Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 6
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (977)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na konci jsme si přečetli, že Thor se vrátí. Já bych si tím úplně zase tak jistý nebyl. Taika ve 4. díle zničil vše co se mu jakštakš povedl vytvořit ve 3. Thor už není vtipný, režisér jej tady napasoval do škatulky hlupáka. Nedivím se že tohle Hemswortha pěkně dožralo. Ten film je vskutku velmi slabý a absolutně nedůstojný pokračovatel čehokoliv co ještě nedávno Marvel dokázal tvořit. 50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když tě další z řady generickejch marvelovskejch záporáků dojme během úvodní minuty ještě v prologu, tak máš náběh na dalších comicsovejch pět hvězd. Jenže pak se ukáže, že novej Thor už je opravdu vyloženě jen a jen komediálním snímkem, tj. bez většího napětí a coolervoucích akčních scén... Nechápejte mě špatně, mně se ta komedie líbí a směju se, holt jí ale tentokrát bylo až přestřelený množství. Včetně tuny trapnejch gagů. Trochu to zachraňuje dramatická linka s Jane, ale tykráso, tohle je už fakt ryze (sebe)parodickej film! [IMAX] ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Taková filmová houpačka, chvíli se mě to líbilo, chvíli ne. Určitě mě nebavil ten dětský prvek, který beztak neměl jiného smyslu, než aby by se film mohl honosit tím, že je rodinný, ale díky tomu zase nebyla temnější atmosféra, ani soubojová velkolepost. No jasně párkrát se máchne kladivem a tvůrci si hned myslí, že si půjdu měnit spoďáry, ale to chce víc než jen lásku a kladivo i když i to je 100x lepší než srp a kladivo. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Waititi naštěstí dobře ví, že točí další nesmysl z nekonečný řady lobotomickejch pohádek. Narval tam proto všechno, co mu přišlo na mysl. Vzniklo tak sebeparodický šílenství, který cíleně zesměšňuje a ztrapňuje celý MCU… a tak trochu i jeho zarytý fanoušky. Spousta vtípků se ovšem mine efektem, protože jsou buď vyloženě trapný, nebo je většina diváků nepochopí (řvoucí koze se celej sál řechtal pokaždý, komplexnější vtip ale zůstal vždy bez odezvy). A protože se pohybujeme ve vesmíru, kde evidentně ani smrt neznamená definitivní konec, musí se divák spokojit s faktem, že film absolutně postrádá byť náznak napětí. Záporák je pak dobrej hlavně proto, že ho hraje Bale – kdokoli jinej a byl by to další generickej šašek. Love and Thunder je prostě duhová parodie, která sází na humor víc než na příběh, zůstává tak ve stínu Ragnaroku. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Another classic Thor adventure. Akorát když se utrhne ze řetězu Taika Waititi, není to holt tak oslnivé, jako když to udělá James Gunn. Naštěstí je to celé sympaticky přímočaré a místy vlastně celkem cool, navíc se pod tou hromadou infantilnosti našel prostor i pro vyškrabání nějakých emocí, takže to ve finále funguje kupodivu líp než celý ten překombinovaný nesmysl od Sama Raimiho. Tradičních marvelovských 7/10 je tady v podstatě výhra, jen si říkám, jestli Waititimu nedali až moc volnosti s fungováním okolního světa/univerza. Možná by to chtělo začít trochu krotit, aby to zachraňování vesmíru v budoucnu vůbec mělo nějaký smysl. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (93)

  • Loď, se kterou Thor (Chris Hemsworth) a ostatní cestují kosmem, se jmenuje Aegir, což je v norské mytologii bůh moře. Loď dále nese neonový nápis „Coctails & Dreams“, což je odkaz na film Koktejl (1988). (NiWi)
  • Vo filme Thor: Love and Thunder sa jedná o oficiálny návrat Natalie Portman do Marvel Cinematic Universe do role Jane Foster. Po skúsenostiach s prácou na filme Thor: Temný svet (2013) sa Natalie Portman rozhodla ukončiť natáčanie ďalších filmov MCU. Keď sa však ukázalo, že mala hlasové scény v Avengers: Endgame (2019), naznačilo to, že Natalie Portman je v hre pre ďalší film o Thorovi. Oficiálne to bolo potvrdené na Comic-Cone v San Diegu v roku 2019, keď Portman vyšla na pódium a režisér Taika Waititi jej odovzdal rekvizitu Mjølnir, čo tiež potvrdilo, že Jane sa v tomto filme bude mať úlohu The Mighty Thor. (Pat.Ko)
  • Počas boja v Omnipotence City zo stráží netečie červená krv, ale zlatá. Podľa gréckej mytológie bohovia majú namiesto krvi látku zvanú ichor, ktorá má zlatú farbu. (Pat.Ko)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Reklama

Reklama