Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Hellraiser: Pekelný jezdec“, což je mimochodem další divný český název – „Pokrevní linie“ by zněla lépe a vystihovala by podstatu filmu – je velmi špatným dílem v rámci celé série, ale vzhledem k tomu, kolik už má dílů, jsem si skoro jistý, že tam budou ještě horší kousky. Tenhle je ale tak neskutečně přeplácaný a přitom vlastně bez děje, kde pořádně o nic nejde, že ještě s láskou budete vzpomínat na první film. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Atkins, který napsal dvojku a trojku, postavil čtyřku na potenciálně zajímavém nápadu zaměřit se na výrobce kostky Lemarchanda a jeho potomky a příběhově se rozkročit mezi 18. stoletím, současností (devadesátkami) a vzdálenou budoucností. Scénář ale moc zajímavý není a zpracování působí lacině, takže je to zajímavé snad jen lehkou podobností s o rok mladším Horizontem události. A sexy Valentinou Vargas. ()

Reklama

iolaos 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejhorší část. Jestliže jsem třetí díl okomentoval úvodní větou "až takový kvalitativní odliv se nekoná", tak v Bloodline je jakostní sešup markantnější. Sestupná tendence je silně citelná i v atributu pro Hellraisery dominantním a tím je atmosféra, opravdu jsem na vážkách, zda-li se zde nějaká vůbec rozprostřela. Putny popela se zde sypou i nad formu vyprávění, avšak za sebe tvrdím, že se mi tento průnik dějových polorovin až překvapivě pozdával, rozhodně žádný úděs či scénáristické zoufalství se nekoná, jak glosují jiní... Ale nakonec jsem také emoce nezkrotil - v potupném závěru Pinhead jakoby kopíroval malátný pohyb Michaela Myerse, což je samo o sobě docela úlet, a pohled na transformující se papírový vesmírný koráb na konci vyvolal svíjivý smích. 4,5/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zábavné pokračovanie, to sa musí nechať. Tri časové roviny s odstupom 200 rokov; 18., 20., 22. storočie: Segment 1 - Trápna kostýmovka; Segment 2 - Súčasnosť. Najhororovejšia časť filmu, miestami dokonca s náznakmi atmosféry; Segment 3 - Budúcnosť. "Vy neveríte, ale vaše vnútornosti vedia že hovorím pravdu!" Toto už regulérna komédia, navyše neverím, že dôstojníčka dostala meno Rimmer len tak náhodou :) Bavil som sa celý film. Režisér (pod pseudonymom) zlučoval nezlúčitelné, scenár ignoroval predošlé časti, herci na úrovni porna a celkovo je to skrátka vykonštruovaná blbosť, ktorú nejde brať vážne. Séria upadá...Päťka bude ešte pozerateľná, ale bojím sa čo príde ďalej ()

Jino 

všechny recenze uživatele

No díky bohu za ty flashbacky do minulosti, jinak by z toho byl druhý Jason X. Oceňuji nápad s prozrazením původu kostky, ale zase na druhou stranu to mohlo zůstat taky utajeno, tajemno kolem vzniku kostky by mě zase tak nevadilo. Co mě, ale potěšilo byly masky (např. policajti) a efekty vedoucí k smti, které si myslím, že se docela povedli. Ale v čem má tento film u mě rozhodně mínus, je konec - ano je to sice až v daleké budoucnosti, ale i tak, tohle si Pinhead nezasloužil :) Ale nemůžu filmu upřít jistou zábavnost, u filmu jsem se až na pár momentů nenudil. Solidní průměr, ale protože 2,5 hvězdy tady není, zaokrouhlím to na 3* ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • V rámci reklamní kampaně byla k vidění různá monstra, jako např. Cenobiti s křídly nebo Ďábelští klaunové, ale v konečné fázi filmu se neobjevili, jelikož studio chtělo vydat film co nejdříve. (HellFire)
  • Jedná se o poslední film ze série, který byl distribuován také do kin. (gogos)
  • Film se odehrává v letech 1796, 1996 a 2127. (ČSFD)

Reklama

Reklama