Reklama

Reklama

VOD (1)

Basketbalový skaut, kterému se smůla lepí na paty (Adam Sandler), objeví hráče s jedinečným talentem a taky komplikovanou minulostí. Nemá sice souhlas klubu, ale rozhodne se svoji hvězdu dostat do Států na vlastní pěst. A všemu navzdory oba nakonec dostanou poslední šanci ukázat, že koše pro ně nevisí příliš vysoko ani v NBA. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Poměrně nevzrušivě podaný klasický sportovní vzestupový film, jen zde není žádný dramatický finální zápas, žádné koše v poslední sekundě, zato je tady další film, po Muži, ženy a děti, kde Adam Sandler ukazuje, že umí hrát a umí hrát vážně. Zákulisí basketbalu je sympaticky plné bývalých hráčů, trenérů a funguje to velice dobře. Ale je to hodně rodinné, basket je místy jen kulisa řešení osobních problémů, což ale ničemu nevadí, zahrané je to solidně ode všech, jen nechápu kdo by věřil teorii, že Queen Latifah někdy sportovala. Ta mi tam jediná moc neseděla, není ani moc sympatická. Nijak ohromující, ale mile se to aspoň vymyká klišé podobných filmů. Navíc mě potěšilo, že vzpomíná na svoje vrstevníky, takže žádní Lebronové a napomádované selfie hvězdy současnosti, ale pěkně devadesátkoví opravdoví frajeři, takže John Stockton, Clyde Drexler, Scottie Pippen! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tradiční schéma jednoho sportovního úspěchu, leč krásné zahrané i zrežírované, plné emocí a dobře plynoucí. Rozhodoval jsem se nad 4 hvězdami, ale nakonec jsem dal plný počet, jelikož poslední dobou už není moc filmů, které by mě nadchly alespoň takto. Adam Sandler je tu jako ve všech dramatických rolích výborný, Ben Foster poslední roky ztratil takovou tu auru dobrého herce a hraje jen karikatury (a to jsem ještě neviděl Žižku). Jeden z nejlepších letošních filmů Netflixu, ač laťka je stále nízko. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že u nás basket až tak silnou základnu nemá, ale to podle mě nebrání tomu, aby se pro tento film nadchlo velké množství lidí. Zaujalo mě to, bavilo mě to a to přitom basketu rozumím fakt málo :D Sandler - ok, Hernangomez - fajn se na něj dívat, nejvíc mě bavila Latifah :D Film má za mě skvělou hudbu! Tou mě to vtáhlo úplně nejvíc. A jsem ráda, že je tam ukázáno trošku více útrap, které hlavního hrdinu potrápily... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V těch záverečných titulích je vlastně odpověď proč se mě film líbil. Adam Sandler má basket rád o tom nemám pochyb a podle toho je film natočen. Jistěže není nějak objevný pokud jde o hlavní postavu a jeho příběh a vlastně ani vedlejší, tedy tu co hraje Adam, ale působí to upřimně a člověk jim fandí a btw. Adam v dramatičtějších rolích se mě líbí mnohem víc než v komedií, má charisma a možná budu jedinej na csfd, ale myslím si, že hrát umí, pokud k tomu má adekvátní filmvou postavu ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Životní trefa pro mě představuje naprosto klasické, snad až šablonovité sportovní drama, které tedy sice není určitě špatně zpracované, či zahrané, ale prostě ten dějový vývoj, od úplného začátku, až po happyendový konec, je tak strašně předvídatelný a tuctový, že ve výsledku celý ten film prostě nemá naprosto čím překvapit. Ano je sice skvělé tvrdit, že Adam Sandler v hlavní roli podává další výtečný a hlavně přesvědčivý dramatický výkon, a vlastně i všichni ostatní herci ve svých rolích nejsou mimo, ano je fajn, že je to celé svižné a rozhodně nenudícím způsobem natočené, že to má působivou atmosféru, že dramatické a emoční scény se zavřenými oči poměrně fungují, že momenty s basketbalových tréninků, soubojů a utkání jsou výrazné a efektní, nicméně opakuji, co je tohle všechno naplat, když to na druhou stranu nemá jediný moment překvapení, že to je tak přímočaré a jednoduché, že veškeré postavy jsou tak ploché a nezajímavé, že je již prakticky o všem dopředu jasno, jak to dopadne, bez jediné odbočky, bez jediného záblesku nápaditosti, či inovace. A vlastně Hustle nemohu označit ani za věrohodnou inspirativní podívanou, jelikož cesta na vrchol hlavního hrdiny a jeho svěřence mi přišla bohužel dost nepřesvědčivá, naivně jednoduchá a znovu zopakuji, tak moc tuctová, že v jakémkoliv směru vyhecuje asi jen vážně těžko někoho. Pro příznivce podobných sportovních dramat, basketbalu zvlášť, se nicméně bude jednat o podívanou i tak jistě zábavnou a zajímavou, na to ten film totiž určitě má. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (7)

  • Představitel Boa (Juancho Hernangomez) byl v době vydání filmu profesionálním španělským basketbalistou hrajícím za národní tým a za Utah Jazz. V NBA oblékal dres dalších 4 týmů (Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves, Boston Celtics, San Antonio Spurs). (ArsenalEagle)
  • Stanley (Adam Sandler) má na sobě tričko s nápisem „Federal Donut“, což je skutečná filadelfská restaurace proslulá nejen koblihami, ale také smaženým kuřetem. Federal Donut má také pobočku uvnitř Wells Fargo Center, kde hraje tým 76ers. (LUKICKK)
  • Na konci filmu nastupuje Bo (Juancho Hernangomez) za Boston Celtics s číslem 22 na počest Stanleyho (Adam Sandler). Toto číslo bylo ale v roce 1963 vyřazeno, neboť patřilo legendárnímu Edu Macauleyovi. Mezi lety 2021–2022 byl Juancho skutečně hráčem Bostonu, oblékal ale dres číslo 41. (ArsenalEagle)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno