Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zaběhané mašinérii vztahů, orientované na legální i nelegální vydělávání peněz, se v rozmezí deseti let odehrává příběh trojice zúčastněných osob: Sam "Ace" Rothstein (Robert De Niro) je bývalý hazardní hráč, dosazený mafiánským gangem do Las Vegas na vedoucí místo velkého kasina, které se jeho přičiněním stane minořádně úspěšným. Rothsteinovu osobní bezpečnost zajišťuje jeho nejlepší přítel, brutální gangster Nicky Santoro (Joe Pesci). Osudový zvrat do Samova života přinese profesionální podvodnice Ginger McKennaová, do níž se Rothstein zamiluje a jíž bezmezně věří. Město, obklopené ze všech stran pouští, je pro Scorseseho prostorem ze zvláštní působivostí, místem, kde platí odlišná pravidla a kde může organizovaný zločin dospět k naprosté dokonalosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 067)

Falko 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese vo svojej najlepsej forme vo filme o mafianoch, prani spinavych penazi, bohatstve, drogach, zufalstve, nefungujucom manzelstve a to vsetko v Las Vegas. Dlha minutaz mi vobec nevadila, pretoze film mi ubehol ako po masle a to si ho kedykolvek rad zopakujem. Dokonca premyslam, ci to nie je moj najoblubenejsi film od Scorseseho. Sharon Stone zahrala svoju Ginger tak skvele a presvedcivo, ze si nominaciu na Oscara za hlavnu ulohu urcite zasluzila a ja som jej ho prial, avsak rovnako presvedcivo zahrala aj Susan Sarandon v drame MRTVY MUZ PRICHAZI (1995), ktora si Oscara vtedy mohla prebrat. Agresivny Joe Pesci tiez nemal chybu a uz sa nemozem dockat na MAFIANOV (1990), ktorych som sice videl, ale nic si z toho nepamätam... 27.12.2009 _____ Robert De Niro - (Sam Rothstein) +++ Sharon Stone - (Ginger McKenna) +++ Joe Pesci - (Nicky Santoro) +++ James Woods - (Lester Diamond) +++ Frank Vincent - (Frank Marino) +++ Kevin Pollak - (Phillip Green) +++ Don Rickles - (Billy Sherbert) +++ Alan King - (Andy Stone) +++ Hudba: Robert Mackston, Todd Milner, Robbie Robertson +++ Hudobný doprovod: Robert Mackston, Todd Milner, Robbie Robertson +++ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese se s každou scénou neskutečně vymazlil a ono je to pak během sledováni Casina kurevsky znát. Hele to by na mě mohlo pršet, sněžit nebo po mě házet kameny a já bych nedokázal od tohohle filmu odrthnout oči. To je tak úžasně pohlcují příběh, že jsem si po skončení připadal jak kdybych se vrátil z Las Vegas, chodil do casina, kámošil se De Nirem, mafiánoval z Joe Pescim a šoustal se Sharon Stone. Zkrátka jsem si 178 minut připadal jak ten největší mafián na světě. Jenže on to není jen příběh co mě vyždímal. Tam pomalu co scéna, to blaho. Jak De Niro háže tou červenou kostkou nebo ten světle šedivý dým z cigaret na černém pozadí s hlavou Pesciho či náhled na chod Casina, to sou fakt lahůdky a vůbec nemluvím o té brutalitce z bejsbolkou z toho se mě vysloveně sevřela prdel. Taky jsem umíral z těch košil a k ním odstínově laděných kravat co si tam na sebe házel De Niro. Kapitola sama pro sebe jsou herecké výkony. DeNiro, Pesci a Sharonka své na role nalakovali takovým způsobem, že jsem z nich hotovej až do zániku světa. To se zase něco ve filmovém průmyslu hodně, hodně povedlo. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

V řadě ohledů skvělý a vysoce dívatelný, přesto o hvězdu slabší Scorsese. Přišla mi škoda, že náběh na epický pocit zabila zrovna linie s femme fatale manželkou, co se chová jako větší a větší kráva na pěst, přičemž právě ta zápletka pro sebe urve největší prostor. První polovina neměla chybu, už jako náhled do chodu věcí ve starém Vegas potažmo americký mafie, jen kéž by tak dál... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Má to sice skoro tři hodiny, ovšem vyplněné poctivou a technicky dokonalou podívanou, která se stala vrcholem Scorceseovy a De Nirovy kariéry Jak už je u tohoto režiséra zvykem, film má výrazný a líbivý hudební podkres, výborné výkony všech hereckých legend (kromě zmiňovaných hlavně Joe Pesci) prostě to krásně plyne a víceméně nenudí. Co víc si přát. Jeden z těch mnoha legendárních devadesátkových filmů...100% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

No comment. Joe Pesci toho svýho nerváka zvládnul opravdu na jedničku, Sharon Stone a James Woods jsou fakt dvojka zkrachovalců k pohledání, tomu říkám herecké výkony!!! Robert DeNiro zahrál samozřejmě také výborně a jeho postavě jsem fakt fandil. Hlavní hvězda je ovšem Scorsese, protože jeho charakteristický režijní styl je nenapodobitelný, scény jako jsou hrátky se svěrákem či baseballkama mi zůstanou v paměti navždy. ()

Galerie (208)

Zajímavosti (67)

  • Natáčelo se od 14. září 1994 do 25. ledna 1995 v Nevadě a v Kalifornii. (Varan)
  • Během natáčení byli na place přítomní lidé, kteří měli co dočinění s postavami, podle kterých byly některé role napsané. (don corleone)
  • Podvodníci používají při blackjacku techniku "spooking", která je v USA nelegální. (don corleone)

Související novinky

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama