Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 3

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (109)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pro mě (zcela subjektivně) nejlepší western, který jsem za poslední dobu viděl. Pamětihodné obsazení v kombinaci se skvěle vykreslenou hrou morálních dilemat a neúprosné osudovosti ve mně v ne zrovna dobré náladě opravdu udeřilo na tu správnou strunu. V jádru velmi smutný a hořký film (rozhodně ne komedie, jak se mnohde píše) o bratrství a o tom, že v životě zkrátka spolkneme sem tam nějakého toho pavouka. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Dávam iba tri hviezdy, aj keď ma film vlastne celú dobu bavil a vôbec ma nenudil. A už to je zvláštne. Asi sa to dalo natočiť aj lepšie, aby hlavná myšlienka vynikla. V podstate to asi má byť o tom, ako sa človek dokáže zmeniť, ja na to ale moc neverím, človek sa dokáže zdokonaliť v tom čo robí a v tom aký je, no lepším človekom nebude. Napriek tomu konanie postáv, ktoré vedie k zvratom  v tomto príbehu je veľmi uveriteľné a pri tom som taký vývoj vôbec nečakal. Divoký západ je presne taký, aký bol, preto môžete ľahko stratiť svoju obľúbenú postavu a ja teraz neviem, či je to v tomto prípade plusom, alebo mínusom. Žeby skôr mínusom? No, taký zvláštny film. 69,5%. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako westernový fanda a navyše i fanda J. Phoenixa som bol max. natešený, ale už po prvej polhodine mi bolo jasné, že to nebude nič moc. Strašne sa to vlečie, až v polovici filmu sa začína rysovať nejaký základ príbehu, ale režisér ho nejak nechcel dorysovať...Božské herectvo Phoenixa tu režisér nedokázal využiť, navyše kamera ho berie väčšinou len z diaľky a bočných uhlov, takže jeho mimika, silná herecká zbraň je rázom v čudu...Kľúčová scéna bola bezpochyby hľadanie zlata, tam sa to zlomilo a hovoril som si, tak a teraz sa to rozbehne!! a budú sa diať veci ..., no ono sa aj udeje , ale nie tak ako si to divák predstavoval. Popravde po tejto scéne som len čumel ako sa dá film pekne dojebať a ukončiť ho tak, že si divák povie a to je všetko? Bohužiaľ je...60% aj za scénu s prehltnutým pavúkom! ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Spíše než western bych to označil jako drama z westernového prostředí, protože s klasickou kovbojkou to nemá nic společného. Filmu hrozně ubližuje celá první polovina, která je neskutečně nudná, odfláklá a tak trochu zbytečná a nebýt kvalitního hereckého obsazení, tak bych to po 20ti minutách vypnul. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s westernem The Sisters Brothers jsem se nejčastěji setkával s výrazy jako nestandardní, netradiční, výjimečný, ovšem já jsem v tom případě viděl asi jiné The Sisters Brothers, jelikož western, který jsem viděl já, na mě působil jako klasická žánrovka se vším, co k ní patří. Pravdou tedy určitě je, že působí oproti ostatním filmům z divokého západu vážně pomaleji, ale jinak musím jen zopakovat, že nic dalšího nevšedního jsem zde nezaznamenal. Naopak, hned třeba zápletka je takový běžný westernový příběh, nabízející drsné kovboje, pronášející drsné věty a konající ještě drsnější věci, téma zlaté horečky mi též nepřipadá jakkoliv zvlášť ojedinělá, a i postavy působí jak vystřižené z westernové příručky, tudíž obsahově pro mě The Sisters Brothers představují ryzí žánrovou podívanou, kde je důležité jen to, jak se to tvůrcům ty tradiční ingredience podařilo nakonec zpracovat a jak to celé vlastně funguje, no a zde mi je potěšením konstatovat, že to nedopadlo vůbec zle. Ten opravdu pomalejší styl vyprávění mi vůbec nevadil, jelikož pořád se něco děje, film nabízí dramatické okamžiky, emoce, napětí, akci, dokonce se tu vyskytne i pár povedených humorných vsuvek, vizuálně pak působí takovým jemně potemnělým stylem, což mi též velmi vyhovovalo, atmosféře též nemám co vytknout a samozřejmě třešničkou na dortu je zatraceně hvězdný casting, který udělal sakra své, takže zkrátka za mě se ve výsledku jedná o silný a působivý western, který sice mezi klasiky žánru určitě nepatří, ale jinak se jedná o opravdu kvalitní a ve většině ohledech poutavou podívanou. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)
  • Jedná se o první anglicky mluvený western natočený francouzským režisérem. (Nine)
  • Western je typický americký filmový žánr, odehrávající se zpravidla na severoamerickém kontinentě. Ani u The Sisters Brothers tomu ostatně není jinak, akorát ani jedna lokace, kde se snímek natáčel, neleží na americkém kontinentu – točilo se ve Španělsku, Francii a Rumunsku. (Nine)

Související novinky

Reklama

Reklama