Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (581)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem šel na marvelovku bez očekávání. Výsledek byl velice zábavná první polovina a pomalejší a (asijsky) přepálená druhá polovina a především finále. Ovšem času nelituji. Hlavní hrdina mi nepřijde nijak zajímavý, ale Awkwafina je hodně zábavná a Tony Leung klasicky strká všechny do kapsy. Nádech Asie komiksu celkem sluší a hlavně v první půlce je na co se dívat. Především bitka na lešení mrakodrapu je i přes svou digitálnost opravdu působivá. Co se týče akce je Shang-Chi i mezi marveláky hodně vysoko. Za mě škoda toho konce, který nepřekvapí a je hodně přepálený. Jsem hodně zvědavý, co s prsteny (mimochodem, proč to nejsou náramky, že? mrk mrk) Kevin Feige plánuje... podle první potitulkové scény budou mít zajímavý původ i budoucnost. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Do téhle Marvelovky se mi moc nechtělo, ale nakonec je z toho celkem překvapení. Jak koluje po internetu jeden meme, zde byla očekvávání dost malá a nakonec je z toho solidní akční/fantasy podívaná s dobrým příběhem. Akce je výborná, scéna v autobuse fakt top ! Digitální, mega přehnané finále už bylo trošku moc, ale fajn. Já jsem se bavil, vítej do Marvel rodiny Shang-Chi =) (Black Widow, zatím o něco lepší) ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Marvelem jsem již delší dobu přejeden a očekával jsem, že to bude horší, docela se mi to líbilo asi, že to nebyla úplně klasické marvelovka bych řekl. Holt to prostředí, bojové umění, Čína, hodně fantasy a ještě k tomu kung fu královna Michelle Yeoh, která je krásná a stále vitální jako za mlada. To by šlo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Krvavý dlh sa musí splatiť krvou.“ Miestami som si vravel, či na takéto filmy predsa len už nie som starý. Potom prišla nejaká super scéna, ktorá mi naznačila, že nie. Ale trvala krátko a po nej sa zase začali dlho rozprávať postavy, čo bolo prvé dve minúty zaujímavé a zvyšných päť smrteľne nudné. Čo z toho, že sa herci snažia a že sa im tvorcovia snažia dostať pod kožu, keď je to všetko tak hororovo predvídateľné, klišé a banálne? Taký upotený scenár som už dlho nevidel. Manipulácia postáv je ako keby mali IQ 22 a tvorcovia veľmi nešikovne chodia okolo horúcej kaše, čo im nevychádza a skoro vždy do nej spadnú (ústredný záporák je síce zjavne absolútny megazmrd a masový vrah, ale sme v rodinnej marvelovke, takže je chlapík so srdcom na pravom mieste). Napojenie na marvelovky bolo skôr upotené, než dráždivé a bolo z neho zjavné, že tvorcovia v čase natáčania nevedeli, čo ním chcú povedať, takže náznaky môžu znamenať všetko... a nič. Čudným strategickým rozhodnutím sa ukázalo byť rozseknúť film na dve diametrálne odlišné polovice. Akcia nebola zlá (električka, lešenie), síce to nebola jazda roka, ale miestami ma milo prekvapila, keďže pôsobila ako keby ju robil Jackie Chan. V ostrom kontraste s ňou je akčné finále, ktoré je rovnako smiešne, ako to v Black Panterovi (25 postáv sa bije na lúke, toto fakt epiku nevidelo ani z letiaceho draka). Okrem toho sa zjavne dosť strihalo, takže miznú kľúčové postavy (Michelle Yeoh), o dôležitých (to ako ku*va kto bol ten maskovaný týpek?!) sa nedozvieme nič, z nepriateľov na život a na smrť sa behom troch sekúnd stávajú spolubojovníci a je tam toľko logických blbostí, že sa mi nad nimi ani nechcelo premýšľať a iba som v duchu rezignovane mávol rukou. Pozitívne okrem relatívne fajn postáv, akcie a sympatických hercov vnímam tiež prítomnosť istej postavy zo staršej marvelovky, ale nebudem spoilerovať. Ako to teda bolo s tou Planétou opíc? ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Shanch-Chi má fakt nadupanej start. Nejsem žádný velký fanda do akčních sekvencí, ale když to začal tenhle asijskej superhrdina rozjíždět v autobuse, poklesla mi čelist a zároveň jsem se těšil z toho, jaká mě čeká pořádná marvel-paráda. Bohužel tenhle film není Casino, a tak se tempo filmy brzy zvolní a film přestane být tak úžasný. Čím dál víc průměrnější příběh ale drží velmi sympatické postavy. Příjemně mě překvapil i Ben Kingsley, u kterého jsem si až tady všiml jeho skvělého komediálního talentu. Celkově je Shang-Chi pěknou fantasy pohádkou. (7/10) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • Postava Death Dealera není ve filmu odmaskována, nicméně dle plakátu jej ve filmu ztvárnil kaskadér a youtubový bojový mistr Andy Le. (NiWi)
  • Hlavním padouchem tohoto snímku je Mandarin (Tony Leung Chiu-wai). Postava Mandarina se objevila již ve filmu Iron Man 3 (2013), byl to však pouze herec Trevor Slattery (Ben Kingsley) najatý Aldrichem Killianem (Guy Pearce), aby hrál teroristu, a sloužil jako zástěrka jeho společnosti A.I.M. Aldrich Killian nevěděl, že Mandarin skutečně existuje. Už od roku 1964 je Mandarin úhlavním nepřítelem Tonyho Starka, kdy se spolu poprvé střetli v komiksu „Tales of Suspense #50“ od spisovatele Stan Lee a umělce Don Heck. Narodil se v Číně, před komunistickou revolucí, bohatému čínskému otci a anglické aristokratické matce. V komiksu je popisován jako megalomaniak, který se snaží ovládnout svět (podobně jako Fu Manchu) a jedná se o člověka s vysokou inteligencí a strategickými schopnostmi. Vyniká v bojových umění a nosí magické prsteny (jako Dr. Strange), díky kterým je i mistrem mystických umění. Na každém prstě má jeden a dává mu jiné možnosti, proto je schopný používat třeba oheň, led, blesky, různé paprsky energie, iluze, síly temnot či reaaranžovat stavbu atomů. (3T)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama