Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Kdo očekává opilecké víkendové šaškování, které se pohybuje v "červených" číslech jen díky tomu, co následovalo v tvorbě komunity kolem Raimiho s Campbellem bude mile překvapen. Obraz je sice příšerný a leckoho odradí, jenže typický Raimiho styl točení, Bruce Campbell jako démon a plno násilí nepostrádající krev dělá z téhle amatérské řezničiny opravdu úctyhodné dílo. Navíc při pohledu na úspěchy Raimiho:"Díky bohu za něj!". ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Práve je 14 min. po polnoci a ja som dopozeral toto naozaj zaujímavé dielko. Krátkometrážny hororv prvej tretine pôsobí dojmom predchodcu Blair Witch Project, približne od 15. minúty však už nie pochýb o jeho splatterovom zameraní. Tento predchodca Evil Dead ponúka tradičných zombies a ich tentokát netradičného likvidátora. Vlastne likvidátorku. Bez okolkov priznávam, že na mňa zapôsobil viac ako prvý Evil Dead. Len tie zvukové ruchy boli niekedy až príliš rušivé. ()

Reklama

Quint 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní prototyp kultovního Evil Dead, který Raimi natočil jako ukázku pro budoucí investory. Stejnou taktiku zvolili o pár let i Raimiho přátelé bratři Coenové před natáčením svého debutu Blood Simple (i v jejich ukázce hrál hlavní roli Bruce Campbell). Within the Woods je extrémně nízkorozpočtový snímek natočený na 8mm, který je k sehnání pouze v otřesném, téměř nekoukatelném VHS přepisu, ale i tak potěší fanoušky, kteří rádi uvidí zárodky Raimiho kinetického režijního rukopisu, včetně jeho trademarkových poletujících „shaky-kam“ POV záběrů. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Neboj se, budeš prokletá jenom když znesvětíš hroby mrtvých........... První Evil Dead u nás kolovala pod názvem Kořeny, tento prequel má podnázev V lese. Mám velice špatnou kvalitu, film je sice nahrán na dvd, ale je značně poškozen. Kdysi byl na VHS a ta už byla tak zničená, že se z tím nedá nic dělat. CITÁT - Přidej se k nám........... 30 minut totálního řevu, krve a masakru. Cesta do sklepa je nejklidnější část příběhu. CITÁT - Půjdem na piknik, Bruci ?........... ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

S. Raimi ešte pred prvým filmom sa rozhodol natočiť krátkomontážny prequel, ktorý trvá 31 min. Ja som ho našiel na YTB ale v hroznej kvalite, takže čo k tomu viem povedať je, že hudba a zvukové efekty sú slušné, tiež kostýmy. Príbeh je jednoduchý. V hlavnej úlohe sú B. Campbell, E. Sandweiss a S. Spiegel. Herecké výkony sú celkom slušné. Film môžem odporučiť, každému fanúšikovi série ale skúste si nájsť lepšiu kvalitu. Celkové hodnotenie za mňa je 75%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natáčen na rodinné farmě v Tapert Marshall, Michigan, USA. (prokda)
  • Film se natáčel dva dny ve státě Michiganu. Rozpočet byl 1600 dolarů. (Halloween9)
  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)

Reklama

Reklama