Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (1 203)

emma53 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem do toho šla hlavně kvůli Michaelu Nyqvistovi, to jsem ale nevěděla, že se tam jen mihne a nestojí to ani za řeč. Nejsem akční typ na akční tipy a Toma až tak moc nevyhledávám, přesto mu v žádném případě nelze upřít jeho vynikající herecké kvality. O tom mě přesvědčil i v jiných filmech. Tady si očekávaně a bezvadně zahrál opět nesmrtelného agenta Ethana, který musí nutně přežít do další akce, to je nad slunce jasný a tak jsem ani jiný konec nepředpokládala. Ale přikláním se k jednomu zdejšímu názoru, že kromě Kremlu a Dubaje bylo všechno tak typicky stejné, že jsem se chvílemi nudila. Abych pravdu řekla, tak jsem pak už celou dobu jen čekala na holčičí pudrovačku, protože ta je skoro všude a byla jsem nakonec odměněná - dočkala jsem se :-) Ještě jsem tam koketně pomrkávala po Willovi, kterého si střihnul sympaťák Jeremy Renner. Takže všichni akční, skalní fandové, sorry, ale já nad průměr dneska nejdu. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

To, co mě na současném filmu de nebes dráždí, je že si už nepřijdu na mls ani jako divák-turista. Rád se toulám po vzdálených dálkách, kochám cizím prostředím a žasnu exotickým životem jiných kultur. Zatímco Bourne byl velice vděčným průvodcem po evropských metropolích a doteď mám pocit, že v alžírském Tangieru jsem byl společně s ním, tak Ethan Hunt je průvodcem slepým až humpoláckým. Když Dubaj, tak největší panelák světa, když Moskva, tak Kreml. Na nic jiného než pohlednicové kulisy se tahle cestovní kancelář nezmohla. Ethan Hunt a jeho čtvrtý zářez je klasický příklad amerického turisty s foťákem ne-li za půl mega, havajskou košilí a s otevřenou myslí ve velikosti burského oříšku. Čeho se pak mám chytat, když špionážní zápletky smrdí naftalínem, technické blbůstky mě neba a postavy psal někdo přes průklepák. Tohle je vyloženě klučičí Twillight. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Brad Bird ako ostrieľaný tvorca veľkolepých animákov dostal neľahkú úlohu neostať v tieni skvelej Abramsovej trojky a tento cieľ sa mu podarilo dosiahnuť, čo mi pripomenulo šťastný rozprávkový happyend. Štvrtá misia dostala úplne nový nádych, má to šmrnc, šťavu, jednoduchú, no údernú akciu, skvelých hercov, pár dobrých zvratov a trefný humor. Nyqvistov záporák, nápaditá akcia a záver filmu, to všetko má u mňa veľké plus, no stále to však nebolo dotiahnuté na perfektnú. Hlavne nereálnosť a naivnosť niektorých scén a záverečné minúty stiahli absolútnu spokojnosť. Latka je však pred (možnými) ďalšími dielmi nastavená skoro tak vysoko ako Dubaiská Burj Khalifa, mission impossible to ale nieje. 85%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil. Je to fakt špionsky nápadité a srandovní v těch správných místech. Určitě je to nejkomediálnější díl série a hodí se to tam. Nejvíc jsem ale nepochopil, proč je tajný agentský středisko ve vagónu! To jako Rusáci ty vagony neodpojujou, nebo co? Cruise je ale furt dobrej a Jeremy Renner mi taky přišel hyper. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Niet pochyb o tom, ze scena na mrakodrape v Dubaji je grandiozna a celkovo sa mi stvorka velmi pacila, ale stale mam v pamäti trojku, ako vobec najlepsiu cast a na zaporaka P. Seymoura Hoffmana som nezabudol dodnes. V tomto filme sa mi pacila uloha Simona Pegga, vdaka ktoremu to bolo o nieco viac humornejsie. Avsak po reprize Ghost Protocol musim uznat, ze aj tato cast ma u mna rovnake kvality, ako trojka, takze za mna obrovska spokojnost. _________ Tom Cruise - (Ethan Hunt) +++ Jeremy Renner - (Brandt) +++ Simon Pegg - (Benji) +++ Paula Patton - (Jane) +++ Michael Nyqvist - (Hendricks) +++ Vladimir Mashkov - (Sidorov) +++ Ving Rhames - (Luther Stickell) +++ Tom Wilkinson - (IMF Secretary) +++ Michelle Monaghan - (Julia) +++ Produkcia: J.J. Abrams, Tom Cruise +++ (Videl v kine 18.12.2011) +++ ()

Galerie (90)

Zajímavosti (54)

  • Film mal počas produkcie pracovný názov "Aries". (Greenpeacak)
  • Ve scéně výstupu na mrakodrap a během pouštní bouře má Ethan Hunt (Tom Cruise) brýle značky Oakley, model Wind Jacket. (Jizni Tlapa)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama