Reklama

Reklama

Nová baseballová sezóna začne v Durhamu poněkud nejistě. Nově najatý zadák Durhamských býků „Crash“ Davis (Kevin Costner) zbije mladého namyšleného nadhazovače „Nuka“ LaLooshe (Tim Robbins). V té chvíli přichází na scénu krásná a svůdná Annie Savoy (Susan Sarandon), která si každoročně vybírá jednoho hráče svého oblíbeného týmu a věnuje mu svou pozornost, přízeň i zkušenosti. Oba temperamentní spoluhráči na hřišti a rivalové mimo něj by tak měli v sezóně předvést nejvíce ze svých umů, aby odměně v tak smyslném podání učarovali. Ovšem Nuke nemá smysl fair play, což zkušeného a paličatého Crashe přivádí k šílenství. Nechte se pozvat do úžasné herecké společnosti, podávat se bude nenapodobitelný koktejl vášní, sportu a lásky! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

castor 

všechny recenze uživatele

Velký milovník baseballu Costner, sexuálně přístupná a nekonvenční Sarandon, neotesaný Robbins se silnou pravačkou – a stejně to i se všemi povinnými dobovými požadavky příliš nefunguje. Sportovní romance Durhamští Býci si cestu k divákovi razí poměrně obtížně. A není to jen kvůli baseballu, který si ani dnes v Evropě nevydobyl nějaké alespoň trochu konstantnější postavení. Dlouhé minuty jsem se neměl čeho chytnout. Story o starém mazákovi, kterému absolutní přechod do první ligy vždy o vlásek unikl a který má své zkušenosti na sklonku kariéry předat mladému talentu, nijak zvlášť nestrhne. Je jasné, že mladému frajírkovi pomůže do první ligy a je jasné, že nakonec právě před ním dostane šanci se u Sarandon v posteli opravdu ohřát. Film navždy skrz naskrz průměrného Sheltona, který možná rozumí baseballu, ale nechce porozumět divákovi. Dost matné tři hvězdy.. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Na filme ma viac ako baseball zaujal predovsetkym herecky koncert super trojky Costner, Sarandon a Robbins, pricom bol film casto i humorny, ale chvilkami aj dramaticky. Costnerovi sa vzdy hodili hrat ulohy drsnych chlapikov, ako v tomto filme, napriklad prve stretnutie s blbym Ebbym v podani Tima Robbinsa. Preco s blbym, to uvidite, ked si pozriete film :-) V podstate ma tu baseball ani tak nezaujal, ako skor vztah Annie, ktora bola priserne zalubena do Crasha, ale spavala proti svojej voli s Ebbym. Je to prijemny filmik, ale u mna tak na jedno pozretie :-) Reziser Ron Shelton rad nataca sportove filmy, napr. BILI MUZI NEUMEJI SKAKAT (1992), COBB (1994), ZELENY SVET (1996) opät s Costnerom alebo BOXERI (1999) ale prekvapivo napisal aj scenar k filmu MIZEROVE 2 (2003)...12.09.2008 ______ Kevin Costner - (Crash Davis) +++ Susan Sarandon - (Annie Savoy) +++ Tim Robbins - (Ebby Calvin) +++ Trey Wilson - (Joe Riggins) +++ Robert Wuhl - (Larry Hockett) +++ Hudba: Michael Convertino +++ ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

ron shelton je expert na sportove komedie (okrem ineho tin cup opat s costnerom ci white men can't jump) a durhamski byci su jeho prvy rezijny pocin (za scenar bol dokonca nominovany na oskara). costner, robbins a susan sarandon su dobry, ale inak to nejako extra vtipne nie je (i ked je tu dost fuckovania) ale ma to pohodovu atmosferu. ak mate radi sportove filmy za pozretie to stoji ale v ramci zanru to spicka nie je... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komedie, která vám dovede ukázat, proč je baseball zábavný, ale také to, že i herci, které máte za elitu, se dovedli příjemně odvázat a bavit. Susan Sarandon je zde neskutečně kouzelná, ale hlavně to nakonec táhnou Robbins s Costnerem, protože je na ně přece jen zaměřeno trochu víc. Vůbec to nevadí, protože nenudí. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Svět baseballu, budoucí geniální hráč s trochu pomalejším myšlením Tim Robbins, fanynka zažraná do baseballu a všech pouček a moudrostí světa a taky hráčů coby mužů, báječná Susan Sarandon a nadhazovač, který má mladého talenta na starosti příkazem od vedení klubu. Kdo jiný než Kevin Costner, který tu byl zatraceně sexy jako nikdy. Oddechový film, kde si všichni přijdou na své. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Tim Robbins (Nuke) se v témže roce, kdy byly Durhamští Býci natočeni, stal reálným partnerem Susan Sarandon (Annie Savoy). Rok poté se jim narodil syn Jack. Pár spolu žil 23 let a až do rozchodu v roce 2009 byl považován za jeden z nejpevnějších vztahů v Hollywoodu. (Dizzy_eM)
  • Crash Davis (Kevin Costner) ve filmu odpaluje na obě strany (drží pálku jak napravo tak nalevo). (moznazitra)

Reklama

Reklama