Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hellraiser: Návrat mrtvých je poslední a nestrašidelnější díl zabijácké série. Zlo je opět stělesněno v postavě Pinheada (Doug Bradley), který vede armádu mrtvých, kteří vracejí k životu a mají ovšem velkou žízeň po krvi. Aby rozkryla jejich děsivé tajemství, pronikne do tohoto zabijáckého společenství reportérka v přestrojení Amy Klein. Každým okamžikem však může být odhalena a to by byl její konec… Je jisté, že Pinhead Vám, opět v celé své kráse, přinese další ďábelskou noční můru, na kterou jen tak nezapomenete! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak Bota se pochlapil. Po hyper dementnim Hellseekerovi jede sice v podobnym duchu, ale o poznani lip. Prvni plus je hlavni hrdinka, sice nehraje buhvijak dobre, neni buhvijak hezka a ani nijak zvlast sympaticka, na druhou stranu, nejakej hereckej um ma, z bytu bych ji asi nevyhodil a urcity sympatie si ziska. Pribeh je tentokrat o jakymsi kultu mrtvounu (znacne stupidni ceskej preklad), ktery jejich sefik umi ozivovat, coz se samozrejme strejdovi Pinheadovi nelibi. Hlavni hrdinka se jako v pripade Hellseekera mota mezi vidinama, kazdou chvily se probudi nekde jinde a pusobi to dojmem, ze scenarista nevedel kam dal pribeh rozvijet, sem tam se snazi rozvijet nejaky propojeni mezi sefem kultu a vyrobcem kostky, ale to vyzni jak prd ve vetru. Nicmene oproti minulymu dilu to nenudi, ma to docela solidni hororovou atmosferu a par libovejch brutalnich scen. Takze nic jsem necekal, ale nakonec jsem se dobre bavil. ()

helraiser odpad!

všechny recenze uživatele

Pro fanouška série je tento díl naprosto devastující a obrovské zklamání. Kde se hrabe na GENIÁLNÍ PRVNÍ DÍLY, které byly plné napětí, atmosféry tak husté, že by se dala krájet a hlavně Pinheada a cenobitů kteří procházeli celým filmem. Ne jeden fanda z této podivané hrůzou vyplešatěl jelikož tuto stupiditu opravdu nevydejchal. Mě tato blbost naprosto odrovnala a zanechala trvalé následky na celý život. Snad jediné co za něco stálo tak byly krátké stopáže s Pinheadem, které ovšem celý film nezachrání ani náhodou. Jojo, kde jsou ty časy kdy divák při sledování prvních dílů ani nedýchal a seděl přimražený na gauči hrůzou, která na něj dýchala téměř z každého záběru. Ano tyto časy už jsou dávno pryč a jak to vypadá tak se už jen tak nevrátí. Tak abych to tak nějak shrnul tento díl je nudná stupidita bez špetky atmosféry která si nezaslouží ani jednu hvězdu. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Investigativní novinářka Amy Klein (Kari Wuhrer) dostává od svého šéfa tip na zajímavé téma. Kdesi v Rumunsku existuje kult, jehož členové se nechávají před kamerami zabít, aby se o pár minut opět vrátili zpět mezi živé. Amy se vydává do neznámé země, aby zde odhalila celé tajemství. Jenže netuší, že kromě samotných členů kultu se bude muset postavit i Pineheadovi, který ji chce využít pro své účely ... Jako už po několikáté u této série mám pocit, že někdo chytrý dostal nápad na docela ucházející horor (kult uctívačů mrtvých v rozvojové zemi, a novinář, který chce tuto záhadu rozplést) a pak někdo ještě chytřejší dostal nápad, že by to celé šlo začlenit do série Hellraiser, a donutil scénáristu připsat tam Pineheada, čímž celý film poslal do kytek. Přesně takový pocit jsem měl při sledování - pokud novinářka bádala v Rumunsku (btw - víte že v Rumunsku všichni, včetně zaplivaných bezdomovců mluví plynně anglicky?), tak se mi film jakžtakž líbil. Jakmile se ale na scéně objevil Pinehead, tak všechno přestalo dávat smysl... ()

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Neuveritelne spatna zalezitost. Bohuzel to nefunguje ani jako film a jako Hellraiser uz vubec ne. Jsou popirana pravidla vytvorena v prvnich dilech, cenobite se mihnou na nekolik sekund, aby se predvedli pocitacovymi triky a zas zmizeli. Prakticky tam nejaky Pinhead vubec nemusel byt. Vrchol trapnosti je asi scena, ve ktere se znascne oskliva hlavni hrdinka potaci asi deset minut po koupelne s nozem v zadech a rve. Celkem zabavna je absence scenare, vzdy, kdyz pribeh dospeje do mrtveho bodu a neni se kam hnout tak se hrdinka probudi uplne nekde jinde a zas nasleduje dvacetiminutovy pribeh koncici probuzenim. Na dalsi dily teto, Dimensionem asi nejvic vykurvene serie, uz vazne zvedavej nejsem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Hellraiser: Návrat mrtvých“ se tak řadí k tomu horšímu, co v sérii najdete, možná dokonce k tomu nejhoršímu. Pinhead je vlastně použit jen jako omluva pro špatně napsaný příběh, který se skutečně může jen těžko líbit. Je to příběh, který pořádně nemá smysl, zbytečně se překombinovává a nakonec je do něj vložen Pinhead, aby to celé nějak dalo smysl. Triky už zde skoro chybí, je to celkově levné, což v tomhle případě snímku nesvědčí. Takže padáme dál. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Českou stopou ve filmu je vůz Škoda Felicia, který je možné zahlédnout ve scéně, kdy jede Amy (Kari Wuhrer) taxíkem. (Mandalorian)
  • Původní scénář Neala Marshalla Stevense neměl se světem Hellraisera nic společného. Když bylo rozhodnuto, že půjde o další díl ságy, Tim Day scénář kompletně přepsal. (HellFire)

Reklama

Reklama