Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (200)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Spravedlnost má tři výrazné plusy. Námět, Vetchého a malý počet dílů. Třetí kvalita je kupodivu ta nejdůležitější, protože jen díky ní se dají snést všechny chyby a slabiny seriálu. V první řadě scénář, který je plný nesmyslů a sice efektních, ale za vlasy přitažených scén. Postavy občas jednají nelogicky, občas sebevražedně. Pokud to mělo ukázat drtivý tlak pod kterým se nacházejí, tak režisér selhal. Takhle na pohled působí jako vyjukaní amatéři. Další výraznou slabinou je zvuk. A nemyslím tím jenom že všichni chachaři mluví jako rodáci ze Žižkova, i když ani to atmosféře rozhodně neprospívá. Mix zvuku je příšerný, herci huhlají a i okolní ruchy zní nepřirozeně. Alespoň hudba je slušná. Víc než na lepší průměr to není, ale jak říkám, jenom tři díly a ten Vetchý je fakt výborný. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Když jsem zhruba uprostřed poslední části zjistil, že vlastně není komu "fandit", začalo mi být úplně jedno jak to všechno dopadne. Scénáristé se pravděpodobně nedomluvili a v závěrečné části napsali tolik nesmyslů a postavám tak nelogické chování, že tím seriál vlastně pohřbili. Tolik "bot" ve scénáři, to by se v detektivce fakt stávat nemělo. Ještě že k hereckým výkonům nelze mít připomínek..... Možná je chyba ve mně, možná už jsem viděl hromadu lepších a taky je už možná těch kriminálek příliš. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prominentní soudce, vyděšená dcera, „racionálně“ smýšlející otec, nějaká ta milenka, pestrý kriminalistický tým, hysterická manželka, drzý novinář, propuštěný hošan s minulostí, nekompromisní mafián, vlivný podnikatel. Jedna vražda a v určitých kruzích ostře sledované vyšetřování. Ano, scénář místy zabředá do policejních klišé a nastylizované dialogy občas ruší, nicméně první díl je skvěle rozehraný a důmyslně vyprávěný, takže postupně rozkrýváme zajímavé okolnosti. Stejně tak druhý. A dceřina verze začíná výrazně pokulhávat. Peter Bebjak si dokonale osvojil řemeslo a tady to jen zužitkovává. Od začátku vypracoval to pravé napětí, které od psychologické kriminálky očekáváme, ponurému příběhu navíc pomáhají herny a špinavé paneláky s mnoha postavami, které mají zoufalé vyhlídky. Vraha známe od začátku, což je příjemná změna. S postavami z různých odvětví a různého sociálního postavení tak trochu hledáme odpověď na otázku, kde leží hranice, jež bychom nikdy neměli překročit. Ať už se jedná o leccos. Celou dobu jsem se bál (a komentáře tomu nasvědčovaly), že solidní nadprůměr sklouzne poslední epizodou ostře dolů. Nestalo se. Ano, pár linií bych si přál uzavřít, leccos mi nesedlo, konec je otevřený (doslovnost bych tentokrát uvítal), ale celkově velká spokojenost. Postupně se to pospojovalo a pozorný divák ví. Soustředěné, propletené, silné. Ač musíme místy přivřít oči. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

V dnešní šílené záplavě kriminálních seriálů si dovedu jen těžko vybrat aspoň jeden, který by mě nezklamal. Naštěstí teď jsem sáhl správně. Vyzdvihuji příběh a herecký výkon Vetchého, kdy jsou na jeho mimice opravdu poznat veškerá dilema, které se mu honí v hlavě. Na české poměry a zejména ve srovnání s ostatními seriály je toto jednoznačně na úrovni. Příběh vypráví o hodném tátovi policajtovi, který po nezdárné dcerce uklízí špínu. O zkorumpované vládní zakázce kšeftované s Rusákama a o osobních problémech čerstvého propuštěnce. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Téhle minisérii já fandím, shlédla jsem ji naráz a bez dechu (no to jsem trochu přehnala:), ale když si tak projíždím komentáře ostatních, nutí mě to trochu přitlačit na pilu). Rozhodně 4 hvězdy za atmosféru; na české poměry nebývale tíživá. A Ondřej Vetchý byl skvělý a uvěřitelný - pomáhat a chránit své děti je jedna z mála genetických jistot. A to mu tvůrci přichystali jednu z nejzapeklitějších situaci vůbec. Co se týče scénáře - považuji ho za zajímavý a nadprůměrný, leč připouštím, že závěr příliš satisfakce nepřinesl. A nechat ho do jisté míry otevřený, byla možná nakonec spíš bezradnost než účel. Ale vycházelo to z děje, překombinované mi to nepřipadalo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na jaře 2016 v Ostravě. Konkrétně v Ostrava centrum - ulice Sokolovská, Most M.Sýkory. Dále v Ostravě Vítkovicích na nádraží, ulici Zalužanského - lakovna Vítkovice, ulici Jeremenkova - nádvoří zdravotní školy, ulici 1. máje - dělnická kolonie, ulici Lidická - kolonie. Byly použity i reálné názvy ulic Rudná, Železárenská. (ČSFD)
  • Jako lokace policejního oddělení vražd posloužily industriální prostory nové Pragovky v Praze na Vysočanech. Tyto prostory posloužily také jako Barrandovská jídelna v seriálu Bohéma (od r. 2017). (kriplozoik)
  • Když Richard (Ondřej Vetchý) hledá důkazy proti své dceři na chatě, tak než nahlédne do krbu, rozhodí peřinu na posteli. Na konci záběru si prohlíží fotku u okna a když pak odchází, je postel opět vzorně ustlaná (MaraF)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama