Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý číšník Michal, který pracuje v restauraci, se dostane do maléru, když je přepaden a okraden o tržbu, kterou měl na šéfův příkaz doručit do banky. Protože je v podmínce, je mu jasné, že mu nikdo neuvěří, a předstírá, že je vše v pořádku. Současně požádá o pomoc kamaráda, taxikáře Tomáše, který si kvůli němu půjčí od nebezpečného veksláka Adamce šedesát tisíc korun. Protože půjčka je jen na týden a s dvacetiprocentním úrokem, začnou oba shánět peníze. Všichni, na které se obrátí, je odmítnou a Tomášovi se nepodaří prodloužit lhůtu splatnosti. Navíc ho dva Adamcovi kumpáni zmlátí. Náhodou kamarádi zjistí, že v přepadení má prsty jeho kolega Kadlec se svým zetěm, garážmistrem Burešem, který šmelí s ukradenými vozy. Michal zavolá Burešovi jako náhodný svědek, a ten je po krátkém váhání ochoten zaplatit za mlčení. Vzápětí však naivní mladíky oklame, a ještě se dostane na stopu Tomáše. Kamarádi vymyslí s pomocí Michalovy dívky Magdy podraz, kterým by vytrestali veksláckého šéfa i zdánlivě bezúhonné ničemy Kadlece s Burešem a předali je i s důkazy policii. (TV Nova)

(více)

Recenze (292)

klúčik 

všechny recenze uživatele

Jeden z rady filmov režiséra J.Soukupa. Tento pán točil filmy založené na popularite hercov, ktorých si obsadil. V týchto rokoch S.Tofi + L.Vaculík boli dosť populárna dvojica. No ako spomienka na to , ako to vypadalo v Prahe na konci socializmu je to celkom prijateľný snímok. V týchto filmoch nešlo o umenie , ale o "peniaze". Hodnotím 55%. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Sice s tvorbou Jaroslava Soukupa (krome filmu Pesti ve tme) nemam nic spolecneho, tak musim uznat ze tento film ma v mem osobnim hodnoceni mnohem vyssi postaveni nez takovy Diskopribeh ci Byl jednou jeden polda. Asi ma na tom zasluhu dobre vybrane duo "hajzliku" v podani Tofi/Vaculik a dobre vymysleneho deje, ktery stavi na prekvapivych momentech a dobrych dialozich. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Když člověk přihlédne k tomu, v jaké době byl Kamarád do deště natočen a jaké v té době byly možnosti, tak se vlastně jedná o skvělou československou verzi buddy komedie, která je zábavnou i po mnoha letech. Mezi dvojicí Tofi/Vaculík to skvěle jiskří a vůbec se nedivým, že v té době vytvořili parťáctví v několika filmech. Mimo to, film je i vtipný, a když přihlédnu i k dalšímu výbornému hereckému obsazení (Augusta, Hryc), tak nelze jinak než hodnotit vysoko. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Sagvan Tofi v životní roli, Vaculíček toho předvedl trochu víc. Když se to veme kolem a kolem, tak je tenhle film kultovní :o). A musím říct, že i takle po letech se mi to docela líbilo. Příběhově to není zas takovej srágora. Tenhle rejža toho natočil poměrně dost, poměrně dost příšerných filmů, ale tohle se mu povedlo. Písnička skvělá a no a Sagvan, to je prostě lamželezo jedna báseŇ :o) ()

Stocki 

všechny recenze uživatele

Snad poslední skvělý film Jaroslava Soukupa, který jsem viděl nejméně třicetkrát ale pokaždé mě zaručeně pobaví. Námět výborný a trio Tofi, Vaculík, Augusta válí. Skvělý výkon předvedl i Ivan Vyskočil v roli kunsthistorika Syřištěho. Plno hlášek a dobrá hudba, prostě já jsem byl spokojen. Horší už to bylo s pokračováním... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (24)

  • Ako prezradil režisér Jaroslav Soukup, hudba, ktorú počujeme vo filme, nie je hudba komponovaná priamo pre film. Hudobnú dramaturgiu celého filmu si urobil sám a vybral skladby prevažne slovenských autorov, ktorých má v obľube. Len titulná pesnička "Dávej, ber", ktorú takisto zložili slovenský autori Ján Baláž a Vašo Patejdl, bola urobená iba pre film. (Raccoon.city)
  • Autoři se dopustili ve scénáři nesmyslné chyby, když Michal (Sagvan Tofi) odváží kradený žigulík do garáží Flora a v autě všude zanechává svoje otisky prstů, které by ve skutečnosti policisté ihned odhalili. (Redyx1)
  • Poľská herečka Beata Andraszewicz stvárnila vo filme fotografku Magdu. V reálnom živote svojej dcére dala meno takisto Magda. A dokonca sa rovnako ako postava z filmu zaujíma o fotografovanie. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama