Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Bída, bída, bída. Chudák Šafránková, na stará kolena se propůjčit něčemu takovému. Krmit diváky něčím tak prostoduchým, to už teda tvůrci vážně přehnali! Ta jedna hvězdička je za postavu a herecký výkon Vojty Dyka, to byl také jediný důvod, proč jsem vydržela do konce. A ještě, Dejdar snad nikdy nepůsobil tak nedůvěryhodně. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Bajaja? Banene!!! Vývary z odvarů a šmytec a šáteček... Komentář? Proč? Už mě to při všech těch nedávných tušašských srajdách pomalu přestává bavit. Ztráta času - a zadarmo vší té sebrance už radit nebudu! . . . Leda tak lejno jedno... Dvojka (myšleno po-kra-čo-vá-ní - milé stádečko, byť nikdy nebude - a celá ta veřejnosrádní si z vás dělá akorát prdel, protože >parta< pochopila včas, že v kinech by prodělali i ty z draka pokaděný trenky) by se mohla jmenovat "Pičifotr" a mohl by to bejt ještě větší (k)akčňák na chechtáky... Se špetkou toho >rodinného< incestu, že... A proč ne? Vysype to zasouložilým údmělcům třeba ještě větší love - a po nás kočkování, ne?... %-/.. . . . A proč si z toho zase dělám >anál< ? Tak dívali jsme se snad všichni, ne? Nenene... ...D/úd/láájdáááá... - - - P.S. Jsem teda netušil, že Barťák potřebuje takový trapný pračky na ty svoje >vejvary< ? %-(.. - - - - - (Poprvé a naposledy viděno málem s kostí v krku na jéžiškoffským dýchánku 24.12.2011 u maminky /ta moje mutr teda ale jinak fak za nic nemohla/ na >cicilotří jebničce< , hodnocení 733., s pardonem ústnatý pičimentář zde naprosto lhostejný a s oprávněným otrávením a ranním úšklebkem čili odstupem jako dvaaosmdesátý - 24.12.2011) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten případ, proč jsou české pohádky už celkem dlouho v úpadku. Příběh je celkem jednoduchý, což by nevadilo, ale je to nastaveno podivnou arabelovskou anabází s reálným světem. Kdyby tam tahle sekvence nebyla a celá dějová linie s klukem by se vynechala, příběh by se v podstatě nezměnil. I tak by z toho zůstala jen křečovitá pohádka, která zaujme jen skutečně jen proto, že je vysílána na Vánoce. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zaručený recept, jak si zkazit Štědrý večer: Pusťte si nějakou novou, českou, moderně pojatou pohádku. ~~~ Neuvěřitelná slátanina, kterou od odpadu držel jen Bartoška, snaha Dejdara a záměrně přeháněný herecký um Vojty Dyka (kterého jako osobnost i s jeho kapelou nemám ani trochu rád - ale hrát holt umí, proti tomu ani nepípnu). Všichni ostatní byli zřejmě komparz nebo ochotníci (či žáci prvních ročníků DAMU, FAMU a dalších případných múzických umění). Film měl sice "JEN" 90 minut, mě ale přišel snad čtyřhodinový. Nudný, neúměrně protahovaný, napěchovaný zbytečnými postavami. Na to, že to byla hlavní štědrovečerní pohádka, vyznívalo všechno neuvěřitelně levně. Herci, prostředí, "efekty" (snad jen ta přeměna kočky byla pěkná), scénář, atd., atd... Ve chvíli propojení pohádky se současností jsem chtěl vstát od stolu a odejít, ale od štědrovečerní večeře se nevstává a to jediné mě donutilo "tu věc" dokoukat do konce. Celou tu dobu jsem se ale nezajímal o osud loutkáře, princezny, královského páru, prince ani kuchtíka, natož o nějakou Šafránkovou na motokoštěti nebo malého spratko-hňupa ([SPOILER]Je jedno, žes' je udal, hlavně, že jsi je na přicházející nebezpečí šel varovat, to z tebe dělá dobrého člověka. Hňupe.[/SPOILER]). Jediné, co jsem si stále opakoval, bylo jen "už skonči, už skonči, už skonči, sakra už skonči" a to bych skutečně asi u pohádky neměl. ~~~ Jedinou kloudnou pohádkou za posledních X let (ne-li století), je tak snad jen Anděl páně, jinak nic. Nothing. Nada. Doufám tak jen, že nový ředitel ČT tohle mrhání penězi a časem zatrhne a tvůrci takovýchto pohádkových zrůdností si už minimálně u ČT ani neškrtnou. Než TOHLE, to raději obrázky zasněžených hor a krajiny s melodiemi koled. ~ Hodnocení: Tfuj tajxl aka 0,5* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vubec si nemyslim, ze by se jednalo o spatnou pohadku. Bohuzel, zadny jiny zanr neni u nas tak kritizovany jako nove ceske pohadky... Jasne, ta soucasnost, vcetne kluka s nemocnym psem pusobila celkem rusive a hlavne postradala vetsi smysl. Hlavni dejova linie ale spatna nebyla. Te hlavne pomohla postava Micimutr, kterou opravdu dobre zahrala Libuse Safrankova. Nejvice me ale bavil princ Vladimir, tesil jsem se na kazdy jeho zaber a pisnicku, kterou ze sebe Vojtech Dyk vypoti. Princ tak dal zapomenout na opet nevyrazneho Ondreje Novaka. Vsadim trenky, ze z Mariky Soposke nikdy velka herecka nebude, alespon se na ni ale hezky diva. Dejdar uz me zacina nudit (no zacina..., uz nekolik let). Klidne za rok se na tuto pohadku opet rad podivam. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Drak vzniknul pomocí počítačové 3D animace v Grafickém studiu České televize. (Lynette)
  • Marika Šoposká a Vojtěch Dyk se setkali před kamerou již v roce 2009 při natáčení televizního filmu Rytmus v patách. (claudel)

Reklama

Reklama