Reklama

Reklama

Ztráta paměti

Obsahy(1)

Simon Cable se probouzí v nemocnici s totální ztrátou paměti. Nevzpomíná si na své manželství, okolnosti smrti vlastního bratra, ani dopravní nehodu, která ho málem stála život. Má vymazané poslední dva roky života. Jeho lékař mu pomáhá paměť obnovit a postupně se Simonovi začínají vybavovat jednotlivé události ve snech. Brzy zjišťuje, že je v těchto "vzpomínkách" schopen měnit věci, které se mu v minulosti staly. A pokusí se změnit svou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle filmy se ztrátou paměti a cestou časem zpět, kdy se hlavní hrdina vrací do minulosti, pokouší se změnit věci k lepšímu a pak, když se vrátí zpět, je vše ještě horší, než původně bylol. Nabízí se zde srovnání s filmem OSUDOVÝ DOTEK, ten ovšem vznikl až po tomhle snímku, takže je docela dobře možné, že autoři opisovali, kdo ví. Určitě se na tento snímek podívejte, zpočátku se budete ztrácet v ději, co je v minulosti, co je v současnosti. Film je napínavý a poutavý od první minuty a tempo nikterak nepolevuje. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// slušná atmosféra, námět -ač jsou zde moji oblíbení herci, byly docela nevýrazní, silně zamotaný děj/// Tenhle film jsem chtěl už dlouho vidět a dost jsem se na něj těšil. Námět je totiž zajímavý a když řeknu, že takové mám rád, tak vám kecat nebudu. Rozjezd to ma taky dobrý a během pulhodinky vás film pohltí. Jenže na tohle potřebujete mozek, jenže kdo by to vydržel a tak zhruba po hodině rezignujete a ke konci už jsem se vůbec nechytal. Nebo jinak řečeno. Ono to skončilo a já teprve čekal nějaké vysvětlení. Těšil jsem se i na Ryana Phillipa (ten byl v pohodě) a Piper Perabo (jenže ta tu hrála nechutnou mrchu, takže mi moc sympatická nebyla). Ve výsledku to tedy není nic moc, spíš průměr./// Celkem 56%/// ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Škoda toho zbabělého konce, jinak by se mi to líbilo o dost víc. Atmosféru to má slušnou, příběh mě zaujal hodně, nenudil jsem se a dlouhou dobu jsem chtěl dát 4*, ale ten konec je bohužel skutečně takový nijaký... Navíc ne vše mi zde zapadalo dohromady, třeba čas smrti 20:02 zde nemá žádné větší opodstatnění (krom roku, samozřejmě, ale jinak?). Chtělo ještě zamakat na scénáři. I tak je mi Ztráta paměti celkem sympatická, ačkoli nevím přesně proč. Asi tou atmosférou. Silné 3* ()

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bol výborný a originálny film (aj keď sa to miestami podobá na Osudový dotyk). Celý film si drží to pravé napätie, ktoré vám nedovolí ani na 5 minút odbehnúť od televízora. K tomu tá mrazivá atmosféra a výborná hudba. Ryan Phillippe zase podáva výborný výkon. Nečakaná pointa filmu len prospieva. K dokonalosti mu, ale čosi chýba. 75% ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si opět dopřál mindfuckový snímek a opět nejsem zklamán :) Vrstvení realit je dost dobře zrežírované, takže se neztrácíte a první hodinu, dalo by se říct, film jenom "nabírá dech" na finále, kde se odhalí všechno. Já jsem na tyto filmy hodně vysazený, takže hodnotím nadprůměrně, ale musím napsat i těch pár negativních věcí. Za prvé, dialogy. Místy to šustilo papírem až běda, že to vypadalo jako deklamování osudových glos z Ordinace v Růžové zahradě (v romantické scéně - tam jsem jim nevěřil ani slovo), za druhé, opravdu hodně laciný hudební doprovod - klavírní smyčka tak "levného" dojmu, že už to skoro rozčiluje. Jak vidno/slyšno, skladatel si pohrál hlavně s titulkovou skladbou, zbytek filmu připomíná variace na seriálové podkresy o několika tónech. A za třetí, ta pointa mohla být trošku konkrétnější, údernější... Trochu jiné, než Butterfly Effect, slabší, než Mr. Nobody, ne tak temné, jako Donnie Darko, lepší, než Svěrací kazajka a přehlednější, než Stay. 3,5* - slabší 4*. A abych nezapomněl - ten český název - to je zas terno. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 5. června do 19. července 2002 ve Velké Británii. (GASTON73)

Reklama

Reklama