Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

VOD (1)

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (642)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Oproti minulému dílu, který šel naprosto mimo mě, je tohle učiněný klenot. Přesun do středověku byl geniální tah a humor místy až montypythonovský se mi celkem trefil do noty. Trochu mi ale vadily místy dost slabé triky, hlavně v útoku kostlivčí armády, které vypadaly spíš jako něco ze Star Treku z 60.let nebo jako kdyby si nějaký nadšenec s kamerou doma rozpohyboval figurky (a vzhledem k tomu, že film vznikl třeba pohý rok před Jurským parkem, to nemůžu úplně odpustit). Ale třeba to byl záměr, nevím... No dobře, tak asi byl. Nicméně přeš šílený a přeplácaný děj jsem se prostě dobře bavila, takže ty 4* jsou zasloužené. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Se Samem Raimim je to zvláštní - jeho rané filmy mají status neotřesitelného kultu bez ohledu na to, že se na nich silně podepsal zub času, a kdybych se k Lesnímu duchovi nebo Smrtelnému zlu měl vrátit, asi bych k tomu potřeboval nějakého panáka na povzbuzení, jinak by mi přišly až příliš pitomé, byť se na nich dá už s jistotou poznat, že je natáčel někdo, kdo má na víc. S každým dalším filmem Raimi rostl a každý další jeho film měl slabší ohlas u publika. Armáda temnot není mladším bratříčkem dvou výše zmíněných nízkorozpočtových vyvražďovaček, je to mnohem spíš starší sourozenec Raimiho snímku Stáhni mě do pekla. Hororová komedie, kde si režisér dělá šoufky ze žánrových klišé, hororových rekvizit, namachrovaných hrdinů béčkových slátanin a vlastně i sám ze sebe. Dá se tomu vytknout 100 a 1 výhrada, ale je to natočené s takovým nadhledem a už celkem vyhraněným režijním stylem, že nad těmi nedostatky velkoryse mávnu rukou. Je to zábavné, nenáročné, ale nikoliv blbé, a je to podle mě první kousek v jeho filmografii, který snese přísnější měřítka. Bruce Campbell se svými hláškami, ksichtíky a příslovečnou drzostí vás jednoduše dostane a rázem Raimimu odpustíte, že schází pořádný scénář a potřebovalo by to ze všech stran dopilovat. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Raimi pokračuje za hranice surreálného karnevalu Evil Dead 2 do říše infantilní rozkoše a nespoutané fantasmagorie. Campbell je největší hrdina, jakého kdy domácí potřeby nosily a z celé trilogie mě tohle baví nejvíc. Nejspíš dokonce z celé Raimiho filmografie. Festival šprýmů a na koleně stlučené fantastiky, u které mě právě ta technická nedokonalost přijde jako nedílná součást hry. Mnohem dokonalejší (a na totožném dějovém základu postavený), přitom paradoxně méně hravý a nápaditý Mocný vládce Oz je toho důkazem. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tahle trilogie je jedna z nejlepších, co se v hororových vodách urodila, i když Armáda temnot je určitě spíše fantasy komedie než horror. Bruce Campbell tu hláškuje po každym úspěšnym zásahu, hlavně jeho hláška "Hej, zavaž si tkaničku!" na adresu jednoho rytíře je pro mě už zcela kultovní. Raimi stvořil obdivuhodnou sérii, jejíž každý díl je naprosto odlišný, než ten předchozí, a přesto funguje jako celek. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"It was definitely the n-word!" ________ Zatímco první a druhý díl franšízy 'Evil Dead' jsou komediální splattery, díl třetí je neméně šílenou fantasy exkurzí do středověku, kde Bruce fakin Campbell bojuje s démony a kostlivci pomocí upilovaný brokovnice a řetězový pily místo ruky – no neber to. Hail to the King, baby! ()

Galerie (375)

Zajímavosti (34)

  • Když na konci filmu Ash (Bruce Campbell) střílí ze zbraně, vystřílí mnohem více nábojů, než na kolik je tato zbraň uzpůsobená. (dc125)
  • V kufru auta můžete vidět číslo časopisu "Fangoria". (Chatterer)
  • Ve filmu si zahráli taky Don Campbell a Charlie Campbell, otec a bratr Bruce Campbella. (Chatterer)

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama