Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 3

Recenze (1 203)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejen série, která s díly kvalitou roste, ale také přehlídka krásných lidí (žen, mužů), krásných věcí (hitech hračky, dokonale padnoucí obleky od drahých módních domů) a velmi dobré zábavy. Kvalitně odvedená práce, která se konečně dostává do humornější roviny a nebere sama sebe tak vážně. Scény v Dubaji si zaslouží druhé shlédnutí, zbytek doplním brzy, ale ten film mě tak nějak nabil pozitivní energií...a to nejen díky precizně televizním open titles:). ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Film, jehož jedinou objektivní chybou je nevýrazný záporák, který sice získává body v momentě, kdy nastupuje jeho skutečné šílenství, aury, kterou okolo sebe dokázal na polovičním prostoru vybudovat P. S. Hoffman v trojce ale nedosahuje ani zdaleka. Jinak je ale M:I - Ghost Protocol špičkovým popcornem, který tahá z rukávu tolik es, až se z toho jednomu zatočí hlava (zdravíme do Dubaje). Parádní akce, skvělý Pegg a Renner a spousta tvůrčí invence a místy až Spielbergovská gradace absurdit v akčních sekvencích činí z M:I - GH jeden z nejzábavnějších filmů roku a staví ho jenom malinkatý kousíček za Tintinova dobrodružství... ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem do toho šla hlavně kvůli Michaelu Nyqvistovi, to jsem ale nevěděla, že se tam jen mihne a nestojí to ani za řeč. Nejsem akční typ na akční tipy a Toma až tak moc nevyhledávám, přesto mu v žádném případě nelze upřít jeho vynikající herecké kvality. O tom mě přesvědčil i v jiných filmech. Tady si očekávaně a bezvadně zahrál opět nesmrtelného agenta Ethana, který musí nutně přežít do další akce, to je nad slunce jasný a tak jsem ani jiný konec nepředpokládala. Ale přikláním se k jednomu zdejšímu názoru, že kromě Kremlu a Dubaje bylo všechno tak typicky stejné, že jsem se chvílemi nudila. Abych pravdu řekla, tak jsem pak už celou dobu jen čekala na holčičí pudrovačku, protože ta je skoro všude a byla jsem nakonec odměněná - dočkala jsem se :-) Ještě jsem tam koketně pomrkávala po Willovi, kterého si střihnul sympaťák Jeremy Renner. Takže všichni akční, skalní fandové, sorry, ale já nad průměr dneska nejdu. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná špionážna tímovka. Každý člen tímu má charizmu, je zaujímavý a dobre napísaný. Vzájomná chémia a súhra funguje náramne. Veľkolepú hravú akciu striedajú dobre napísané konverzačky, príbeh sa posúva, striedajú sa prostredia a ja sa bavím, nevšímam si čas ani okolie a som prekvapený, ako rýchlo to celé končí. Humor, napätie a tuším, že miestami som ani nedýchal. Ghost Protocol sa podaril. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tato akční série zraje jako víno. Pokaždé jiný režisér, jiný styl, jiný díl. Tak se mi to líbí a možná proto si M:I udržuje svěží a neokoukaný odér. V tomto díle je ohromující především akce. I když by se dala v pohodě zařadit do kategorie ´over the top´, klade se maximální důraz na to, aby vše vypadalo co možná nejvíc realisticky. Takže téměř žádné digitální kejkle, ale poctivá práce kaskadérů a herců. Cruise si znovu vydobyl právo účastnit se všech náročných scén osobně a upřímně by mě zajímalo, jakou tepovku měl jeho pojišťovací agent, když viděl, jak jeho klienta bombarduje zdivo Kremlu nebo jak si hraje na Spider-mana či na testovacího jezdce automobilky BMW. Co se osobních soubojů týče, znovu palec nahoru, i když fyzično Bourneových deathmatchů je o velký kus dál. Docela mě překvapil Renner, hlavně právě v bitkách, Pegg se zase postaral o decentně komediální vložku. Trochu naivně už působí to, jak všechno vychází do detailu, do poslední vteřiny, úplně všechno je okamžitě po ruce. Hlavní záporák se s tím ze třetího dílu nemůže rovnat a i ten děj ustupuje trochu do pozadí... protože v popředí je především AKCE, která se odehrává v atraktivních lokacích, v parádních záběrech, má atmosféru a nápaditost. Tečka. Za tři roky nashle u dalšího dílu, teď si jděte po svejch a tato zpráva se zničí za 5 sekund... 145 miliónů dolarů(rozpočet)/693 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (54)

  • Natáčení v Bubenečské čističce probíhalo dle jejího nájemce v následujícím sledu: přibližně rok vyjednávání, asi dva měsíce ladění smlouvy přímo v Praze, čtrnáct dní navážení techniky, stavba zázemí, přípravy a tři dny intenzívního natáčení. Celková stopáž nakonec ve filmu o mnoho nepřesáhne 30 vteřin. (Jirka_Globus)
  • Názov filmu sa objaví až v 10. minúte. (ČSFD)
  • Některé české lokace ve filmu jsou: Praha - Smíchov, budova MeetFactory (pád Hanawaye - Josh Holloway - ze střechy). Praha - Nové město, Pštrossova a Vojtěšská ulice. Praha - Bubeneč, bývalá čistička odpadních vod. Praha - Hradčany a Pražský hrad. Praha - Vyšehrad, Cihelná brána. Praha - Staré Město, Mánesův most, Haštalská a Kozí ulice. Praha - Hlavní nádraží (scéna s Markem Stefanskim - Pavel Kříž). Mladá Boleslav - prostory bývalé věznice (úvodní scéna útěku). (LEGACY)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama