Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (579)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher nám předkládá své pojetí Batmana a na rozdíl od Burtonovy ponurosti a vážnosti sází na barvy a ztřeštěnost a celé je to jaksi nasáklé trapností. Komika Jima Carreyho mi nikdy nesedla a proto je moje hodnocení nižší než by asi mohlo být. (29.08.2006) Schumacher v burtonovských kulisách místo temné hry rozehrál rozvernou burlesku plnou jiskřiček a pitvořícího se Jima Carreyho, v jehož stínu se ztrácí sem tam i  nějaký ten povedenější vtípek. Jinými slovy rozháraná cirkusová show se špatným klaunem.  Hodnocení a jak tak koukám i komentář ponechávám původní. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elliot Goldenthal: 1. Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me - U2 [4:46] ,2. One Time Too Many - PJ Harvey [2:52] ,3. Where Are You Now? - Brandy [3:57] ,4. Kiss From A Rose - Seal [3:38] ,5. The Hunter Gets Captured By The Game - Massive Attack/Tracey Thorn [4:06] ,6. Nobody Lives Without Love - Eddi Reader [5:05] ,7. Tell Me Now - Mazzy Star [4:17] ,8. Smash It Up - The Offspring [3:26] ,9. There Is A Light - Nick Cave [4:23] ,10. The Riddler - Method Man [3:30] ,11. The Passenger - Michael Hutchence [4:37] ,12. Crossing The River - The Devlins [4:45] ,13. 8 - Sunny Day Real Estate [5:27] ,14. Bad Days - The Flaming Lips [4:39], ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z rodu Batmanů. Hádankář šílenec Jima Carreyho byl jasně nejvýraznějším hercem (sladká Nicol ať promine), s nejlepšími kostýmy, ale jeho herecký projev plný pitvoření a přehrávání mi prostě nikdy nesedne. Ostatní byli herecky dost nevýrazní - "padouch nebo hrdina, všichni jedna rodina" - a oproti prvnímu filmovému Batmanovi a Jokerovi vysloveně slabí. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=oGytaGTK7j8 ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna s Two-Facem hezky navnadí (let několikatunového trezoru na tak směšném lance velkoryse promíjím), pak je to však do Edwardovi proměny v Hádankáře trochu slabší. Tommy Lee Jones a Jim Carrey byli dobrá volba. Sedí k sobě skvěle a pěkně Batmanovi zatápí. Robin díky Bohu moc prostoru nemá, proto zůstávám na pěkných 70% ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Atmosféra hodně špatná,ale to je asi všechno. Všechny zápory ale vyvažuje batmanova psychika a vytahují na pět hvězdiček herecké výkony.1.místo Jim Carrey,který dokonale rozveseluje film a konkuruje Jokerovi.2.místo Tommy Lee Jones,kterého jsem takle bláznivě hrát ještě neviděl.3. místo Nicole Kidman,která je zde velmi dobrá a díky tomuto filmu se stává mou oblíbenou herečkou.Pozadu však nejsou ani ostatní herci. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Když se kvůli různým produkčním průtahům odmítl Tim Burton podílet na třetím dílu série, opustil ji i představitel hlavní role Michael Keaton. (Duoscop)
  • Návrh Batmobilu byl velmi kritizován. Kritici komentovali, že vypadá spíše jako obrovský penis. (ajaxx)
  • Ke změně vizuálního stylu oproti předchozím batmanovským snímkům (1989, 1992) Tima Burtona se režisér Joel Schumacher vyjádřil: "Inspiroval jsem se původním comicsem. Zavolal jsem do vydavatelství DC a nechal jsem si poslat stovky comicsů s Batmanem - od roku 1939 do současnosti. Nikdo mě nenutil, abych kopíroval Timovy filmy, a já to ani dělat nechtěl - chtěl jsem natočit oživlý pestrobarevný comics s purpurovou oblohou, modrou zemí a fialovými lidskými obličeji." (NIRO)

Reklama

Reklama