Reklama

Reklama

Nikita

(seriál)
Trailer
USA, (2010–2013), 51 h 15 min (Minutáž: 41–43 min)

Hrají:

Maggie Q, Shane West, Lyndsy Fonseca, Aaron Stanford, Melinda Clarke, Xander Berkeley, Tiffany Hines, Dillon Casey, Noah Bean, Ashton Holmes, Rob Stewart (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Byla jednou z nejlepších agentek, ale Divize ji zradila. Zavraždila jejího snoubence. A ona se rozhodla pomstít. Osamocená žena stojící proti tajné vládní organizaci prolezlé korupcí nemá na první pohled příliš šancí, ale skrývá v rukávu pár překvapení, které mohou chod Divize pořádně zkomplikovat. Nikita vyráží do boje, hodlá srazit do kolen ty, kteří ji před lety vycvičili. (Chen)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (95)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice zdařilí špionážní seriál, který celou Nikita záležitost vzal z jiného konce a udělal jen dobře. Obě ústřední děvy jsou sympatické a pohledné. I když jsem se občas bavil tím, jak Maggie Q chodí prvoplánovitě obnažená ve svém loftu (ne, že by mi to nějak vadilo). Shane West hraje drsného a rozpolceného týpka velice dobře, takže proč ne. Jen první série byla docela dost ukončena, takže by mi ani nechyběla další. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nelehký život Nikity pokračuje a tak trochu jinak. Nová představitelka Maggie Q dává postavě zcela nový rozměr. Seriál je více temnější a akčnější. Až by se dalo říct, že s původní Nikitou toto nemá pranic společného. Tvůrci zřejmě pochopili zoufalou nudnost předchozího seriálového ztvárnění původního snímku Luca Bessona 'Brutální Nikita' (1990) pod stejnojmenným názvem a tak tomu dali zcela novou tvář. Že by se jim to nepovedlo se tvrdit zrovna nedá, ale k dokonalosti přeci jen ještě nějaká ta kapička chybí. Každopádně je to krok kupředu a správným směrem. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Presne toto som očakával. ALIAS sa mi páčila o dosť viac (myslím seriál, nie predstaviteľku, Meggie Q je skrátka kosť :-). Nová Nikita mi príde ako klasický akčný seriál z deväťdesiatych rokov. DOLLHOUSE bol síce podobne "štandardný", ale tam bolo čosi navyše, čo upútalo moju pozornosť, aby som si pozrel viac dielov... Radšek ako Nikitu si pozriem prostoduchého ale zábavnejšieho KURIÉRA... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Akční překvapení letošní seriálové sezony. Uchopení celého provařeného příběhu z trochu jiného pohledu byl jednoznačně krok správným směrem. Po půlce první sezony lze také říci, že tvůrci nové verze Nikity vědí, co chtějí a kam jít a nezbývá divákovi než očekávat další kroky dvou sličných krásek. Osobně mi tenhle typ seriálu v tv dost chyběl a jsem rád, že akce s minimem prázdných dílů a pár hezkými holkami, může i (dnes) mít kvalitu. PS: vynikající casting. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kto čakal seriál v štýle Bessonovej Nikity a kritizoval, že sa výsledok nesie v úplne inom duchu, bol trochu naivný. Nová Nikita pritom pôvodnému filmu nemá prečo robiť hanbu, nakoľko sa ním inšpiruje minimálne a rovnakou mierou čerpá z predošlého seriálu. Výhoda je však v tom, že celú zápletku posúva od začiatku do odlišnej roviny. Dôvodov prečo sa jej zo všetkých strán dostalo prevažne pozitívnej odozvy je viac - výborný casting, dostatok akčných scén, napätia a zvratov. Dialógovo to miestami trochu drhne a niektoré dejové kľučky zaváňajú zjednodušovaním ale napriek tomu ide o na žánrové pomery inteligentnú záležitosť, ktorá diváka výrazne nepodceňuje. Aj keď ide vlastne len o adrenalínovú zábavu, kvalitnejší akčno-špionážny seriál tu nebol asi už od Aliasu a preto som ochotný trochu prižmúriť oči. Prvú televíznu verziu totiž predčí po všetkých stránkach. A keď mi po úplnom finale došlo, ako veľmi mi bude táto zostava chýbať, objektivita musela ustúpiť subjektívnym pocitom. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • Maggie Q je první herečkou asijsko-amerického původu, která hraje v americkém televizním dramatickém seriálu hlavní roli. (Fevas)
  • Kasting pre Maggie Q (Nikita) prebiehal vcelku rýchlo. Chceli totiž krásnu ženu, ktorá dokáže bojovať a aby diváci uverili, že dokáže držať ozajstnú zbraň. Pre túto rolu teda bola perfektná. (challik)

Reklama

Reklama