Reklama

Reklama

Kapitán Exner

(seriál)
  • angličtina Cpt. Exner
Česko, 2017, 11 h 1 min (Minutáž: 55–56 min, Alternativní 6x80 min)

Předloha:

Václav Erben (kniha)

Hrají:

Michal Dlouhý, Vica Kerekes, David Novotný, Jan Vondráček, Arnošt Goldflam, Petr Nárožný, Anna Polívková, Jitka Schneiderová, Marie Málková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kapitán Exner je jednou z nejznámějších postav české detektivkářské školy. Uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí se vždy vymykal představě běžného kriminalisty, a to nejen v minulém režimu, kde šokoval svým veteránem-kabrioletem a kanárkově žlutým oblekem, ale také nahlíženo dnešní detektivkářskou optikou. Své případy řeší jaksi mimochodem, během svádění žen a dívek, nezřídka o mnoho mladších, než je on sám. Avšak nejen proto jsou Erbenovy romány čtenářsky mimořádně oblíbené. (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Kapitán Exner (Michal Dlouhý) se několikrát odvolává na Gutha-Jarkovského (např. při líbání ruky) a přitom se ženami mluví s rukama v kapsách, což je podle Jarkovského vrchol neslušnosti. (stone)
  • Vůz kapitána Exnera (Michal Dlouhý) je Jaguar E-type II. série v americké verzi, vyráběný mezi lety 1968-1971. (Muf911)
  • Při dokončovacích pracích bylo nutné nadabovat některé ze scén s Alenou Šeredovou (Renáta). Byla už ale doma v Itálii a dohodla se tedy s produkcí, že jí při postsynchronech nadabuje někdo jiný. Učinila tak Anna Brousková. (funhouse)

Kapitán Exner - Osamělý mrtvý muž – 1. část (2017) (epizoda) (E01)

  • Vica Kerekes (Steinová) odmítla dublérku ve scéně, kdy jí málem srazí auto. Herečka do natáčení šla tak naplno, že si odřela a narazila koleno. Když se v následující scéně ošetřuje koleno peroxidem, tak to není namaskované, ale to je opravdové. „Bylo to technicky nesmírně náročné, protože už jen umístit kameru na auto veterána, abychom neublížili ani autu, ani kameře, nebylo nic snadného. Pak se musela scéna dobře nacvičit, aby tam Vica vběhla v pravou chvíli a to auto jelo určitou rychlostí, aby to opravdu vypadalo nebezpečně, to všechno opravdu zabralo několik hodin,“ prozradil režisér o natáčení nehody s Kerekes, která byla jednou z nejdéle natáčených scén seriálu. (Duoscop)

Kapitán Exner - Znamení lyry – 1. část (2017) (epizoda) (E07)

  • Natáčení probíhalo na bývalé protiletadlové raketové zakladně Dobříš v brdských lesích, kde v současnosti sídlí Centrum aplikovaného výzkumu Dobříš, jeden z nejmodernějších vědeckotechnických parků v Evropě. (Chevees)

Reklama

Reklama