Reklama

Reklama

Aquaman a ztracené království

  • USA Aquaman and the Lost Kingdom (více)
Trailer 10

Poté, co se mu nepodařilo Aquamana (Jason Momoa) porazit poprvé, se Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), stále poháněný potřebou pomstít smrt svého otce, nezastaví před ničím, aby Aquamana jednou provždy zničil. Tentokrát je Black Manta hrozivější než kdykoli předtím a vládne mocí bájného černého trojzubce, který uvolňuje prastarou a zlovolnou sílu. Aby ho Aquaman porazil, obrátí se na svého uvězněného bratra Orma (Patrick Wilson), bývalého krále Atlantidy, a uzavře s ním nepravděpodobné spojenectví. Společně musí odložit své rozdíly, aby ochránili své království a zachránili Aquamanovu rodinu i svět před nevratnou zkázou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 10

Recenze (320)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Podvodní prostředí už napodruhé není žádné wow jako u jedničky, nehledě na to, že se dobrá půlka filmu odehrává na souši. Zbytek je tisíckrát viděné, ohrané, klišovité a předvídatelné nic. Na druhou stranu je to pořád lepší než umělecké sračky, nicméně bych řekl, že superhrdinský žánr je asi mrtvý. 55% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

James Wan pořád dokazuje, že je schopný držet DC trochu nad vodou. Není to už tak dobré jako minule, ale po těch ostatních "průserech" se to podle mě rozhodně povedlo. Děj se posouvá o pár let dopředu, kdy Arthur kraluje Atlantidě a má syna s Merou. Kralování ho ale moc nebaví a raději by se věnoval rodině. Opět se objeví starý známý záporák Manta v podání Yahyi Abdula. Ten mu pořád nemůže odpustit smrt svého otce a snaží se mu znepříjemnit život. Objeví Černý trojzubec ztraceného království a ten mu dodá sílu se Arthurovi vyrovnat. Arturovi nezbyde nic jiného, než osvobodit svého bratra Orma z vězení a spojit s ním své síly. Mantu totiž sám neporazí. Manta postupně ničí celý svět pomocí jakéhosi atlantského odpadu globální oteplování je čím dál horší. Nakonec se utkají ve velké bitvě pod Antarktidou a vše se vyřeší. Líbil se mi tu jak humor, tak akční scény. Uvidíme, co s DC provede v příštích letech James Gunn. Taky se mi líbila volba písní. "Přišel jsem o klepeto." ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

No, vďakabohu, že už je koniec. Čo s tým od roku 2025 urobí James Gunn je vo hviezdach, ale asi je dobré, že razantne usekol toto dlhodobé DC utrpenie a začne odznova. Paradoxne práve Aquaman sa môže pochváliť celkom dobrými filmami, čo je u tak všeobecne zosmiešňovanej a ponižovanej postavy (len si spomeňte na Teóriu veľkého tresku) husársky kúsok. Je ale pravdou, že dvakrát a dosť. Z Aquamana si národy celého sveta robia srandu, že jazdí na morskom koníkovi a tak Wan, aby mu dodal vážnosť... ho posadil na morského koníka. Aspoňže si dal prácu s vytvorením podmorského univerza, vyzerá to ako niečo medzi Star Wars a Piatym elementom, ale je toho už proste tak nejak veľa a je to nesmierne únavné. Jedna samoúčelná akčná scéna strieda druhú, tretia druhú, piata štvrtú. A do toho 56-ročná Nicole Kidman v lascívne priliehavom overale... má to za potrebné? Patricka Wilsona musí mať rád každý, kto ho počul a videl v dvojke V zajatí démonov imitovať Elvisa. Jeho štylizácia do akčnej hviezdy (wtf???) nie je napokon až taká strašná, ale oveľa radšej by som bol, ak by Aquaman 2 bol buddy movie s chobotnicou. Čo ma „dojalo“, to je fakt, že do každého filmu predtým rvali nezmyselné, samoúčelné cameá, ale pri rozlúčke ani ťuk, idioti. Fakt je dobré, že to končí. Momoa bol v úlohe fajn, ale v konečnom efekte Aquamanovi robil skôr medvediu službu; „skutočného“ Aquamana osobne vnímam skôr ako hrdého aristokrata bez zmyslu pre humor (možno na spôsob Submarinera z druhého Black Panthera). Nie ako obézneho spoteného podomového predavača poľnohospodárskeho náčinia, ktorý čaká, že si v ten deň zarobí a možno ešte na vidieku pretiahne nejakú unudenú paničku, ktorá je sama doma, ale tá napokon radšej dá prednosť Johnovi zo susednej farmy. Jasné, keď to porovnáme s Fantómom s Billym Zaneom, je to film storočia, ale proste dnes už sú komiksové filmy niekde úplne inde. Alebo nie sú? Zvláštne je, že napriek uisteniam zo strany tvorcov, že dvojka bude EŠTE epickejšia, ako prvý diel, a napriek nepísaným pravidlám pokračovaní hollywoodskych blockbusterov, že dvojka musí byť dvakrát väčšia, ako jednotka, mi pravdupovediac dvojka pripadala oveľa komornejšia a lacnejšia. Sranda je, že v prvej polovici zaznie pesnička spájaná s marveláckymi Strážcami Galaxie, ktorých dal pred rokmi dokopy práve Gunn a teraz zaznejú v oficiálne poslednom filme DC predtým, než sa ho ujme... Gunn. Pýtam sa: je to náhoda? ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Vlastně proč ne? Aquaman si nehraje na nic seriózního a na rozdíl třeba od takového Thor: Thunderous Love Story nemá infantilní a urážející humor. Naopak humor tady funguje skvěle, hlavně kvůli chemii mezi Momoou a stále velmi podceňovaným Wilsonem (sakra, tomu chlápkovi už je 50!). Příběh je sice značně jednoduchý, ale děj má skvělé tempo, pořád se něco děje a nikdy se nenudíte. Svět je opět velmi propracovaný a vlastně mě mrzí, že v této podobě už Aquaman nebude pokračovat. Mezi všemi komiksovkami za posledních pár let je Aquaman vítězem. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že je velká škoda, že nám tímto filmem končí jedna dlouhá sága DCU filmů a budeme si horko těžko zvykat na nové hrdiny. Nedovedu si totiž představit jiného Aquamana než Jasona, ani jiného Supermana než Henryho nebo jinou Wonder Woman než Gal (Ti co miluji Lyndu by mi asi dali :D). Mnozí možná doufali ve velkolepé finále ala Avengers Endgame, ale to nám bohužel po zaříznutí těchto projektů nebylo souzeno. Já hodnotím to, že tento film nebyl ještě víc zaříznutý, byl dotažený do konce a my jsme si mohli užít docela kvalitní vizuál (nebál bych se 3D) a celkem pohodový děj bez trapných momentů. ... Cinestar Ostrava 4K ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Jason Momoa (Aquaman) obdržel za roli Aquamana honorář ve výši 15 milionů amerických dolarů, což je dvojnásobek toho, kolik dostal za první díl. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

Reklama

Reklama