Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (200)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilá krimi série, zkusila jsem nakouknout a ono mě to vcuclo, postaral se o to Ondra Vetchý, Martin Finger a Ondra Malý, pánové to dali skvěle.. Námět je zajímavý, dcera přichází za svým otcem, je v obrovském maléru a prosí o pomoc.. Postavy jsou chvíli do plusu, chvíli do mínusu, nikdo není jen kladný, nikdo jen záporný, logiku pomíjím, jak jsou v něčem silné emoce, odporoučí se mozek do kopru.. První dva díly se mi vyloženě líbily, ten třetí v mých očích poněkud klopýtal, nicméně hodnotím shovívavě.. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Najviac mi tam prekážala ručná kamera, alebo ako to točili. Takých záberov tam bolo veľa, a ak mali vyvolať pocit autentickosti, či zmätku, tak sa to minulo účinku. Na mňa to pôsobilo otravne. Postup vyšetrovania úplne stupídny, až na konci jednému napadlo prezrieť si cestné kamery, a či nie sú kamery v byte zavraždeného. Mimochodom, byť otcom tej Lily, tak jej takú strelím, že by jej stena dala druhú. A to hneď na začiatku. Chodí do trtkumbála k nejakému ženatému sudcovi, a otecko nič, ešte jej ochotne pomôže zamaskovať stopy, keď ho zabije a pohladká ju po hlave. To je doriti čo?! ()

Reklama

crozet 

všechny recenze uživatele

Asi všechno už bylo kdysi vymyšleno a divákům historicky opakovaně v obměnách naservírováno. Ale zápletka a rytmus vyprávění (scénář) zrovna tohoto seriálu působí příjemně originálně tomuto východisku navzdory.. Je to dost možná proto, že se jedná o více než kvalitní filmové řemeslo, za což primárně zodpovídá zase režisér. Ten už si svoje herce, kameru i střih (nabízí se říci ještě zvuk:)) zbičoval jak se patří - navíc s lidmi jako Vetchý (opět výkon strojově absolutní) nebo Finger (málokdo dokáže zahrát líp policejního leváka s policejní morálkou i etnografií, v zaměstnání i domácnosti) měl patrně práci o díl ulehčenou. Kulhá Vaculík (trochu) a jeho žena (sotva leze, byť roli měla mikroskopickou). Celek více než vyvážený a z pohledu televizní zábavy docela nebetyčný! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Další skvělé krimidrama od České televize, jež disponuje tou největší výhodou v tom, že jde na věci dost odlišně oproti všem svým sesterským detektivkám, které se u nás točí jako na běžeckém páse. Celou dobu jsem byl dějem až skoro unešený, avšak konec mi přišel poněkud nedotažený a zdál se mi useknutý tak, jako by produkci došel materiál. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Příliš postav, příliš motivů a nakonec to splaskne. Scénář nejen že je překombinovaný, ale hlavně psychologicky nevěrohodný. A opravdu mi přišlo, že chování hlavní postavy nevěří ani sám Ondřej Vetchý, což je u podobně koncipovaného příběhu fakt problém. A protože místo aby se logické lapsy nějak vysvětlily, přišel naprosto neuspokojivý závěr, tak tomuto veskrze průměrnému produktu třetí hvězdičku nedám. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na jaře 2016 v Ostravě. Konkrétně v Ostrava centrum - ulice Sokolovská, Most M.Sýkory. Dále v Ostravě Vítkovicích na nádraží, ulici Zalužanského - lakovna Vítkovice, ulici Jeremenkova - nádvoří zdravotní školy, ulici 1. máje - dělnická kolonie, ulici Lidická - kolonie. Byly použity i reálné názvy ulic Rudná, Železárenská. (ČSFD)
  • Kowalského auto, které Richard (Ondřej Vetchý) řídí na cestě z místa činu je Audi A6, později však zapálí o něco starší Volkswagen Bora. (Shareck)
  • Jako lokace policejního oddělení vražd posloužily industriální prostory nové Pragovky v Praze na Vysočanech. Tyto prostory posloužily také jako Barrandovská jídelna v seriálu Bohéma (od r. 2017). (kriplozoik)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama