Reklama

Reklama

King Kong

  • USA King Kong
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Měl to být osmý div světa. Ale utrhl se z řetězů. Slavné filmové monstrum, obří opičí samec King Kong, vzbuzuje úžas filmových diváků už od roku 1933. Právě první verze jeho příběhu se stala nezapomenutelnou legendou, a to navzdory dvěma velkorozpočtovým remakům z let 1976 a 2005. Film vypráví příběh režiséra Carla Denhama, který se najatou lodí vydá na tajuplný ostrov, aby tam s nic netušící herečkou Ann Darrowovou natočil dobrodružný příběh na motivy pohádky Kráska a zvíře. V ostrovní džungli se totiž nacházejí desítky prehistorických tvorů. Mezi nimi i obří gorila, zvaná Kong. Domorodci, kteří drží zvířata za obrovskou starobylou zdí, herečku unesou a obětují ji Kongovi. Štáb ji však z opičákových spárů po dlouhém boji zachrání. Podaří se mu dokonce Konga omámit a převézt do New Yorku. Tam však začíná druhá část strhujícího dramatu: Denhamova nová atrakce se totiž utrhne z řetězů a rozpoutá v ulicích peklo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Do 40.minuty se jedná o nezáživnou podívanou plnou prachbídných hereckých výkonů a přehrávaných dialogů, avšak pomyslný "vrchol" nastane teprve s příchodem King Konga, který vykouzlí na tváři drtivé většiny diváků hořký úsměv. Tak žalostné trikové provedení, kterému vévodí opravdu otřesná stop motion animace, totiž bezpochyby ještě nikdy neviděli. Obří gorilák a další pravěká monstra nenáhánějí hrůzu, ale naopak přetvářejí celý snímek na jednu velkou grotesku hodnou odpadu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"King Kong" - Eighth Wonder Of The World. Klasika svetovej kinematografie. Výborný dobrodružný monster film, ktorý aj napriek svojmu veku, je stále silne pôsobivý. Zaujímavý námet, vymakané scenérie, rýchly spád bez nudných zásekov, dobrá hudba, dobrí herci... Pre filmových gurmánov je to lákavý kúsok. Trendovým konzumentom by som však skôr doporučil Jacksonovu remake-verziu z roku 2005. **** ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Well, Denham, the airplanes got him." "Oh no, it wasn't the airplanes. It was beauty that killed the beast." ______ Vzhledem k době vzniku a všeobecné náročnosti produkčního procesu je 'King Kong' bez sebemenších pochyb nadčasový biják, a zároveň originálně koncipovaná Hollywoodská variace na pohádkovou baladu 'Kráska a zvíře', jejíž leitmotivy jsou taktně implementovány do téhle epochální alegorie o platonické lásce, která svým grandiózním pojetím, poutavou anabází, a podivuhodnou exhibicí vizuálních tajtrdlat i po téměř 90 letech fascinuje a baví diváky po celém světě. O sedmdesát let později sice novozélandský vizionář Peter Jackson natočil ještě kvalitnější reimaginaci tohoto kultovního díla, ale původní snímek si zaslouží své legitimní místo na piedestalu legend dobrodružného žánru.... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Viděno podruhé a nijak mě nepřekvapilo, že jsem byl opět nadšený. Takhle nějak si představuju poctivý blockbuster a skvělý dobrodružný film. Dnes mi přijde se na tyhle jednoduché postupy trochu zapomíná, ale ony se nám asi změnily ty masy, čili je to spíš přirozený vývoj, škoda. Nevidím podstatný rozdíl, tedy ve stylu vyprávění, mezi nedávným Godzilla vs. Kong a tímhle stařičkým, ale parádním, filmem. V hlavní roli je především monstrum a JEHO příběh a parádní triky a vše ostatní se tomu podřizuje. Ostrovní pasáž, která je de facto jen okouzlujícím sledem zápasů Konga s pravěkými plazy či Kongovo řádění v New Yorku pak patří k tomu nejlepšímu, co můžou monster filmy vůbec nabídnout. Král Kong tu navíc snad jako v jediném filmu nepůsobí jako veskrze přátelský tvor k politování, ale prostě jako divoké zvíře. Filmová zábava nejvyšší kvality. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Dino De Laurentis je looooser! Nedivím se že zkrachoval, s těmi jeho propadáky. Pro mě bude mít remake vždy své místo, neboť jsem ho viděl jako první a bylo mi 6. Teprve teď, když jsem viděl tohle, si uvědomuji, jak museli být fanoušci Konga naštvaní. Zatímco tenhle film nabere s příchodem do džungle velmi svižné tempo, v remaku se furt jenom kecá a kecá. Zatímco se tady King Kong nemůže ani otočit, aniž by přitom Ann nenapadl nějaký dinosaurus, tak v remaku žádný protivník není, jen had, jehož souboj s King Kongem je mnohem lépe udělaný zde. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (122)

  • Kongova "oficiální" výška (dle měřítka na plakátech filmu) je cca přes patnáct metrů. Přesto jeho výška v průběhu stopáže značně kolísá. V některých scénách z džungle měří "pouze" kolem šesti metrů (vzhledem k lidem) a ve scénách z New Yorku pro změnu zase kolem osmi metrů (v poměru ke skutečným rozměrům budov). To je jednak dáno různými modely Konga a pak také tím, z jaké vzdálenosti se miniatury zabíraly. (DaViD´82)
  • King Kong je prvým zvukovým titulom s moderne použitou filmovou hudbou. Viedenský rodák, skladateľ Max Steiner dokresľoval príbeh pomocou leitmotívov, rovnako ako to robí každý dnešný hollywoodsky film. (Raccoon.city)
  • Obrovská busta pre detaily tváre bola kvôli jej veľkosti presúvaná plošinovým vozom a mimiku zozadu ovládali traja muži kovovými drôtikmi. Podobné bolo aj ovládanie ruky netvora zvierajúcej blondínu. (Raccoon.city)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama