Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Arvéd vypráví o tom, kam až jsme schopni zajít, abychom dosáhli svého cíle. Jiří Arvéd Smíchovský byl ochoten jít až k hranicím samotného pekla. Život a smrt Jiřího Arvéda Smíchovského jsou dodnes obestřeny mnoha tajemstvími. Za války jako nacistický konfident zachránil před koncentračním táborem Štěpána Plačka. Po válce se jejich role otáčí, Plaček splácí dluh a zařídí, že soud za spolupráci s nacisty nepožaduje pro Arvéda smrt, ale odsuzuje jej pouze na doživotí. Tím však vzájemné služby nekončí. Plaček jako vyšetřovatel státní bezpečnosti využívá Arvéda ke svým cílům, k usvědčování nepohodlných osob. Za jeho služby mu oplácí výhodami prominentního vězně a především Arvédovou největší drogou – vzácnými okultistickými knihami ze zkonfiskovaných knihoven. Arvéd a Plaček rozehrávají šachovou partii. Hra o duši vstupuje do finále. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Není u nás moc filmů tohoto typu, což je logické, protože poptávka není taková, aby se dokázali "uživit". Když pak něco takového vznikne, tak pochopitelně vzbudí rozruch, a Arvéd by si zasloužil, aby ten rozruch kolem něj opravdu byl. Přemýslím, kdy naposledy jsem u domácího filmu viděl takovou vizuální a zvukovou nápaditost. Arvéd v tomto jasně cílí na veškerá domácí ocenění, a naprosto právem. Stejně tak Michal Kern, známý zatím z vedlejších rolí v dlouhodobých seriálech, či reklam, vytahuje herecký výkon, který u nás není moc často k vidění, což je dáno i postavou Arvéda, a tím, jak složitou osobností byl. Arvéd určitě není film, který si dáte k odpolednímu dýchanku, ani na večerní pohodu. Naopak, vyžaduje 100% soustředění, a řekl bych, že na jedno kouknutí se ani nedají pobrat všechny detaily, které film nabízí. O dost jiný pohled na raně komunistická léta na našem území, než jsme zvyklý z jiných filmů... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jiří Arvéd Smíchovský byl muž, o kterém jsme se v hodinách dějepisu sice neučili, ale který měl evidentně hodně zajímavý život. Vysoce inteligentní kolaborant s nacisty a později i s komunisty se dlouhá léta zajímal také o černou magii a okultismus. Michal Kern bude za svůj výkon velmi pravděpodobně oceněn minimálně nominacemi na některé filmové ceny. Jeho neméně výborným spoluhráčem je ve filmu Saša Rašilov. Dobří herci ale bohužel k dobrému filmovému zážitku nestačí. Scénář se snaží navodit pro diváka velmi nepříjemnou absurdní atmosféru, kdy se některé scény neustále opakují, děj se tedy točí v kruhu a skládá se téměř výhradně z teatrálních promluv hlavního hrdiny sám se sebou nebo v dialogu s někým jiným. Dvě hodiny se na něco takového dívá opravdu nesnadno. ()

Reklama

Splasher 

všechny recenze uživatele

Za toho Švejka mám chuť přidat 4 hvězdu. ___ Místo plnohodnotného filmu o Dr et. Dr. Smichowski autoři nabízejí jen mozaiku a k tomu ještě zasazenou až do komunistické cely (omezené lokace kvůli covidu?). Takže žádné vyrůstání v bohaté čecho-německé rodině, První světová, Itálie, Francie, Universalia,  nacistická SD, ale až konec života s STB. A to jen s důrazem na udávání u procesů, nikoli například pomoc s výstavbou zpravodajské služby (byl u počátků italské SIM, nacistické SD). Ale uznávám, že sehnat rozpočet na výše uvedené lokace je v ČR asi nerealistické. ___ Herecky na český film slušné, hudba taktéž. Dá se říct, že tento film je opak rutiny s flashbacky u Šarlatána. ()

Maynard. odpad!

všechny recenze uživatele

No do  psí pochvy, tohle sem neměl dělat. Nejhorší na tom je, že sem si to pustil na novej rok, tak jen doufám, že všecky ostatní filmy budou lepší. Tohle byla hrozná nuda namixovaná s nesnesitelnýmu kecy o kristu a satanovi. Vyšpekrovali to slaboučký herci v čele s Rašilovem. Já sem čekal, že mě film zavede mezi estébáky, nácky atd. Ale tohle mě zavedlo leda tak do prdele :o) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Udělat z mýty opředeného příběhu homosexuálního satanisty dvouhodinovou nudu je skutečně umění, jenž si zaslouží půlnoční projekci na všech festivalech, na kterých se objeví. Nejen ortodoxní intelektuálové s nosem od koblihy budou do deseti minut chrápat. Životní výkon Kerna je bohužel spláchnutý do kanálu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. srpna 2022 na Letní filmové škole v Uherském Hradišti. (Duoscop)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

04.02.2023

V letošním roce se nominace na Cenu české filmové kritiky za rok 2022 dočkalo celkem sedmnáct filmů. Našli jste mezi nimi nejen snímky promítané v loňském roce v kinech, ale i seriály, minisérie,… (více)

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama