Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nie som zástancom príliš stručných komentárov, ale niekedy sú proste postačujúce. Tu by som napríklad najradšej urobil copy+paste môjho komentára na The Art of Getting By. Aj takýchto filmov sa to týka. Niečo medzi krimi-thrillerom a hixploitation, ale v tomto prípade plné strojeného herectva a dialógov "šuštiacich papierom". Väčšinu filmu sa hovorí len o tom, čo sa už stalo a keď sa konečne stane niečo nové, možno to na chvíľu zaženie nudu, ale zároveň je to klišé takej intenzity, že by mi prišlo prirodzené maximálne tak v béčkovom filme. Ktorý by ale mal podstatne menej zaujímavý casting a asi by som ho nikdy nepozeral. Slabé 2*. Niekedy sa neoplatí púšťať do filmu len kvôli jednej obľúbenej pubertálnej herečke. :) ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to zas až tak špatné , jak lze usoudit z nízkého hodnocení na čsfd. Ale je pravda, že kdovíjaký zázrak se nekoná. Dá se říct, že Texaský kat je jen lehce nadprůměrnou epizodou, lehce nadprůměrného krimi seriálu. Sympaticky působil výkon Deana Morgana, leč i tak mu něco k dokonalosti chybělo. Worthington se po celou dobu choval jako kretén, takže nemohu jeho výkon soudit, protože mě totálně štval a nevím, jestli to brát kladně nebo záporně vzhledem k hereckému výkonu. Druhé "Sedm" se nekoná ani zdaleka, snad příště. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Ami Canaan Mann mierila do stredu terča, ale chýbala jej pevnosť a stabilita ruky a tak nakoniec jej hod nezasiahol najvyššiu bodovú hodnotu. Prvá polovica filmu a hlavne úvod zdvihol roletu, ktorá odkryla zaujímavé spustenie deja, len škoda, že v takom duchu to nevydržalo až do konca. Celkom dobre zapracovala kamera, ale aj hudobné zapojenie s výrazným basovým doprovodom, ktoré sa mi páčilo. Najväčším plusom bolo účinkovanie S. Worthingtona a J. Chastain. Táto dvojica sa stala výrazným a kľúčovým doplnkom v tomto kriminálnom vyšetrovaní. Sam Worthington ukázal, že dokáže aj viac ako len si ľahnúť si do sci-fi truhly a behať ako modrý divoch (avatar), keď teraz ozaj dobre zvládol navodenie pocitov policajta, ktorého srala zlá situácia v jeho okrese a snaha niečo s tým urobiť. Jessica Chastain u mňa stále viac boduje a teraz tiež výborne zahrala sebavedomú vyšetrovateľku a napriek tomu, že je štíhla a krehká žena neváhala vstúpiť aj do akcie, či vypáliť po papuli svedkovi, ktorý nebol ochotný spolupracovať. Nič dobré sa nedá povedať na adresu J. D. Morgana, ktorý vrhal tejto dvojici len šedý tieň. Nemám nič proti nemu, ale čudujem sa tomu, že v poslednej dobe je tak často nominovaný do rôznych filmov. 60% ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, mě to docela zklamalo. Film je totiž natočen velmi specifickým, místy až uměleckým způsobem, což bych normálně asi ocenil, ale tady mi to spíše lezlo na nervy. Na to, jaké má film výborné herecké obsazení, působí postavy docela prázdně a bezcharakterně, kdy veškerou pozornost na sebe strhává ústřední dvojice detektivů a ostatní postavy jen tak přicmrdávaj okolo nemajíce příběhu vlastně co dát. To mě mrzelo třeba v případě sličné Jessiky Chastain a ještě více Stephena Grahama, jehož role určitě MĚLA dostat více prostoru. Děj filmu je podivně rozkouskovaný do jednotlivých obrazů, které se při vší snaze nedaří scelit v jeden logický celek, takže to působí dost těžkopádně. Tenhle film není vyloženě špatný, ale nekoukalo se mi na něj zkrátka dobře, a tak alespoň v mém případě padne dozajista brzy v zapomnění. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jméno otce producenta zajistilo zajímavé obsazení, Dryburghova kamera nalézá zajímavé úhly, ale ten impresionismus a upřednostňování sociálního dramatu před poctivou investigativní prací nemusí být každému po chuti, obzvláště pokud režisérská ruka neoplývá jistotou. Pokud bylo toto inspirací pro True Detective, tak především tím, čeho se vyvarovat. Plochých charakterů, prázdných dialogů a rozmělňování atmosféry. Navíc mám pocit, že dvojici detektivů Morgan a Worthington by vzhledem k jejím schopnostem více vyhovovala pozice nočních hlídačů v supermarketu.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)
  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)
  • Původně měl film režírovat Danny Boyle, ale po jeho odstoupení, byla na režisérskou židli vybrána Ami Canaan Mann, což je shodou okolností dcera režiséra Michaela Manna, který film produkoval. (Riddick77)

Související novinky

Reklama

Reklama