Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

kajas 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná pohádka. Příšerný název mě neodradil a těšila jsem se, souboj s "Bambitkou" ale Libuška prohrála. Zrušila bych přechod do moderního světa, to by ale celý film byl v podstatě o ničem. Drak se sice animátorům moc povedl (teď už se budu všem těm Mrakům a Bucifalům jenom smát), ale moc dlouho se na scéně neohřeje. Princezna i loutkář mě docela zklamali, Dejdar ušel, Bartoška někdy perlil, koho ale napadlo obsadit Kretschmerovou do role královny? Rozčtvrtit je málo! Ano, nejlepší výkon podal jednoznačně Vojta Dyk, umělec a poeta. Scrabble mě taky potěšilo, celkově ale nadšená nejsem, slabší ***. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Neviem, či sa mi páčil nápad spojiť rozprávkový svet s reálnym, ale než sa to stalo, tak som si to vcelku užíval. Pripadalo mi to úplne zbytočné a v podstate to nemalo žiadny význam. Ale to je na svedomí scenáristky Ireny Douskovej. Mucimutr ( dobrá čarodejnica Libuše Šafránková ) nám určite okorenila Štedrý večer ( film bol po mesiaci nasadenia v kinách uvedený českou verejnoprávnou ), minimálne dobrými trikmi s drakom, štipkou humoru a sympatickými výkonmi Bartošku a Dyka. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Koukatelná pohádková podívaná se tak trochu veze na popularitě v současnosti velmi oblíbeného fantasy žánru a díky ne úplně fádnímu scénáři, hercům, výpravě (svěží režie, obstojné triky --> nesměšný drak, Brouskova velice povedená hudba) a faktu, že je "jiná", si zaslouží pozornost. Vadila mi vlastně jen otravná a zbytečná postava chlapce ze současnosti (docela dost), občasné Dejdarovo přehrávání a nuda, která zavládla zhruba v polovině filmu. Moc se mi líbila hippie čarodějka Libuše Šafránkové, sympatická dvojice princezna+loutkář a rád bych pochválil i vtipné glosy, které pronáší (jak jinak) charismatický Jiří Bartoška. Tři a kousek. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Jen doufám, že i když matka koček vyhrála ve sledovanosti nad Popelkou, že si snad někdo v České televizi nebo produkčním týmu nebude myslet, že se nedá nic zlepšovat. Místy blbě odehrané, nepřirozeně až bídně napsané, hloupě statické a tak dále. Možná slibné, možná potenciální, ale ani ne dobré, jen náznak něčeho lepšího v budoucnu. Hodně štěstí do příště, i kdyby bez Libuše Šafránkové, která tvůrcům v podstatě zachránila krk před blamáží. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Princové půjčení z Bajaji nebo z Byl jednou jeden král. V ději zůstane statečný princ na komoni, co udělal to jenom pro ni .... který se nemůže zcela rozhodnout, jestli je jen tupý nebo zlý a tupý, a jeho vtíravá písnička, která člověku při druhém opakování nejpozději začne lézt na nervy. Královna, kvůli které má král od dvaceti dřevěnou hnátu, za tu dřevěnou hnátu opravdu nestojí. Čarodějka žije většinou civilním životem na Malé Straně a pomáhá jen tam, kde je člověk ochoten pomoci si sám. Paráda, chybělo málo a princeznu by bez mrknutí nechala sežrat. Princezna je nejkrásnější princezna současných pohádek (a ne poprvé, možná je skoro smutné, že aby byla v pohádce hezká princezna, musí to být pořád ta samá). Jen to finální prolnutí reálného světa a pohádky už je bolestivě přitažené za vlasy. Po té, co jsem se trošku oklepala z vánočního rozněžnění, jdu o hvězdu dolů, ale jen proto, že ta lidská část byla navíc, kdyby to zůstalo jen v pohádkové rovině a toho spratka od jezevčíka tam nemotali, bylo by to o hvězdu víc. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se na hradě Zvíkov, v Ledči nad Sázavou a na skalách Velké Ameriky, ale také na malostranských střechách v Praze. (M.B)
  • Marika Šoposká a Vojtěch Dyk se setkali před kamerou již v roce 2009 při natáčení televizního filmu Rytmus v patách. (claudel)
  • Hrad Zvíkov byl částečně graficky přeměněn. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama