Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Přestože vykrádá Godzillu snad ve všech směrech, včetně nepochopitelného "ohně", které obludky plivou, a obsahuje méně destruktivních pasáží, hodnotím ji lépe. Působila mnohem filmověji (síla devíti let je znát), neměla tolik hluhých pasáží (i když by se rozhodně našly) a především její konec ve mě dokázal probudit emoce a zásluhu na tom mají i zcela evidentně umělé obludky s dokonale lidskmi pohyby. (možná právě proto). Je to kravinka, ale příjemná kravinka, u které sice člověk necítí mrazení v zádech v důsledku uvědomění si historického významu, ale rozhodně na ni bude vzpomínat s úsměvem na tváři. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dvojté béčko jak od Eda Wooda, upachtěná srajda pro blabužnické fantasmagoriky... :-) Neuvěřitelné dialogy typu "...jste japonští lidé? Přesně tak, jsme Japonci. Jak jste to poznali?..." či "...jezero pod sopkou(!) - a vážně se nám to jen nezdá? Je to pravda!..." vkusně doplňují genrové obrázky a infantilní triky, vypadající jako z dob počátků cinematografu... "...prehistorická kostra - samé kosti..." dí žaponský vědec a člověk by učurával smíchy - kdyby to nebylo celé tak strašně stupidní a nudné. Navíc v českém naprosto směšném dabingu pro kulturní masochisty, neboť >levný< distributor se ani nenamáhal k japonskému originálu dát titulky (za což by zasloužil napráskat). To vše s otřesnou kvalitou ořízlého zlého obrazu - zabaleno v edici >Zlatý fond světového filmu< (!) od KMa. Patafyzické. Ač jako dítě též jsem viděl několikráte, nehodlám podléhat nějakým sentimentálním náladám. Jedna hvězdička snad jen za tu vzpomínku. Koupeno v Levných knihách slevněno na 39,00 Kček! To se vyplatí...:-) Fakt - za víc to nestojí... ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Film ktorý patrí ku klasike žánru. Kulisy sú príliš okaté, čím vidieť, že film rozpočet filmu nebol privysoký, na druhej strane to ani veľmi nevadí. Efekty sú teda na tradičnej úrovni = dvojica hercov sa navlečie do gumených kostýmov a celkovo sú hlavne na pobavenie, pričom ešte srandovnejšie vyznie ich odlet za zvukov nejakej japonskej pesničky. Gappa je hlavne o zábave, aj keď sa jej tvorcovia snažili dať aj intelektuálny podtón, i keď nakoniec nijak výrazne neuškodil. Film bol vystavaný na japonskej tradícii monster žánru so snímkami ako Radon, Godzilla + jej nespočítateľné fighty s kadekým . Ja som zatiaľ videl iba tento film a musím povedať že k pozretiu nejakého podobného ma zatiaľ nič neláka. Moje hodnotenie treba brať aj ako recesiu a poklonu tomuto žánru. ()

sta

všechny recenze uživatele

Řešili jsme s přáteli, jestli si pustíme tohle (což jsme ještě neviděli) nebo něco od Monty Pythonů. Nakonec jsme se rozhodli pro něco nového - a řeknu vám, že Gappa je v současnosti snad ještě vtinější než celí Pythoni! Neuvěřitelně béčkově natočené! Odpad odpadů! Ale ta nechtěná komičnost je ohromná. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Klasické monster béčko, které se neslo na vlně úspěchů a oblíbenosti Gojiry, Mosury a Radona. Na rozdíl od ostatních se jí však nikdy nedostalo tak velké pozornosti, aby se objevila v několika dalších pokračování. Mohl zato zřejmě i fakt, že z létajících příšer na tom byla nejhůře. Nejde ani tak o vzhled samotný, spíše jde o to, že tvůrci nepřišli s nějakou pořádnou novinku, peckou která by diváky usadila do sedaček. Všechno co Gappa a její starý předváděli jsme už měli šanci vidět jak u Radona, tak i Mosury. Příběh samotný má místy navíc dost vlažné tempo, které tvůrci nedokázali pořádně rozpumpovat. I přesto dám samozřejmě lehce nadprůměrné hodnocení, protože na podobné filmy (monster, animal) jsem docela zatížený a ani mi už nevadí ty směšné a okoukané triky. ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama