Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta normalizace. Pekárkovi je na přímluvu z vyšších míst přidělena Volha a nastupuje do redakce humoru a lidové zábavy. Ve víru televizních estrád, sexuálních dobrodružství a hromadění finančních bonusů jako by zapomněl nejen na rodinu, ale i na svůj faustovský úděl. Laxní spolupráce s StB mu neprochází, a tak musí přitvrdit. Opatrně začíná udávat své spolupracovníky. Ale ani on nezůstane bez škraloupu a je degradován na vrátného. Je mu jasné, že zpátky do sedla se dostane, jen když někoho obětuje. Režisérka Válová je první na řadě. Standa má vlastní omluvu: „Stejně to jsou všechno blbci, co se akorát nad nás, pracující, povyšujou.“ (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

nudlis 

všechny recenze uživatele

A tímto mě to přestalo bavit. "Sledovat osudy" jednoho vychcanýho, prospěchářskýho, udavačskýho, sukničkářskýho hajzlíka víc než 30 let po revoluci a mělo by mě to "pobavit"? Za komárů bylo takovejch habaděj, tak nemusím koukat na seriál o jednom z nich. A taky už mě nebaví ta "lidová moudrost" Hádkovy postavy. Takovejhle styl vyznával jeden šáša (vtipům ríkal bonmoty), o kterým už snad nikdy neuslyším. A až si o něm zas někdy přečtu, doufám, že to bude o tom že upažil. Dano, mělas pravdu, že to stojí za prd :-) Škoda, od pana Pachla jsem možná čekal trochu něco jinýho, jeho seriál Rapl a dvoudílnej Gangster se mi líbili a považuju je za velmi solidní počiny na poli českejch kriminálek a gangsterek posledního desetiletí. ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem se nějak sžil s antihrdinou Hádkem, jeho primitivismus a vtipy o nachcané klouzačce už mne neiritují. Atmosféra socialismu perfektně vystižena - chlast, zaprané záclony a pohlavní styky v sešeřelých zasedačkách. Omlouvám se herečce Kláře Melíškové, že jsem o ní napsal, že má kuní ksicht; měl jsem pocit, že je jí teď všude plno. A v obličeji mi připomíná ondatru či surikatu. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na čtyři to pořád úplně není, ale i tak je druhý díl podstatně lepší než první. Pekárek je sice stále prospěchářský zmetek, který i s estébáky "jedná" jen ve chvíli kdy se to hodí do krámu jemu, ale dost Volze pomohlo že se tolik netlačí na pilu, Pekárek za každým druhým slovem neříká vole a celkově si to celé víc sedlo. Hned několikrát sem si během sledování říkal co komu sakra může na téhle době chybět. Dalšímu dílu dám určitě šanci...65% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dneska to sice bylo lepší, než první, ale running joke s chcáním klouzačky je jedna z nejtrapnějších věcí, které jsem v televizi za poslední dobu slyšel a doufám, že ho už nikdy neuslyšim. Aspoň to konečně dostává nějaký spád a smysl. Pochopitelně, přetrvává problém, že hlavní hrdina je nesnesitelné hovado. Stejně tak Pachl stále neumí rozehrát partii tak, aby bylo poznat, jestli točí dobové drama, nebo parodii. Díky tomu, že už se to vesměs točí opravdu kolem televize a dobových patálií, tak je to teda lepší, dokoukat se to dá, klenot z toho nebude. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle to má vypadat! Ve druhém díle se toho stalo tolik, že jsem si ani nevšiml že už je u konce jak rychle to uteklo, což je největší rozdíl oproti 1. dílu, kde jsem se doslova nudil. Standa Pekárek je klasickej hajzel, který využívá všechny a každé nasktynuté situace. Slovník naprosto koresponduje s dobou a místem papalášů v tehdejší ČST. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě, která se odehrává v letech 1971–1972, se dvakrát objeví veřejný telefonní automat MPM90. Ten však byl do provozu nasazen až po roce 1980. (JSy)

Reklama

Reklama