Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veterán je příběh muže, který se snaží fatálně změnit svůj život a vstoupit do společenské vrstvy, do které nepatří. Martin utekl z Česka do francouzské cizinecké legie a po letech se vrací s naditou kapsou peněz domů, aby našel pohodový život, začal podnikat a byl blízko své rodině. Armáda dala Martinovi veliký dar, schopnost přežít jakoukoli nebezpečnou situaci, ale nepřipravila jej na mnohem méně drsné podmínky, jakými je svět složitých lidských emocí a vztahů. Martin se sice s rodinou shledá, rozjíždí svůj vysněný byznys a prožívá nový vášnivý vztah s dívkou, ale i přesto, že všechno myslí dobře, postupně míří k neúprosnému pádu. Jeho trajektorii může změnit jen poslední kulka v zásobníku nebo zázrak mezi nebem a zemí… (Česká televize)

(více)

Recenze (153)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Milan Ondrík je jedním z mých nejoblíbenějších herců, výborný vždy, ať v roli dramatické, či komediální, na divadle perfektní. Tato role mu seděla přesně, nevybavuji si, kdo jiný by se hodil lépe. Velmi dobrá volba. Téma zajímavé, příběh atraktivní, před minulostí neutečeš, čili si říkám, že to nemusela být až taková zívačka. Lepší tři. Na telku vydařené. ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Celý film mě štvalo, proč dali hlavní roli jakýsimu Slovákovi, kterýmu skoro není rozumět, protože neumí artikulovat. Ačkoli v průběhu filmu jsem si na jeho mluvu už zvykl, na začátku to bylo skoro na titulky. Naštěstí důvod obsazení takového herce se potom objasnil, což je v pořádku. I tak mi ale vadila absence jakékoli pointy, nedynamické a divné dialogy, potácení odnikud nikam, snad všechny postavy byly strašně nesympatické. Na Brno se mi sice dívalo hezky, o to více na Janáčkovo divadlo, kde mám poslední dobou skoro druhý domov, ale to bylo tak vše. Věřím, že od Epsteina byl scénář napsán dobře, ostatně námět není nikterak špatný, ale to Hřebejkovo zpracování mi nesedlo. ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda filmy, kde si musí divák na konci hodně věcí domýšlet. Ano, může být nějaký ten otevřenější konec, kde je nějak naznačeno co bylo dál, ale v tomto díle bylo těch otevřených záležitostí na mě prostě moc - kavárna, sestra hlavní postavy, odjela teda ta Sára studovat či ne.... Navíc je hlavním hrdinou (použiju slova P. Kříže z filmu) guma, která má mozek ve svalech. Jako mladistvý spáchá trestný čin, zdrhne, slouží v armádě a pak se vrátí a my mu máme jako tleskat či co? Na druhou stranu musím ale vyzdvihnout ztvárnění tohoto hlavního hrdiny hercem Milanem Ondríkem, tato role mu fakt sedla. Ovšem jako celek žádná sláva, za Brno a Ondríka dávám 2*, Jan Hřebejk umí lepší filmy. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Na tenhle kousek jsem netrpělivě čekal a byl moc zvědavý jak zvládne drsnou roli pošuk M. Ondrík kterého mám moc rád. V ůvodní scéně když se jde na pumpě na wc opláchnout jsem si sedl na zadek z jeho vyrýsované postavy. To klobouk dole. Film měl spád ale jsem trošku v rozpacích, myslím že se z toho dalo vytřískat trošku víc. Ale dobrý :-)) ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Veterán má zajímavý příběh a klade vcelku zásadní otázky. Bohužel, odpovědi na ně neznají zřejmě ani jeho tvůrci a tak je prostě nechali bejt. A nemyslím tím zrovna ten otevřený konec, ten mi vůbec nevadil. Za mě je to škoda, protože příběh sám o sobě mi přišel dost dobrý. a rozhodně by mě zajímal do větší hloubky. 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Martin Illés (Milan Ondrík) si přivydělává jako zápasník u svého kamaráda Danyho (Matouš Rajmont). Promotérstvím zápasů v bojových sportech si Matouš Rajmont vydělává peníze i v reálném životě. Tento typ akcí pořádá zejména v pražské Lucerně. (klukluka)
  • Tvůrci volně použili téma popálené holčičky v zapáleném domě podle skutečného případu, která se stal v roce 2009 ve Vítkově a za který dostali žháři tresty v rozmezí od 20–22 let. (sator)
  • V epizodní roli se ve filmu objeví kmenový reportážní fotograf magazínu REFLEX Jan Šibík. Matka Kadlecová (Alena Antalová) ho dceři představí jako Jana Šimíka. (klukluka)

Reklama

Reklama