Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tajemno odstraněno, cákanců neskutečné množství. Trošku nerozumím obalu kde jsou vyobrazeni Cenobité, kteří zde nehrají, namísto nich jsou zde vytvořeni noví, ale nejsou nijak zvášť úchvatní. Možná ten rekreační kameraman co má objektiv místo oka. Doug Bradley opět ukazuje svoji civilní přívětivou tvář. Kdo má rád atmosférické horory ten ještě ani při tomhle díle nemůže sáhnout vedle. 60% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento třetí díl Hellraiserovské série se mi líbil nejvíc. Měla jsem pocit, že scénář byl na mnohem lepší úrovni oproti předchozímu Hellboundovi, nevyzněl tolik amatérsky a béčkově. Hlavní a největší prostor zde není věnován magické kostce, ale jejímu vládci. Je více zaměřen na Pinheadovu osobnost, což se ukázalo být jako velmi správným krokem. Seznámíme se ještě více s jeho charakterem a dozvíme se, jak vnímá svůj "pobyt" v pekelném světě a také jsme obeznámeni s jeho názory a myšlenkami na toto místo, na lidi, na svět a podstatu bytí. Přišlo mi, že taktéž z části díky tomu, je celý film povznášen na jistou, bizarně uměleckou úroveň. Děj a příběh je rovněž velmi zajímavý a poutavý, stejně tak jeho zpracování. Utkvěla mi v paměti třeba masakrovská scéna v klubu, nebo nápadité provedení nových Pinheadových cenobitských společníků. V jedné scéně mi hlavou bleskla myšlenka "Ty jo, ta dlouhovlasá slečna je Hellraiserova...?" Někteří možná pochopí mou myšlenku a dokončí ji, jiní nebudou chápat její smysl. Naštěstí se vše v závěrečných scénách důkladně vysvětlilo, a já se tak poté za tuto svou myšlenku lehce styděla. Za zmínku též stojí zajímavý, otevřený konec filmu, který mi vyzněl lehce apokalypticky. Na závěr bych jen dodala - Doug Bradley RULEZZ!:) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdyby producenti měli soudnost a neřídili se jenom vidinou zisku, zůstalo by u dvou prvních dílů a diváci by byli ušetřeni zklamání. Takhle to ale ve filmovém průmyslu nikdy nefungovalo a fungovat nebude. Trojce schází kvalitní scénář a atmosféra předchozích dílů, přidalo se na násilí a tempu. Ještě to na rozdíl od pozdějších dílů není průšvih, ale fajnšmekra to už neosloví. Nicméně komu stačí ďábelské rekvizity, ten může být spokojen. Kostky i démonů si užije dosyta. Celkový dojem: 45 %. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

"There is no good. There is no evil. There is only flesh...the patterns to which we submitted." __ "Human dreams. Such a fertile ground for soil the seeds of torment." ___ Pinhead stratil tajomnosť, ale zase sme si ho konečne poriadne užili, tak ako on si užil svoju párty na zemi... Takže jedno veľké plus a jedno veľké mínus. Výtvarne opäť triumfálne, scenáristicky už totálne Béčko, zábava s Cenobitmi odsýpa, ale zaujímavejšia je skôr prvá polovica. ___ "Don´t debate with me, girl. Just come here and die, while you still have the option to doing it quickly." __ Oh i´ll enjoy making you bleed, and I´ll enjoy making you enjoy it." __ "You will burn in hell for this. - Oh, burn. Such a limited imagination." ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Třetí část kultovní série (i když za kultovní se dají nazvat pouze první dvě) se tentokrát přesunul do Ameriky, a to konkrétně do New Yorku. Pinhead, uvězněný v podivném sousoší, se brzy dostává na svobodu a při honbě za Lemarchandovou kostkou rozsévá v centru velkoměsta smrt a zkázu... I když kvalitativní sešup je tu znát, pořád je to slušná a krvavá sranda. Trojka oproti starším bratříčkům ztrácí na tajemné atmosféře, za což velkým dílem může absence virtuózního guru Christophera Younga, za to nám to kompenzuje velkou dávkou gore a akce. Úchvatná scéna je například masakr na diskotéce a akčně pojaté řádění Cenobitů v ulicích města. Pinhead si obstará několik nových pomocníků, a mezi jeho nejpůsobivější výtvory patří J.P. Cenobit, Camera Head, C.D. a Barbie. Sám režisér Hickox si tu střihnul malou roličku jednoho z vojáků ve Vietnamu, a pak tu bleskově přeblikne na jednom z televizních kanálů. Oproti následujícím "majstrštykům" se Hell on Earth dá ještě s čistým svědomím vřele doporučit. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Scénárista Peter Atkins se měl původně ujmout režie, ale studio se domnívalo, že nemá dostatek zkušeností. Zahrál si tak alespoň barmana a Cenobita Barbie. (HellFire)
  • Původní americká verze plakátu k filmu nezobrazovala Pinheada, protože se věřilo, že je pro americké děti „příliš děsivým“. (HellFire)

Reklama

Reklama