Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Horor
  • Komedie

Recenze (34)

plakát

Pád domu Usherů (2023) (seriál) odpad!

Proč mám vlastně sledovat něco, kde hraje prim rádoby politická korektnost a je to na ní vybudované od samotného začátku? Jediný plus je vlastně kamera, celkovej vizuál a hudba. ALe víc než odpad si tohle nezaslouží, už jen za úvodní díl, kterej tam snad je jen proto, aby si aktivisté všude po světě mohli připsat další bod za zničenej potenciál dalšího filmového/seriálového počinu.

plakát

Muž z Vysokého zámku - Fire from the Gods (2019) (epizoda) 

Tak tohle je hodně velkej průser.. Jak tohle někdo mohl vypustit ven, nechápu. Ona celá rádoby "politicky korektní" poslední série byla fakt nijaká, ale takhle domrvenej závěr seriálu jsem snad ještě neviděl. Tam nedává smysl naprosto vůbec nic..

plakát

Rod Draka - Série 1 (2022) (série) 

Dal bych vlastně 3 hvězdy, kdyby neexistovalo GOT, ale tomu, že existuje a je tak s čím právoplatně porovnávat, se nelze vyhnout. Příběh odehrávající se v této sérii by šel místo 10ti dílů zahrnout do 3-4 a bylo by to mnohem zábavnější. Minimálně 4 díly byla naprosto brutálně natáhnutá nuda a nedokážu se ubránit pocitu, že se jak kdyby se autorům nechtělo nijak více investovat do lokací a tak se vlastně většina seriálu odehrává v 5ti interiérech a pár exteriérů to vážně nezachrání. GOT mělo drive, chtěli jste vědět co a jak bude dál, protože vám záleželo na postavách, ale to tady naprosto chybí. Není snad postava, která by mi vlastně nebyla jedno, protože každá postava je bezcharakterní (S výjimkou jedné, pravda), a hlavě žádná se vlastně nijak neposouvá charakterově a vývojově. Do toho můžeme krásně zahrnou permanentní skoky v čase, jednou dokonce za pomoci výměny pár herců, což nedává smysl, protože najednou zestárne jen někdo, a také fakt, že skoky v čase byly vynechány události, které se evidentně nikomu nechtěli točit, přičemž se jednalo o události, kde by mohla namísto permanentního politikaření beze smyslu, být třeba taky nějaké akce. "Barevnost" seriálu je mi v tomto podání asi jedno a nějak mě nerozčilovala.. Co ale stojí za zmínku je CGI a celkové VFX, které jsou tak 50/50.. Mnoho pohledů a obrazů vypadá skvěle, ale pak najednou bum, hořící dům, kde bych i já dokázal v jakémkoliv programu naanimovat plameny lépe, než tvůrci VFX. K tomu připočtěme fakt, že celý seriál je vlastně s výjimkou pár minut, desetihodinová nuda, který kopíruje charaktery postav z GOT, ale bohužel špatně, protože herecké výkony mi v mnoha ohledech přišly bizarní, načež chování jednotlivých postav, které ve velké většině uvažují jako pětileté děcka a bez rozvahy, hlavně když jim jde v onom světě vlastně o život, se chovají tak, jako by se nikdy nikdo nezachoval, protože kdo se vlastně permanentně snaží sám sebe zabít svým rozhodnutím? Skoro každá postava v tomhle seriálu. Obscese porodníma scénama by mi vlastně nevadili, kdyby dávali smysl, ale ptám se proč? Proč musím furt čumět na to, jak někdo rodí? Proč? Jako fanoušek GOT jsem vlastně až nasrán, protože mi přijde, že George R. R. Martin je zde psán jako tvůrce jen z důvodu, že prachy nesmrdí. Zkrátka a jednoduše, 10 hodin kecání naprosto o ničem, bez výsledku, se změnou herců, skoky v čase, bezcharakterními postavami a naprosto nulovým dějem a nulovým posunem vpřed, naopak oproti GOT velkým posunem vzad, od scénáře po vizuální efekty, přes všechno možné. Jak tenhle seriál může mít vesměs pozitivní hodnocení je mi záhadou, protože mi přijde, že to ukazuje jen fakt, jak moc společnost nechce kvalitní kinematografii, když pozitivně hodnotí zrovna tohle. Hodně smutné 2/5.

plakát

Rod Draka - Princezna a královna (2022) (epizoda) odpad!

Říkal jsem si, že tomu dám jednu hvězdu, ale ani tu si tenhle odpad nezaslouží. Nejhorší přeobsazení, co jsem kdy u jakéhokoli filmu či seriálu viděl. Ani jedna postava si není naprosto vůbec podobná a natož zestárla jen polovina postav a druhá vypadá totožně. Skok o 10 let je bizarní sám o sobě, protože to působí, jako by se tvůrci nechtěli obtěžovat s dramatickými scénami a ukázáním nejzajímavějších momentů. Tady je vidět, že prachy nesmrdí a evidentně i George R. R. Martin má celou sérii uplně u prdele. A do tohohle dílu to vlastně nebylo tak blbý, ale teď to mám chuť zazdít už uplně celé.. Natož na nuda.. Co minutu jsem si říkal, jestli mám projíždět hlavní zeď Facebooku, nebo sledovat tenhle díl.. Katastrofa, nic víc..

plakát

Před vraždou (2022) (seriál) 

Říkal jsem si, že to je na 5 hvězd, ale poslední díl trochu zahazuje ten umělecký um, který provází předchozí díly. Tím nechci nijak říct, že je poslední díl špatný, jen uzavření by možná mělo být jinačí, ačkoliv je to čistě můj subjektivní názor. Jinak podání celku je naprosto geniální a to, jak si vlastně Tucci a Tennant omotají diváka kolem prstu je famózní podívaná. Ještě aby ne, když faráře hraje slintající Barty Skrk junior. Bohužel manželka faráře mi nesedla a i přes vlastně autentické chování mi ten celý herecký výkon přišel takový bizarní, primárně v posledním díle, kde jsem si říkal, že to nesedí do onoho konceptu seriálu. Jinak jen tak dál, protože takových seriálů je málo a tenhle mohu fakt doporučit, protože styl vyprávění a finální podání je fakt výborný! Hodně silné 4/5!

plakát

Těla (2023) (seriál) 

Pozor, recenze obsahuje spoilery! Dávám tomu 3/5, ale asi mírně vnitřně pomíjím poslední epizodu, která by hodnocení srazila. Super koncept, super vyprávění, zajímavý příběh a propletení postav a skvělý vizuál, až na jeden moment, výstřik krve z oka, v detailu, který vypadá naprosto katastrofálně a nechápu, jak se do finálního dílu mohl dostat, protože to vypadá jako moje 3D práce na střední v prváku.  Když to vezmu jako celek, tak je vlastně opravdu fajn vidět tenhle koncept zpracovaný znovu trochu jinak a celé je to takové hezky koukatelné. Co je bohužel větší problém, je opět politicky korektní stylizace, díky které tak srážím jednu hvězdu, která je do očí bijící a fakt mě srala od začátku do konce. Je to fakt strašný, čumět na postavy, které tam jsou jenom proto, aby to bylo "moderní", z toho je mi fakt zle. Dále je problém to, že tvůrci vykradli docela dost filmů a seriálů, jako třeba na první pohled Atlasu mraků, který si převzali jak vizuálem, vyprávěním, tak stylisticky. Asi by to ani nevadilo, kdyby nebylo posledního dílu, který plivnul do ksichtu každému nadšenému divákovi. Nejen, že poslední díl nereflektuje vlastně příběh, ale působí, jako by to chtěl někdo narychlo ukončit, aby se v tom sám nezamotal. Ale bohužel zamotal.. V posledním díle je strašně moc "ale" a nevysvětlených věcí, přičemž třeba dvě věci ani nedávají smysl a byly by tak nereálné v tomto univerzu. Co ale v posledním díle bolí nejvíc, je nedotaženost jednotlivých příběhů, které najednou přestanou dávat smyl a skončí to tak nádherným "happy endem", vlastně začátkem seriálu, kde jako třešničku na dortu dostaneme jednu z postav v jiné časové lince jako "wow efekt", který ale fakt nezafungoval a jen tak přitvrdil na mém tvrzení, že je finální díl fakt průser. Procentuálně bych tomu asi hodil, přesně tady reflektovaných 70% v poměru vůči ostatním seriálům a projektům, které poslední dobou vycházejí. A poslednímu dílu bych separátně dal maximálně 20%, protože ničí celý koncept seriálu.

plakát

Malá mořská víla (2023) odpad!

Ničit pohádky politicky korektní dobou je zrůdnost nejvyššího kalibru. Aktivisté si přijdou na své a to jest třeba důvod, proč se mi chce z tohohle počinu vyloženě zvracet. Do očí bijící ideologie, naprosto strašně pojaté vše kolem toho, a natož taktéže vyjádření hlavní herečky ve veřejném prostoru na toto téma.. To bohatě stačí pro hodnocení 0%. Tohle je vyloženě dehonestace originálu a pro kohokoliv, kdo má originál rád, bych doporučil vyhnout se této nechutností velkým obloukem. Aneb Disney by se fakt mohlo probrat, protože tohle přestává být tolerovatelné.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Tak to asi pardón za tohle hodnocení, ale 75%? Cože? Když jsem uviděl obsazení, říkal jsem si, že to nemůže bejt horší než moje průměrný očekávání a ono je to reálně horší asi 100x, než jsem si myslel. Všechny recenze typu "krásné zrcadlo společnosti.." atd. mi přijdou úplně mimo, protože na společnost jde poukázat řekl bych úplně jinou cestou, než absolutně bizarním pokusem o satirickou komedii, která mě bavila asi prvních 5 minut. Je to přesně ten typ komedie, které by se z velké části smáli třeba v Havl. Brodě, protože tomuhle se nedá smát, respektive hlavně v druhé polovině filmu, když máte průměrné či vyšší IQ. Nedokážu asi nějak ocenit jakejkoli pokus o ukázání společnosti a sraček, do kterých se dostává, protože ten film je sám o sobě tou sračkou, na kterou v mnoha ohledech ukazuje. Jednu hvězdu dávám za naprosto skvělou kameru, protože DOP ví přesně co dělá a možná za pár dobrejch vtipů v prvních 20ti minutách. Nebejt první části filmu, nebojím se dát "odpad", protože to je fakt strašný. Věřím, že se najde právě dost těch, kterým se to líbit bude, ale bych zabíjel dvě hodiny života sledováním bizarního scénáře, kdy mě film vyloženě sere, tak to asi už nepotřebuju. Navrch nechápu ono obsazení, protože když pominu peníze, kolik za to kdo musel dostat, tak bych se fakt styděl v tomhle hrát. A celkové procentuální hodnocení, asi hodně smutných 15%, kde beru v potaz to, kdo ve filmu hraje a jaké očekávání film měl. Už ne, prosím..

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Nemá ani cenu cokoliv psát, protože pokud má někdo rád mysteriózní drama, tak tohle je to jediný, co má 101% a zprostředkuje neuvěřitelnej filmovej zážitek. Nikdy jsem nepochopil jak tomu někdo mohl dát méně než 10/10, ale když tu tak pročítám recenze a vidím zde 2/5, tak přesně to jsou ti, kterým by ona několikrát ve filmu zmíněná lobotomie prospěla, protože zrovna u tohoto filmu jde říct, že každý kdo ho bude hodnotit záporně je nevzdělanec a netuší o filmu absolutně nic. Scénář, zápletka.. 10/10, kamera 10/10, obsazení 10/10, herecké výkony 10/10. Tady neexistuje nic, co by tomu šlo vytknout.

plakát

Uprostřed ničeho (2023) 

Ale jo, je to fajn vidět konečně něco jiného, zajímavého a neokoukaného. Španělé jsou v tomhle docela dobří a tenhle film zabaví. Pochopím, že se nebude líbit každému divákovi, ale věřím, že film není určen sám o sobě všem. Skvělá žánrovka a super odvedená řemeslná práce :) V porovnání s ostatními filmy tomu nemohu dát víc než tři hvězdy, ale jsou to fakt skvělé tři hvězdy :) Milovníkům klaustrofobických survival filmů mohu jedině doporučit!