Reklama

Reklama

Nikita

(seriál)
Trailer
USA, (2010–2013), 51 h 15 min (Minutáž: 41–43 min)

Hrají:

Maggie Q, Shane West, Lyndsy Fonseca, Aaron Stanford, Melinda Clarke, Xander Berkeley, Tiffany Hines, Dillon Casey, Noah Bean, Ashton Holmes, Rob Stewart (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Byla jednou z nejlepších agentek, ale Divize ji zradila. Zavraždila jejího snoubence. A ona se rozhodla pomstít. Osamocená žena stojící proti tajné vládní organizaci prolezlé korupcí nemá na první pohled příliš šancí, ale skrývá v rukávu pár překvapení, které mohou chod Divize pořádně zkomplikovat. Nikita vyráží do boje, hodlá srazit do kolen ty, kteří ji před lety vycvičili. (Chen)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (95)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nelehký život Nikity pokračuje a tak trochu jinak. Nová představitelka Maggie Q dává postavě zcela nový rozměr. Seriál je více temnější a akčnější. Až by se dalo říct, že s původní Nikitou toto nemá pranic společného. Tvůrci zřejmě pochopili zoufalou nudnost předchozího seriálového ztvárnění původního snímku Luca Bessona 'Brutální Nikita' (1990) pod stejnojmenným názvem a tak tomu dali zcela novou tvář. Že by se jim to nepovedlo se tvrdit zrovna nedá, ale k dokonalosti přeci jen ještě nějaká ta kapička chybí. Každopádně je to krok kupředu a správným směrem. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Maggie Q je sice zatracene sexy (kdyz si odmyslime ty jeji jednicky :), ale Nikitu bych jí nevěřil ani za mák... i ty soubojový scény mohly být lepší, i když, pravda, tam, kde bojuje někdo jiný než ona, to celkem ujde... Za mě zklamání, na kanadskou klasiku to nemá, byť ani ta nebyla místy "smíchuvzdorná"... ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kto čakal seriál v štýle Bessonovej Nikity a kritizoval, že sa výsledok nesie v úplne inom duchu, bol trochu naivný. Nová Nikita pritom pôvodnému filmu nemá prečo robiť hanbu, nakoľko sa ním inšpiruje minimálne a rovnakou mierou čerpá z predošlého seriálu. Výhoda je však v tom, že celú zápletku posúva od začiatku do odlišnej roviny. Dôvodov prečo sa jej zo všetkých strán dostalo prevažne pozitívnej odozvy je viac - výborný casting, dostatok akčných scén, napätia a zvratov. Dialógovo to miestami trochu drhne a niektoré dejové kľučky zaváňajú zjednodušovaním ale napriek tomu ide o na žánrové pomery inteligentnú záležitosť, ktorá diváka výrazne nepodceňuje. Aj keď ide vlastne len o adrenalínovú zábavu, kvalitnejší akčno-špionážny seriál tu nebol asi už od Aliasu a preto som ochotný trochu prižmúriť oči. Prvú televíznu verziu totiž predčí po všetkých stránkach. A keď mi po úplnom finale došlo, ako veľmi mi bude táto zostava chýbať, objektivita musela ustúpiť subjektívnym pocitom. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

SEASON I. - K seriálu jsem se dostal čiště náhodou, ale ihned, co jsem viděl postery a přečetl pár komentářů s kladnými reakcemi, řekl jsem si, že to zkusím. A udělal jsem zatraceně dobře. Nikita je podle seznamu letošních seriálů nejakčnější a po zhlédnutí první řady to musím jen potvrdit. Ve dvaadvaceti dílech nám Maggie Q servíruje skvělé osobní souboje, přestřelky a dobrý příběh v jednom. I když ze začátku, tak prvních šest sedm dílů, jsem měl trochu problém tomu přijít na chuť, od nějakého osmého dílu to byla perfektní jízda se spoustou zvratů a akce. Navíc Maggie se na tuto roli skvěle hodí, je smrtící a sexy zároveň. I další herci vynikají, třeba Shane West, sexy Lyndsy Fonseca nebo Xander Berkeley. I když se tam celkem dost často objevovaly drobné blbůstky a vše bylo vždy dokonale načasované, i přes to všechno jsem velmi spokojen a už těším na další řadu. 80%. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Mizerný seriálový remake, u kterýho vlastně ani nevím, proč se jmenuje Nikita. V základu se spíš blíží seriálu Odpadlík, kde Lamas v roli Reinse taky přijde o svou drahou polovičku a následkem toho se stává psanec, který loví psance. V případě téhle Nikity je to stejný v bledě modrým, přijde o druha a stane se psancem co loví psance - Divizi. Takže v základu opět originálnost je na pendrek. Příšerně se navíc seriál vleče, takže jsem hromadu dílů musel přeskakovat, jinak bych se z toho asi zbláznil a přesto jsem byl pořád v obraze. Často bylo i pokračování snadno předvídatelný. Jen trochu se to zlepšilo až ve čtvrté sérii, ale poslední díl byl nesmyslně překombinovaný. Výběr herců je zde až na Maggie Q taky kapitolou sama osobě. Takže to jednoduše shrnu. Dokoukat se to s přeskakováním dílů dalo, nicméně stačilo mi to opravdu jen jednou. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • V 13. epizóde 3. série, keď sú vedľa seba zviazané Nikita (Maggie Q) a Amanda (Melinda Clarke), je vidno, že Nikita je zviazaná naľavo od Amandy, no v ďalších záberoch, kde budova horí, sú zaviazané naopak, teda Nikita je zaviazaná od Amandy napravo. (challik)
  • Postava Carly (Erica Gimpel) je směsicí dvou postav z původního seriálu Brutální Nikita (od r. 1997), a to Nikitiny (Peta Wilson) důvěrné kamarádky a sousedky Carly (Anais Granofsky) a zakladatelatelky Sekce 1 Adriany (Siân Phillips). (Fevas)

Reklama

Reklama