Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ve správnou dobu a na správném místě byl Odpadlík jedním z těch nejlepších seriálů na světě. Moji vrstevníci určitě tuší, co za dobu to bylo:) "Psanec, který loví psance, lovec lidí, Odpadlík" je dost osobitou a stylovou záležitostí, takže u mojí generace získal podobný status jako Vražedné Pobřeží - ne kult, ale něco, co potěší při každém uvedení. Cože? Co to kecám? Chcete mi tvrdit, že je to horší než Walker, Texas Ranger nebo Kobra 11? No tak zase sklapněte. Hustopanská úvodní znělka, chlapácký vždyavšude správňák Reno Raines a k tomu Bobby Sixkiller, indiánským jménem Růžové Sako-Zelené Sako (v českém znění Alexej Pyško), a jeho fešná sestřička Cheynee navrch. Pět sezón a ode mě 60%. ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Jednoznačná pätorka hviezdičiek, avšak iba za určitých podmienok, ktoré musia byť splnené súčasne, a síce slovenský dabing, dobrá zápletka rozumej do nelogického celku ústiaci sled iracionálnych skutočností a dobrá nálada v publiku, to je potom podívaná najväčšieho rangu. Z jedného nemenovaného dielu vyberám nasledovné slovné spojenia: "braček založ mu želiezka", opomenemeli, že uvedený zájeb zaznel v prostredí vyrysovaných harlejákov, nemôžeme inak ako súhlasiť s Jozefom Gregorom Tajovským, ktorý takto umne nadaboval hlavného hrdinu. Alebo iná: "kamoško už nie si môj najlepší kamoško, braček", myslite si, že takto sa oslovujú bábätka na pieskovisku pri ihraní sa v stavanie z piesku? Ale kdeže, takto sa prekárali vedúci pracovníci motorkárskych gangov. "Ty si opica a ten vedľa teba je somár" áno aj takto nežne vedia znieť dialógy v akčnej dráme. Zaujímalo by ma či dabéri vychádzali z Hattalovej Krátkej mluvnice slovenskej alebo čerpali inšpiráciu z Bernolákovej Grammatici Slavica, každopádne ale asi išli s vatou v ušiach, keď dabovali Lorenza a jeho true friendov na motorkách a iných vozítkach. A na záver už iba ako by napísal Johnko King v Gume bratislavskej "gumí guma a guma za gumou sa gumí". ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Seriál ve kterém ústřední hrdina řeší kauzy a případy v tak hojném počtu, že by se za ně nemuselo stydět ani průměrně velké policejní oddělení a zároveň se snaží o očištění svého jména, to byl Lamasův Odpadlík. Kdyby ho člověk viděl třeba jenom jednou, tak by z něj měl možná lepší pocit, než když ho neustálými reprízami masírovala televize po 10 let! Nicméně si myslím, že na tomto seriálu právě Lamasova hvězda stoupala až do úrovně všech těch céčkových akčňáků, kterými svět kinematografie zmíněný herec obdařil :-) ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorších hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům,snažili se ho zabít, místo toho zabili ženu kterou miloval,obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou, psanec ,který honí psance! Lovec lidí!! ODPADLÍK!!! " Zajímavé tak akorát pro hlavního představitele Lorenza "Reno Raines" Lamas a pro Branscomba "Bobbyho 6Killera" Richmonda. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Pamatujete? „Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít. Místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík.“ Nejlepší akční seriál mýho každýho dne školáka, kdy měl přednost před úkolama z "matiky a čejáku"... Nostalgie za 95% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Motocykel, na ktorom jazdí Reno Raines, je Harley-Davidson 1340 Springer Softail z roku 1989. Jeho majiteľom je Lorenzo Lamas. (m.a.t.o.)
  • Lorenzo Lamas (Reno Raines) a Kathleen Kinmont (Cheyenne Phillips) boli v rokoch 1989-1993 manželia. Rovnako bol ženatý s herečkou Shauna Sand (1996-2002). Tá stvárnila v piatich dieloch seriálu postavu menom Lake Bradshaw. (m.a.t.o.)
  • Tento a předchozí film (1993) byly v některých případech uvedeny také jako samostatné epizody v seriálu Odpadlík (od r. 1992), a to jako 20., 21. a 22. díl druhé řady. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama