o skryté invazi na planetu Zemi, již provedla frakce Skrullů, což jsou mimozemšťané schopní měnit podobu. Fury má v nerovném boji i několik spojenců, mezi něž patří Everett Ross, Maria Hillová a Skrull Talos, který si na Zemi zařídil život. Společně závodí s časem, aby zabránili rozpoutání světové války a zachránili lidstvo. (Disney+)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (164)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Nuda a šeď.... Secret Invasion je bohužel definice všeho, proč nesleduju seriály. Jedni mohou seriál obhajovat tím, že jde o "jinačí Marvel", který je temný, komorní, zemitý, a využívá tolik fanouškovsky oblíbenou žánrovou polohu politicko-špionážního thrilleru alá Winter Soldier – a zcela upřímně, i já bych tenhle směr proti proudu rád uvítal. Naopak pro mě jde o extrémně natahovanou, nezajímavou, konceptuálně monotónní nudu plnou výplně, příběhově vedoucí odnikud nikam. A já absolutně nechápu, jak může na rozmezí šesti epizod většinu contentu tvořit regulérní vata – přitom ten motiv ideologického konfliktu a migrace se doslova nabízí. Radši ani nemluvě o nevyužití konceptu infiltrace [respektive tedy "tajný invaze"], čímž seriál absolutně neguje a ignoruje svůj source material, tedy stejnojmennou komiksovou předlohu. No a ani neobyčejný charisma Samuela madafakin Jacksona bohužel taky ničemu nepomáhá. Finále je naprostej bizár všech bizárů.... absolutní ztráta času. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Má to náznaky atmosféry, vcelku fajn temnější vizuál, hudebně skvělý opening (vizuálně ten AI odpad ale fakt ne), hromadu skvělých herců a tak celkově se mi to přízemnější pojetí dost zamlouvá... ale proč je to proboha tak strašně unavené? Jako by to nikoho ani pořádně nebavilo. Od hlavního hrdiny, přes vedlejší postavy, až po záporáka. Kurňa, vždyť i ta jindy silně expresivní a živelná Emilia Clarke tu nemá co hrát a její studenej čumák není ani drsnej, ani sympatickej, ani tragickej, ale prostě... nijakej. Zápletka okolo skrullů není úplně marná a trochu si dělá srandu ze všech těch ještěřanských konspiraček, ale nestihne se ani pořádně rozjet a je hned konec. Pár odkazů na současnou geopolitickou situaci potěší, stejně jako nečekaný kopanec do Slovenska. Jinak ale slabší nevýrazný průměr. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Označiť tento seriál iným prívlastkom ako nevyužitý potenciál sa asi nedá. To, že to má s predlohou pramálo spoločné riešiť nechcem, keďže mi na tom fakt nezáleží, ale pachuť šedého priemeru vadí. Asi neexistuje látka, ktorá by mala väčší špionážny potenciál, ale čo z toho, keď jediný špión tu bol Fury a aj to unavený a bez energie. Boli tu samozrejme aj zaujímavé postavy, dobré momenty, ale nič, vďaka čomu by tento seriál unikol z vôd priemeru. A to je veľká škoda. Disney plus ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Tajná invaze se bohužel zapíše jako další MCU projekt, který sliboval něco co nedokázal naplnit. Špionážní drama mělo přinést vážnější konflikt, vynechat laciný humor a po rozmáchlých filmech příběh uzemnit a přenést více do reality. To funguje zhruba jen první dva díly, po kterých přestane jakákoliv gradace. Seriál nedokáže uspokojivě navodit ani hutnou špionážní atmosféru z všudypřítomné paranoi, ani vyškálovat měřítko globální hrozby do podoby, která by opravdu měla koule. Na to je Tajná Invaze příliš krátká, a neumí se rozhodnout mezi osobním příběhem Nicka Furyho, a oním dramatem globální úrovně. Furyho příběh zde není extra zajímavý, jeho postava je mdlá po celou stopáž, téměř se nikam neposune a prakticky ničeho pořádně nedosáhne, což zanechává trpkou pachuť. Zbylé postavy nejsou o nic míň nezajímavé. Rhodey nepřesvědčí, Emilia Clarke si opět vystačí celý seriál s jednou pózou, a největší zpestření je tak Olivia Colman. Finále je pak vyloženě odbyté až zpackané. Některé příběhově zvraty nicméně fungovaly slušně, efekty jsou na docela dobré úrovni, a poselství které seriál a některé dialogy (které mimochodem za něco přeci jen stojí) nesou se mi zamlouvalo a velmi slušně reflektuje reálný svět. Nejedná se o průser, jen o vyloženě zmařený potenciál, který potřeboval o 2-3 epizody navíc, a hlavně o trochu víc kvalitnější scénář. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tajná invaze zůstává dílem, které nejen, že mě svou existencí neotrávilo, ale na které budu rád vzpomínat, neboť mi u něj po opravdu hodně dlouhé době nepřišlo na mysl, že veškeré MCU je už jenom absolutní ztráta času. Není. Mouchy má velké, ale nebál bych se ho velmi opatrně označit za skvělé - nebo alespoň za příjemné, nicméně jako celovečerák nebo naopak ještě sevřenější a delší drama by výsledek byl asi lepší. A možná by i stačilo, kdyby diváka zaskočila paranoia z pomyšlení na to, kdo je kdo a komu věřit. Tou jsem netrpěl. Chyba. 7/10 . ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Nick Fury (Samuel L. Jackson) pije „Pappy Van Winkle's Family Reserve“, 23letou Kentucky Straight Bourbon Whisky. Jde o starý pšeničný bourbon, který jde do prodeje pouze jednou ročně v omezeném množství. (DJMaroko)
  • Během natáčení se objevil nečekaný problém, a to soukromé drony, které kroužily kolem a hrozilo, že vyzradí informace z natáčení. Samuel L. Jackson (Nick Fury) dokonce prozradil, že jeden takový museli kvůli tomu sestřelit, přičemž jiný pak sledovali až k jeho majiteli, který si to tzv. odskákal. (NiWi)

Související novinky

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Reklama

Reklama