Reklama

Reklama

Kukačky

(seriál)
Trailer
Česko, (2021–2023), 22 h 47 min (Minutáž: 52–59 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Kukačky vypráví příběh mladého manželského páru, který zjistí, že jejich syn není jejich. Když se dozvědí, že došlo k záměně, musejí se rozhodnout, co udělají. Žádné řešení není jenom dobré. Záměna dětí na malém městě se dotkne nejen rodin, kterých se přímo týká, ale i ostatních obyvatel. Vzhledem k tomu, že k záměně došlo v místní nemocnici, zasáhne osudová událost do života mnoha dalších. Abychom pochopili vazby a vztahy mezi lidmi ve městě, vyprávění se dotkne i událostí v minulosti. Lidé si totiž nesou svá tajemství i nenaplněné touhy, které v kritických chvílích vyplouvají na povrch. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (150)

UhLee 

všechny recenze uživatele

Seriál od České televize - 8/10. Ještě jsem nezažil seriál od České televize, který bych si takovým způsobem užil. Nejsilnější stránkou seriálu není samotný příběh, který je bezesporu opravdu silnou výpovědí. Je to absolutní herecká lehkost a verva zároveň. Neviděl jsem v žádném českém projektu tolik báječných hereckých výkonů jako právě tady. Musím smeknout před režisérem Arichtevem, protože byl seriál naší modlou každý pátek a usedala k němu celá naše rodina. Nejlepší epizoda: Epizoda 13. ()

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se produkci České televize opravdu povedlo. Bezpochyby nejkvalitnější český rodinný seriál za poslední dobu. O jeho kvalitách dokazuje i jeho obrovská televizní sledovanost. Scénář, kamera, hudba i herecké výkony byly naprosto dokonalé. Děj je svižný, má drive a hrozně moc se mi líbily vložené retrospektivní části, které vždy vysvětlily aktuální scénu v přítomnosti. Díky seriálu vznikly hudební nahrávky jako The Path We Share a další, které dodávají celému dílu tvář a bez nich by některé části byly poloviční. Co ale stojí za můj největší obdiv jsou herecké výkony. Všichni herci podali své absolutní maximum a nedokážu si představit, co mohli herci udělat lépe. Nejvíce bych vyzdvihl Terezku v podání Marty Dancingerové, Martina (Marek Adamczyk), doktora Tesaře (Jan Dolanský), rodiče Holcovi (David Novotný a Sabina Remundová) a taky obsazení obou hlavních postav seriálu (chlapců) se povedlo. Jo a taky nesmím zapomenout na "dědka" Vladimíra (Petr Kostka), který taky neměl chybu. Čtyři hvězdičky dávám za až moc natahované některé díly (7-10) byly takové nemastné neslané a moc se v nich neudálo - děj se moc netýkal samotných chlapců, ale spíše rozvíjel ostatní postavy (což není špatně, jen to není moje preference). Seriál má velký potenciál a doufám, že tvůrci nám přichystají druhou sérii. Přeju jim hodně štěstí :) ()

Reklama

Vajonek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série 1 - Trochu bych to zkrátila, rozuzlení hlavní zápletky mi přišlo přece jen trošku těžko uvěřitelné (ale fakt jen trošku), podobně jako to, jak se uzavřely některé další dějové linky (Marcela a výběr jejích partnerů, to, jestli Tereza s Martinem spolu zůstanou či ne). Ale zejména za skutečně vynikající herecké výkony všech zúčastněných, včetně dětských herců (a že děcka bývají v našich filmech a seriálech docela často problematická) a také velice příjemnou doprovodnou hudbu trochu přihazuji a pět hvězdiček a 85 % tomu nakonec dám. Zase jednou povedená domácí série. Série 2 - Aspekty, které mi vadily už u jedničky, se ve dvojce několikráte znásobily (např. některé postranní zápletky a často vážně nepochopitelné chování postav mě už vyloženě iritovaly). Zejména to bylo opravdu šíleným způsobem natahované, dlouho jsem takový extrém nezažila. To, co bylo nakonec řečeno ve 13 pocitově někdy až úmorně dlouhých dílech, se dalo sdělit tak za dvě hodiny a nebylo by co řešit. Dalo by se to celkově shrnout jako zbytečně nastavovaná kaše původně velmi zdařilého projektu. Díky stále výborným hereckým výkonům a silnému ústřednímu tématu se druhá řada Kukaček dala nějak absolvovat a místy se u toho člověk dokázal např. i dojmout (i když to na ty city často podle mě působilo už dost prvoplánově). Trojku už by bylo ale asi fajn nenatáčet nebo si to celé tvůrci mohou také pokazit úplně. Trochu se ale, vzhledem k tomu, jak druhá série osudy Holcových a Kadlecových (ne)uzavřela, obávám, že někoho tu/ty další sérii/e natočit ještě napadne. Já už si ale asi hodně rozmyslím, jestli se podívám... 55 %. ()

niska98 

všechny recenze uživatele

Abych zase neprošvihla nějaký hit, řekla jsem si, že tomu dám šanci. Nebylo to špatné. Ale na 13 téměř hodinových dílů to bylo natáhnuté občas dost uměle. Na druhou stranu postavy byly fajn a příběh celkem ušel. Jsem zvědavá jak se mladší herci uchytí dál, protože mají rozhodně šanci. Vůči dojemným koncům jsem imunní, jelikož čím jsem starší tím jsem ledovatější. Ale za Bruce Springsteena půl hvězdy navíc :-) ()

PichyjePan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se v českých luzích a hájích objeví poměrně nadějný projekt, který je vytvořen pro Českou televizi, tak se jedná buď o skvělou podívanou nebo velké zklamání. Za minulý rok to bylo spíše zklamání. Tenhle projekt je ovšem něco úplně jiného, celé je to inspirováno skutečnou událostí a příběh je velmi povedený, ale pravda je taková, že tady je to hlavně o hereckých výkonech, jak dětí, tak i herců, které jsem považoval spíše za neherce, kteří se objeví sem tam v nějaké komediální roli, kde nemusí nic umět. No, nebudu lhát je to opravdu skvělý počin, který se netýká pouze nemocničního prostředí a není to úplný průser jako například Anatomie života (čtěte LOBOTOMIE života), nebo se nejedná o kriminálku, kterou celý svět a nejvíce mi zde milujeme... ()

Galerie (604)

Zajímavosti (39)

  • Premiéru epizody sledovalo 1,1 milionu diváků starších 15 let, jednalo se tak o nejsledovanější pořad večera a rovněž celého dne. (rublik05)
  • Natáčelo se v Praze a jejím okolí. Lokace jsou Praha - Klánovice, Hradové Střimělice, Stříbrná Skalice, Slapy (motokros), nádraží Ledečko, ZŠ Černošice. Od námětu po napsání posledního dílu uběhly skoro dva roky. Natáčelo se pak s přestávkami skoro rok. (rakovnik)

Související novinky

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama