Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pouze tu pohádkovou část bez novodobých kvákanců a nesmyslů. Vadí mi, že má česká filmová scéna v oblibě strkat do pohádek i moderní dobu se kterou si ve výsledku neví ani rady a výsledek je pak takový zmatený a ani moc nedává smysl. Vadí mi, že vlastně paní Šafránková alias Micimutr měla takovou klíčovou roli v pohádkovém příběhu - typické klišé kdy si vezme princezna toho koho miluje i když to tak NIKDY vlastně ani nebylo a být ani nemohlo. Vojta Dyk byl opět super vtipný a líbil se mi v pohádce jako namyšlený princ a opět v pěvecké roli což je taková třešnička na dortu, Ivan Dejmal je pro mě skvělým činohercem, kterého mám ráda - naše olomoucké divadlo je prostě nepřekonatelné , princezna byla půvabná ale na herectví by mohla zapracovat , Dejdar byl super a obešla bych se bez zmíněné paní Šafránkové. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Panování pana Husáka mělo přeci jen něco do sebe. Točily se pohádky, které byly opravdu pohádkami. Měly děj, atmosféru a něco prostě do sebe. Rádi se na ně díváme i po několika letech. Nedovedu si představit, že si tuto pohádku pustím za 10 či 20 let. A pochybuji, že ji televize bude v daleké budoucnosti reprízovat. Opravdu tomu nevěřím. Chválím zde jen model draka, který se opravdu povedl, ale proč sakra byl ten drak tak málo využit? Ach jo, "vymodelování" toho stvoření dalo určitě dost práce, ale ne, ne a ne, scénáristé drakovi dali tak malou roli a já se těšil, že tak zlé zvíře uvidím minimálně půlku stopáže. Je to škoda. Paní Šafránová je už babička a já si na to nějak nemohu zvyknout, jelikož ji vidím pořád jako Popelku. Uvědomuju si, že všichni opravdu stárneme. Ostatní herecké výkony raději hodnotit ani nebudu. Tuto pohádku nechci už nikdy vidět. Hodnotím horšími dvěma hvězdami. A to jsem ještě velmi mírumilovný:) ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Jen doufám, že i když matka koček vyhrála ve sledovanosti nad Popelkou, že si snad někdo v České televizi nebo produkčním týmu nebude myslet, že se nedá nic zlepšovat. Místy blbě odehrané, nepřirozeně až bídně napsané, hloupě statické a tak dále. Možná slibné, možná potenciální, ale ani ne dobré, jen náznak něčeho lepšího v budoucnu. Hodně štěstí do příště, i kdyby bez Libuše Šafránkové, která tvůrcům v podstatě zachránila krk před blamáží. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

O nic zázračného nebo úžasného se nejedná. Další ukázka toho, jak česká pohádka v posledních letech upadá. Poohádka je taková všehochuť. První hodinu mi připadalo, že pohádka stále ještě začíná a po celou dobu chyběla pořádná zápletka a trošku toho napětí. Drak je zabit během prvních 15 minut a pak se zbytek pohádky čeká na to, kdy si princezna vezme svého skutečného zachránce. Princezna mohla mít i hezčí šaty. Za mě zklamání letošních Vánoc... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Výprava 7/10/// +Vojtěch Dyk v záporné roli, Marika Šoposká jako princezna a nevadila mi tu ani Libuše Šafránková, které tenhle typ role sedí, líbil se mi digitální drak a příběh alespoň trochu o něčem, navíc každý z herců měl prostoru dostatek -škoda, že to nebylo ještě víc dramatičtější, ze scénáře vy se to vytřískat dalo, stejně tak platí že to není pohádka vhodná pro kina, do televize ideální, ale protože byla dána do kin, nemohu se zbavit pocitu, že byla šita rychlou jehlou/// Pohádka, která příliš nenadchne, ale pokud jste na ní nebyli v kině tak ani neurazí. Hodně se bude líbit dětem a přiznám se, že i já jsem se u ní dobře bavil. Žádná z postav mě moc nerozčilovala (trochu možná král s královnou) a děj mě pěkně vtáhl. Se zájmem jsem tedy dokoukal do konce./// Celkem 60%/// ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se na hradě Zvíkov, v Ledči nad Sázavou a na skalách Velké Ameriky, ale také na malostranských střechách v Praze. (M.B)
  • Drak vzniknul pomocí počítačové 3D animace v Grafickém studiu České televize. (Lynette)

Reklama

Reklama