Reklama

Reklama

Seznamte se s Gusem Gormanem (Richard Pryor), naivním počítačovým programátorem, pro nějž je klávesnice jeho největší zbraní. V důsledku toho čelí Superman svému dosud největšímu nepříteli. Christopher Reeve se znovu zhostí své role v níž ještě prohloubí lidskou stránku své postavy, když jako Clark Kent spatří na srazu střední školy ve Smallville Lanu Langovou (Annette O’Toole). A když se Muž z oceli po vystavení Kryptonitu stane jeho největším nepřítelem, Reeve se zhostí obou rolí s oslnivým herectvím. Prožijte Supermana III s celým jeho srdcem, hrdinstvím a vzletným humorem. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz infantilny zaciatok, jak z nejakej animovanej grotesky, naznaci v akom style sa bude niest cely film. Tento styl mi k Supermanovi vôbec nesedi. Uz tak dost detskeho hrdinu to znizuje na absolutne kvalitativne dno. Nastastie v prvej polovici filmu sa predsalen najde par scen, ktore su zajimave. Po rychlom odstaveni Lois Lane sa zacne Clark dvorit Lane Langovej. Chemia medzi nimi funguje perfektne. Dalej je pôsobiva akcna scena s horiacou tovarnou, ktoru musi Superman zachranit. Zo zaporakov ma obcas vtipne momenty Richard Pryor ako nezamestnany chudak z ktoreho sa vykluje genialny programator. Ovela menej zaujimavy je druhy zaporak nevyrazny Robert Vaughn ako megaloman s diabolskym planom na este väcsie zbohatnutie. Na podobnu postavu Luthora v podani Hackmana z predoslych dielov sa absolutne nechyta. V druhej polovici filmu naviac Superman zmagori, zacne chlastat a celkovo sa spravat ako hovädo. K tomu sa tam zacnu diat sialene veci ako bitka s megapocitacom alebo bitka Clarka Kenta so Supermanom. WTF? Druha polovica ma uz vôbec nebavila. Je mi to fakt luto, ze to tak dopadlo. Tento diel bol este stale evidentne dost drahy, Reeve bol jeden z najlepsich Supermanov, ale vysledok je detinsky film, ktory sa v druhej polovici stal absolutne nepozeratelny. 3/10. ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

Částečný úpadek oproti dvěma předchozím dílům. Lex Luthor zmizel a jeho náhrada je dosti podprůměrná. Začátek filmu působí, jako kdybyste koukjali na úplně jiný film. Zato jsme se dozvěděli, jak perfektně vyčistit moře od ropných skvrn. A v žádném případě nechtějte po Supermanovi, aby vám do pití přinesl trochu ledu :) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Aby se divák bavil, pokusili se tvůrci film doplnit zajímavým hercem, který byl ve své době velmi oblíbený. Tím byl černošský komik Richard Pryor, který hrál geniálního prosťáčka, jehož schopnosti jsou využity zlou stranou, aniž on by sám věděl, co vlastně způsobuje. Sázka na herce, který se proslavil hlavně komediemi a ve dvojici s Genem Wilderem, prostě nevyšla, jeho postava je neskutečně toporná a klišovitá a dovolím si říct, že i obtěžující. Jeho prostota je spíš iritující, než vzbuzující soucit. A tak tedy vznikl film, který není úplně hodnotným pokračováním předchozích dvou filmů a až příliš je patrná snižující se úroveň kvality. Christopher se mohl snažit sebevíc, ale tohle ani svým šarme nemohl uhrát. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/238-superman-3-1983-45.html ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Ono to tak zlé není, jen to u nás bylo méně, nebo spíš vůbec známé, v té době co dvojka a jednička. Reeve ukázal že vůbec nehrál špatně toho zlého. Konečná "bitka" spíš úsměvná ale to se podepsal zub času. Ale dvojka se Zodem, stále vede. Tohle je rozhodně slabší o poznání. Jsem zvědavý na čtyrku , kterou jsem ještě vůbec neviděl :-D ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Superman 1 a 2 jsou epické komixové sci-fi, které miluji od dětství. Trojka? Nikdy mě extra nechytla, kromě jedné scény jsem si nic nepamatoval. Není divu, protože režisér zbabral co šlo. Od samotného začátku dělá ze Supermana dementní komedii (už po té úvodní scéně bych to vypnul). S tím je spojený megatrapný Pryor, na kterého není v Supermanovi nikdo zvědavý, ale přesto má prostor skoro půlku filmu! Co dál? Záporák je druhořadá kopie Lexe Luthora (Vaughn není Hackman) s otřesnými sidekicky a plánem na ovládnutí ropy. Lois má štěk a Clark balí Lanu Langovou ve Smallville, což k ničemu to nevede. Naštěstí se to v druhé půlce zvedne, je tu pár záchranných akcí (hořící továrna, loď), zlý Superman a jeho boj sám se sebou je výborný a finální bitva s počítačem je fantastická (včetně humusácké Borg scény). Za ty epické akce se zavřením očí 3*, ale sešup od 1-2. dílu je to pořádný. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (24)

  • Ve 41. minutě přinese Superman (Christopher Reeve) zachráněné dítě své spolužačce Laně Langové (Annette O´Toole). Ta má v jednom záběru čistou tvář, při druhém záběru má tvář špinavou od oleje a při dalším střihu už je zase čistá. (Terva)
  • Kostým Supermana (Christopher Reeve) měl být původně oblek, na kterém měly být vytvarované svaly. Reeveova profesionalita a pokusy o autenticitu vedly k tomu, že mladý herec si odmítl obléknout navrhovaný oblek a raději se zabýval přísným cvičením pod dohledem britského šampiona v kulturistice Davida Prowseho. (Jimmy15)
  • Natáčení probíhalo v Kanadě, Utahu, Arizoně, Itálii a v anglickém filmovém studiu Pinewood. (Terva)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama