Reklama

Reklama

Valentin McKee a Earl Batess pracují jako údržbáři v městečku o čtrnácti obyvatelích. Jednoho dne se rozhodnou odejít a vydají se na cestu přes poušť za vyhlídkou lepšího zaměstnání. Tam se setkají s Rhondou LeBeckovou, seismoložkou, která měří podzemní aktivitu. A ta právě nyní nevysvětlitelně stoupla. Po cestě najdou starého Edgara, který nehnutě sedí na sloupu elektrického vedení a nepochybně se tam před něčím schovává. Pak nacházejí mrtvoly svých spoluobčanů. To už není legrace, v kraji se děje něco záhadného. Val a Earl se vracejí do městečka. Z Changova obchodu se snaží zavolat do nejbližšího většího města, spojení ale nefunguje. Mezitím už zjistili, že je pronásledují podivní obrovití červi, kterým z otevřené tlamy vylézají chapadla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Ja vlastne ani poriadne neviem, čo si o tomto filme myslieť. Dozaista možno ale povedať, že film bol pre mňa úplné sklamanie. Problém hlavne vidím v tom, že ani v jednom žánri, ktorý je u neho uvádzaný, vôbec nevyniká. Extra podpriemerný sci-fi námet, tragikomický pokus o horor a v neposlednom rade absolútne nevydarený pokus o komediálne prvky. Snaha nebrať sa príliš vážne je síce sympatická, ale rozkol filmu odpustiť nemôžem. Nedalo sa báť, nedalo sa smiať. Potom už zostáva tretia možnosť a síce dopozerať to do konca a zabudnúť. O nejakých vydarených efektoch netreba ani diskutovať. Akoby celý snímok stál 500 dolárov. Zdá sa že aj Kevin Bacon si môže do svojej zbierky pridať snímku, za ktorú by sa hanbil nejeden herec, že v nej vystupoval. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedna z nostalgických béčkových hororových pecek. Nápad se zmutovanými červy super, jejich zpracování roztomilý, plus film je nabitej opravdu třeskutýma hláškama a černým humorem. Jedna z těch bezstarostných zábaviček z bezstarostných časů, kdy se ještě u takových filmů dalo bavit a člověk v záplavě dnešních sraček někdy žasne jaký zábavný pecky se dělali dřív a proč to nejde dneska, ale vem to čert, prostě nejde, tak si pouštím tuhle starou dobrou nostalgii která pořád pozoruhodně funguje.85% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní a zábavná podívaná. Úvahy nad zdokonalováním červů nutí naše hrdiny vymýšlet stále nové a originální prostředky na jejich likvidaci. Červi jsou neuvěřitelně velicí a hladoví a za celý film se ani nedozvíme odkud se vzali. Tvůrci zaslouží potlesk za provedení filmu, který je přímo ukázkovým béčkem, ale nenudí ani na chvilku. PS: Prozradím, že jeden červ se zabije o betonovou zeď, druhý je ustřílen k smrti arsenálem zbraní, které má každý slušný občan v povinné výbavě sklepa, třetího dostane po domácku sestrojená bomba a čtvrtý skončí pádem z útesu. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Film, který Vám nedá spát!!! No, dobrá jen mě.. To si tahle jednou jdete lehnout dříve, protože jste unavaná a chcete spát a dovolíte vaší druhé polovičce, ať si klidně pustí film. A on si pustí toto? Takže jedním očkem pokukujete po mladičkém Kevinovi a druhým čekáte, co že to tam žere lidi (ovečky si mohli odpustit, fňuk). No, takže se Vám rázem přestene chtít spát a když se na scéně objeví to obří mostrum připomínající *pro někoho možná spoiler* červa s jazyky zase připomínající hady, tak do rána už neusnete! A druhý den druhý díl.. Můj chlap mě fakt miluje.. Za trest mu pustím opravdivý horor s duchy, vnitřnostmi apod. a pak se bude schovávat pod mou peřinu! Ha! Každpodáně přijemný nehoror s hnusnou příšerou a krásným mladým Kevinem. Ale už nikdy víc! :o) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Najděte tři gigantické pouštní červy, co se odebrali do věčných lovišť (jednoho velkého a dva střední). Vezměte toho macatého a vertikálně ho našponujte na zemi, tlamou k západu slunce. Pěkně těžký hajzl, co..? Od konce jeho těla ohněte jednoho středního do tvaru půlkruhu, který končí zhruba v polovině těla toho již nataženého a s tím druhým středním udělejte to samé, ale zase od shora. Hotovo? Tak sedněte do vrtulníku, vyleťte do výšky cca 200 stop u uvidíte žánrové zařazení Underwoodových Tremors.. Na rozdíl od většiny kolegů v branži však nepostrádá Chvění (stejně jako jeho hlavní představitelé) důvtip a humor. Mimochodem, víte o tom, že se ti nevadští Olgojové chorchojové nedávno zúčastnili výběrového řízení na ražbu tunelu pražského metra? Neměli však co a čím dát do obálky a vlastně ani neměli tu obálku, takže to nakonec přiklepli někomu jinému.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Burtovo (Michael Gross) auto GMC Jimmy z roku 1989, bolo jeho skutočným autom. Vlastnil ho od roku 1988 až do roku 1997. (beso74)
  • Scéna, v ktorej  sa prepadne auto do piesku mala byť pôvodne dlhšia. Bibi Besch mala vykopnúť predné okno, vyliezť na kapotu a potom mala byť pohltená pieskom. Nastali však komplikácie s efektmi a keďže sa pomaly rozvidnievalo, nebolo už času natočiť scénu týmto spôsobom. (beso74)
  • Keď Burt použije sloniu pušku na graboida po prvýkrát, je jasne vidieť, že ide o extrémne ťažkú zbraň. Neskôr, keď ju podáva Miguelovi, on ju bez problémov chytí za pažbu jednou rukou. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Další celovečerák podle seriálu

Další celovečerák podle seriálu

07.07.2009

U nás jsme jej nikdy kdovíjak neznali, ale „na západě“ platil v 80. letech za jeden z nejpopulárnějších policejních seriálů. T. J. Hooker. Když zalovíte v paměti, možná se vám vybaví úvodní scéna z… (více)

Reklama

Reklama