Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 1

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (475)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vcelku neškodný průměrný horůrek, v němž ráda schůzují klišé a jehož scénář přinese zhruba stejně překvapení, jako trdelník na Vánočních trzích. Plusové body za příkladně krátkou stopáž, divák se nestíhá (příliš) rozčilovat a může si vychutnávat krásně zlou atmosféru domácnosti, jejíž nejmladší obyvatelku posedl démonek z charismatické židovské truhly. Očekávání víceméně naplněna. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónovTržby USA $49,130,154Tržby Celosvetovo $85,446,075Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,317,614 //počet predaných kusov 57,312Tržby za predaj DVD v USA $7,571,595 //počet predaných kusov 495,630║ veru veľa je podobných tématických horrorov ale tu asi aspoň moc netlačí na pílu a príbeh dostáva priestor tým že sa najprv vystavá na rodinných hodnotách a potom sa začne postupne strašiť, herci v norme nie sú otravní, digitálne obludy len v minimálnom množstve, dávka dobrého napätia, citeľná ruka šikovného Európskeho režiséra, ušlo to /60%/ ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Talentovaný tréner basketbalu sa po rozvode presťahuje do nového domu. Jedného dňa keď berie k sebe deti na víkend, zastavia sa na dvore jedného zo susedov, kvôli výpredaju nepotrebných vecí. Tam jednej z dcér padne do oka starožitná skrinka s neznámymi nápismi. Toto však nie je len taká obyčajná skrinka. Úprimne??? Jeden z najslabších hororov o exorcizme aké som videl. Pamätať si budem max tri zábery. Samofackanie, samovypadávanie zubov otčima a dva prsty v hrdle mladej dievčiny. Nebyť zvukových efektov, len ťažko horko by na mňa niektorá z tých málopočetných hororových scén skutočne zapôsobila. Po prvej a dosť slušnej, nasledovalo hodinové kukanie do "blba", pozeranie na hodinky s občasným zívaním. Potom "hrr", všetko čo sme už niekde videli. A záver?? Neskutočne predvídateľný a miestami dosť vtipný vďaka židovskému kňazovi, ktorý by sa skôr hodil do filmu "Diktátor". Mrzí ma to, ale udeliť viac ako tri hviezdy by bolo z mojej strany veľmi trúfalé. Tak ako ma sklamal "Devil Inside", nepotešil ani "The possession". A čo to SKVELE dodal užívateľ - hygienik ! ! ! - 55% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

I kdyby nebyl POSSESSION podle skutečné události, pořád by na diváka působil věrohodně. Můj debut režiséra Oleho Bornedala mě překvapil a musí říct, že to nebylo špatný. Není to důmyslné a vybudované napětí jako u Jamese Wana, ale pořád si Bornedal udržuje kvalitu a skvěle si pohrává se zvuky, nebo ruchy. Tu je sound excelentní. Chápu to, kdo nebyl v kině na POSSESSION a pustí si ho doma na pc, nebo na tv bez perfektní repro-soustavy nepocítí to v plném rozsahu, ale měl by být spokojen. První pětiminutovka je nejlepší, ve středu stopáže nás napětí trochu opustí, ale na konci jsme opět v extázi. Na celek málo lekaček a pevný příběh. POSSESSION je slabší Sinister, ale raději si pustím novější House of the Devil. A matkou všech exorcistických námětů zůstává Friedkinův nepřekonatelný Exorcist. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mohlo mně hnedka napadnout, že na tomhle hororu se částečně podílel Sam Raimi. V některých scénách to bylo evidentní. No a musím uznat, že jako horor to bylo vcelku fajn. Sice jsem se moc nebál a příběh byl vcelku solidní recyklátor vymítání ďábla...tentokrát na židovský způsob. Každopádně pořád to mělo na horor vcelku solidní atmosféru. A taky ta atmosféra tuhle bejkovinu udržela alespoň na průměru. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Herec Jeffrey Dean Morgan se svěřil, že při natáčení docházelo k podivným údalostem. Během natačení klíčových scén praskaly světla reflektorů a dva dny po skončení filmovaní záhadně shořely všechny rekvizity. (Dr Lizal)
  • Démonův tajemný jazyk je ve skutečnosti polština. (MareT.)
  • V roce 2004 vyšla v Los Angeles Times reportáž o muži, který údajně prodával originální Dybbukovu skříňku, jež způsobila každému z předchozích majitelů okamžiky nepředstavitelné hrůzy. Předmět nakonec zakoupil kurátor univerzitního muzea a začal zkoumat jeho minulost a neblahý vliv na její předchozí majitele. Pátrání ho přivedlo ke staré ženě, která přežila holocaust a po válce si přivezla zapečetěnou skříňku do Ameriky. (MikeCool)

Reklama

Reklama