Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys přichází taktickými chybami o strategické výhody ve hře o Železný trůn. Cersei se s podporou Eurona snaží oslabit její bojeschopnost a psychiku. Jon neudrží své tajemství. Tyrion odvážně, ale neúspěšně usiluje o mír bez očekávaného krveprolití při dobývání King’s Landing. (DavidWark)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád jsem věřila, že Daenerys by mohla být nakonec normální postava, ale začíná mě srát přesně jako Cersei. Ale na rozdíl od Cersei, stojí jako stratég za hovno. Na co má ty rádce, když se stejně rozhoduje emocionálně a jako každý jiný vládce, egem? Kvůli jejím rozhodnutím dává sebe a svůj lid Cersei na zlatém podnose :( Dráček, fňuk :( ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěr dílu letmo připomněl staré "dobré" časy minulých sérií a v naději, že v tomto duchu bude finální season pokračovat dám plný počet. Jinak nevím, zda si Danny zaslouží rozbít hubu a nebo jo. V Západozemí jsou jen 2 praví hráči hry o trůny.. Cersei a Sansa. Jinak co víc říct... Battle of Winterfell nakonec nebyly takový jatka (jak?), sex scény už nejsou tak IN a díl je plný spousty smutných očí... První polovina na úrovni 1. dílu série, zhruba od poloviny to chytne druhý dech a lepší atmosféru. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto zásadním kladem čtvrté epizody bylo to, že jsem nemusel poslouchat rozhlasovou hru, tentokrát mi tvůrci kromě zvuku dodali i obraz. Tolik ke kladům. Absence neproniknutelné tmy mi totiž odhalila celou řadu nelogičností- například nechápu, proč by někdo nechal nastoupit armádu na dostřel těžkých zbraní protivníka (možná i obyčejného luku), a proč by této situace tento nepřítel nevyužil (pochybuju, že by Tyrion pajdal k hradbám dál než sto metrů). Taky mě zaujalo, že i v tomto dílu došlo k defloraci, pokud jsem ale sledoval průběh předchozích sedmi sezón pozorně, víc už jich být nemůže. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavním tématem této epizody jsou pochyby o tom, jestli je Daenerys opravdu tím pravým nástupcem trůnu, což krásně vzešlo ve dva skvěle rozhovory Tyriona a Varyse, který je opět ve hře. Události a zvraty byly poměrně pěkné, ale zase s pár nelogickými kiksy. Na druhou stranu je pěkně vidět ta pomalá eskalace šílenství, které se u Daenerys začíná probouzet více a více a ony zmíněné události na tom mají také svůj podíl. Přesto mi stále nejde do hlavy, jak to chtějí tvůrci za ty pouhé dvě epizody vkusně uzavřít. 7,5/10 ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedává mi to smysl... Ta ship war, to se jako neměli jak bránit??? A proč tam pak jenom jeli, jako nějaká výletní plavba? A to jsem měl pocit, že Daenerys ví o harpunách... A druhá věc, vždyť Cersei ovládá jen Kings Landing, ne?? Tím pádem už to má prohrané, vzhledem k tomu, že Daenerys se Starky má zbytek všeho... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama