Reklama

Reklama

Gus Lobel byl po desetiletí jedním z nejlepších hledačů baseballových talentů, avšak přes veškerou snahu cítí, že stárne. Vedení Atlanty Braves začíná zpochybňovat jeho úsudek. Musí jim dokázat, že je schopen přizpůsobit se novým technologiím ve výběru talentů a oťuknout nového pálkaře Boa. Jedinou osobou, která by Gusovi v krizovém období mohla pomoct, je jeho dcera Mickey. Tato nadějná právnička dá v sázku vlastní kariéru, aby zachránila otcovu existenci. Přes Gusův nesouhlas se Mickey k němu připojí na jeho poslední scoutské cestě po Severní Karolíně. Dívka zjišťuje, že její otec na dálku moc dobře nevidí. A tak se alespoň na chvíli stane jeho očima. Při sledování Boa Gus používá nejen Mickeyiny oči, ale také svůj sluch a zjistí, že Bo je sice nadějný a dobrý hráč, ale nedokáže odpálit točený nadhoz, a tak svému týmu doporučí Boa nekupovat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (375)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Schematické, až to bolí, emocionálne mdlé, pomalé, rozťahané a navyše je to (aj) o tej debilnej hre, ktorej nikto nerozumie. Mierne nad priemerom to držia iba herci - Justin a Amy robia všetko pre to, aby tie plocho napísané postavy oživili, nuž a Clint je tradične dokonalý, ošomraný paprdák s hrsťami plnými suchých stareckých hlášok. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

"What do you say now, jackass? That's known as trouble with the curve." Debutant na režisérském postu Robert Lorenz odkoukal od herecké a režisérské legendy vše, co jen mohl, a díky tomu (a nepopiratelnému talentu) je jeho prvotina absolutní peckou, v níž kraluje s grácií sobě vlastní stále charismatický "drsný Harry". Dramatická linka funguje na výbornou a nutno přiznat kredit především Amy Adams (budu do konce života děkovat Bohu, že Sandra Bullock vycouvala), jež opětovně potvrzuje, že mnoho talentovanějších hereček momentálně po Hollywoodu neběhá. Příběh o životních křivdách, nikdy nevyrčených doznáních, stárnutí, lpění na osvědčených postupech, modernizaci (tradicionalisté zde vítězí na plné čáře), lásce v mnoha podobách je dalším příkladem totálního selhání českých distributorů, poněvadž životem viditelně poznamený obličej Clinta Eastwooda by se na plátně pořád vyjímal náramně. Zvláště, když má oporu v nadstandardním, nepodbízivém, možná trošku jednoduchém (schematickém), leč naprosto pohodovém scénáři, šikovném režisérovi a kvalitních hereckých výkonech. Bavil jsem se královsky, tudíž se nebojím hodnocení pořádně "vokouřit". No jo no, vždycky jsem měl pro eastwoodovky slabost. 9/10! P.S.: Timberlake v další odlehčené roli znovu zcela v pohodě, až ho skoro záčínám mít jako herce rád ;-) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vrčící mrzutý prostatik, co hovno vidí, všechno slyší a Babea Rutha okrádal ve škole o svačiny ve funkci skauta týmu MBL? Ano, vítejte v pohádkové Americe, kde instinkty, zkušenosti a pocit nenahraditelnosti vždycky zvítězí nad moderní technikou, mladickou arogancí a pocitem nenahraditelnosti. Jo a pak je to taky o lásce a revitalizaci rodinných vztahů.. Přesně dávkované klišé, kdy dokonce odhadnete, že v desáté dvanáctině stopáže přijde rozkol, aby jej nakonec vystřídal multihappyend, ve kterém nadhazovač buráků převálcuje buráka s pálkou a všichni si padnou do náručí. Kdo si něco takového žádá, bude spokojen.. Mně však k úplnému blahu scházelo, aby byl u Braves znova na zkoušce Honza Železný a slizkého Lillarda perforoval oštěpem.. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Sice se jedná asi o nejschámatičtější film posledních let, ale ono to s přimhouřením všech očí funguje. Dobře napsané dialogy, charismatické obsazení a pro mě i lákavé prostředí (scouting). Mírný palec nahoru. Jo a Clint ve své klasické poloze drsného důchodce je zase k sežraní. 70% a nadsazené 4*. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Anti-Moneyball. Ak Moneyball bol oslavou baseballu skrz prizmu moderného geekovstva, tak toto chce byť akási starecko-nostalgická odpoveď. Akože na čo sú dobré kompjútre a interweby a presná štatistická analýza hráčov a ich výkonov, keď slepnúci vrčiaci Clint proste *počuje*, že namyslený stredoškolský Babe-Ruth-wannabe nebude zvládať točené nadhody, hoci páli jeden home run za druhým. Gratulujem. Toto staromilstvo by sa ešte dalo odpustiť, keby film mal dobrý scenár (nemá), dobré herecké výkony (Justin hrá zle; Clint nehrá, len vrčí; Amy sa aspoň snaží), alebo by to aspoň nekončilo tým najhlúpejším a najotrepanejším happyendom. Celé zle. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. září 2012 ve Westwoodu (Kalifornie, USA). (Varan)
  • Ve filmu se objevuje i Scott Eastwood, syn Clinta Eastwooda, který se svým otcem spolupracoval již po čtvrté. (MeanWhile)

Související novinky

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

11.03.2012

Podivuhodnější kombinaci jmen aby člověk pohledal. Tenhle projekt je ale podivný už od samotného začátku. Clint Eastwood i přes nepříliš dobře přijaté poslední filmy nepolevuje v tvůrčím tempu. Právě… (více)

Reklama

Reklama